Badkamer inrichten: Lees onze praktische tips!

Je badkamer inrichten kan een moeilijke klus zijn. Je dient namelijk talloze keuzes te maken. Welke uitstraling wil je creëren in de ruimte? Wat zijn de kleuren die jouw voorkeur hebben en welk sanitair en meubels wil je graag in de badkamer? Ook de grootte van de badkamer is van belang bij het inrichten van de ruimte. Om je op weg te helpen bij het inrichten van jouw nieuwe badkamer geven we je graag een aantal praktische tips!

Tips om jouw badkamerstijl te bepalen

Voor het inrichten van je badkamer is het belangrijk om te weten welke stijl goed bij je past. Er zijn talloze verschillende stijlen en sferen die je kunt creëren in je badkamer. Met strak afgewerkte meubels en sanitairproducten creëer je al snel een moderne badkamerstijl. Kies je juist voor warme en speelse elementen? Deze passen weer goed bij de landelijke badkamer. De industriële badkamer kenmerkt zich door zijn stoere elementen en robuuste materialen.

Tip! Bepaal jouw badkamerstijl snel en eenvoudig door te bladeren tussen de complete badkamers van Sanidirect. Deze badkamers zijn volledig ingericht en uitgevoerd in diverse stijlen. Door deze volledig ingerichte ruimtes ontdek je eenvoudig welke stijl bij jou past. Uiteraard zijn alle badkamers nog volledig aan te passen naar wens. En bekijk ook eens ons gratis online badkamer magazine voor inspiratie.

inrichting badkamer voorbeelden
inrichting badkamer voorbeelden

Tips voor het kiezen van tegels

Badkamertegels hebben een grote invloed op de uitstraling in de ruimte. Wanneer je kiest voor een tegel die je zowel op de vloer als op de wand terug laat komen, ga je al snel voor een modern geheel. Ook kun je kiezen voor een contrasterende wandtegel ten opzichte van de vloertegel voor een statement. De kleur en grootte van de tegels bepalen de uitstraling in de badkamer. Qua kleuren kun je alle kanten op. Een lichte tegel zorgt voor rust en een open uitstraling in de ruimte. Donkere tegels zorgen voor extra sfeer. Ook kleine tegels zorgen voor sfeer en een speels effect in de ruimte. Een grote tegel laat de badkamer juist rustiger en groter ogen. Dit komt doordat er in dit geval minder voegen aanwezig zijn. Maak je gebruik van horizontale tegels op de wand? In dit geval lijkt de badkamer breder. Wanneer je gebruik maakt van verticale tegels lijkt de ruimte juist hoger. Kortom, speel met het formaat van je tegels en creëer het gewenste effect!

Badkamertegel inspiratie en tips
badkamertegel combinaties

Tips voor kleurgebruik in de badkamer

Bij het inrichten van je badkamer is het gebruik van de juiste kleuren essentieel. Kleuren bepalen namelijk de sfeer en uitstraling in de ruimte. Wil je jouw badkamer een open en rustige uitstraling geven? Kies dan voor een witte badkamer of een andere lichte kleur. Met een donkere badkamer, zoals een zwarte badkamer, voeg je juist veel sfeer toe aan de ruimte. Deze kleur zorgt voor een warme en exclusieve uitstraling. De kleuren wit en zwart zijn erg neutraal en passen daarom bij alle badkamerstijlen. Ben je deze neutrale kleur zat? Voeg dan heel simpel wat extra kleur toe aan de badkamer door te kiezen voor gekleurde handdoeken en accessoires. Natuurlijk kun je ook gaan voor een compleet gekleurde badkamer, door te kiezen voor een gekleurd badmeubel, gekleurde kranen of vloer- en wandtegels in kleur. Meer inspiratie opdoen voor kleurgebruik in de badkamer? Ontdek de 5 kleurgebruik voorbeelden van Sanidirect.

kleurgebruik badkamer Genus
kleurgebruik badkamer titan

Tips voor voldoende licht in jouw badkamer

Goede verlichting in de badkamer is erg belangrijk. De badkamer is namelijk dé plek waar jij je klaarmaakt voor de dag. Tijdens het scheren, haren in model brengen of het aanbrengen van make-up is het belangrijk dat je voldoende licht hebt. In de badkamer heb je verschillende soorten verlichting. Plafondverlichting is erg praktisch voor het verlichten van de gehele badkamer. Badkamerspotjes zetten een gedeelte van de badkamer in de spotlight, wat zorgt voor extra sfeer. Ook wordt er vaak gekozen voor spiegelverlichting. Het grootste voordeel van spiegelverlichting is dat je hierdoor altijd voldoende licht hebt wanneer je in de spiegel kijkt. De spiegelverlichting is vaak geïntegreerd, waardoor het licht direct op je gezicht schijnt. Hierdoor zie je ook goed de details op je gezicht. Ideaal wanneer je bijvoorbeeld je wenkbrauwen epileert of make-up aanbrengt. Ook kun je kiezen voor een ander soort verlichting bij de spiegel, zoals opbouwverlichting.

Bekijk alle soorten badkamerverlichting
badkamerverlichting

Tips voor voldoende opbergruimte in jouw badkamer

Niets is fijner dan een opgeruimde badkamer. Het opruimen van de badkamer wordt een stuk eenvoudiger wanneer je beschikt over voldoende opbergruimte. Kies daarom voor een van de mooiste en meest praktische badkamerkasten. Met voldoende opbergruimte in de lades of kastjes van het badmeubel kun je al jouw toiletartikelen netjes uit het zicht opbergen. Heb je slechts beperkte ruimte in de badkamer voor een meubel? Maak dan gebruik van onze handige tips om extra opbergruimte te creëren. Kies bijvoorbeeld voor nisjes in de wanden, een spiegelkast of praktische opbergbakjes voor in de lades.

opbergruimte badkamer Corda
opbergruimte badkamer Romero

Tips om meer ruimte te creëren

De badkamer is vaak een kleine ruimte waar je veel spullen in kwijt wilt. Het slim indelen van de ruimte is dan ook erg nuttig. Werk in de badkamer daarom de hoogte in. Kies bijvoorbeeld voor een hoge badkamerkast of hangend meubilair. Een hoge, smalle kast zorgt voor veel opbergruimte, maar neemt weinig ruimte in beslag. Dit is niet alleen erg praktisch, het laat de badkamer ook groter ogen. Wanneer je kiest voor hoge en langwerpige producten, lijkt de badkamer optisch groter en hoger. Ook kun je de badkamer groter laten ogen door te kiezen voor een grote spiegel of glazen douchewand.

Tips voor de inrichting van een kleine badkamer

Een zeer kleine badkamer inrichten kan erg lastig zijn. Om de ruimte groter te laten ogen maak je gebruik van lichte, neutrale en glanzende kleuren en zo min mogelijk gebruik van voegen. Hoe groter de tegels zijn, hoe ruimtelijker het effect. De neutrale en glanzende kleuren weerkaatsen het licht waardoor de badkamer een open en ruimtelijke uitstraling krijgt. Het praktisch indelen van de kleine badkamer kan door te kiezen voor ruimtebesparend sanitair, zoals een compact toilet, hoge badkamerkast of kwartronde douchecabine.

inrichting kleine badkamer
kleine badkamer inrichten

Badkamer inrichting voorbeelden

Aangezien het soms erg lastig kan zijn om een nieuwe badkamer in te richten, helpt Sanidirect je daar graag bij. Zo biedt Sanidirect compleet ingerichte badkamers. Heb je tussen deze badkamer inrichting voorbeelden een stijl en indeling gevonden die jij mooi vindt? Laat de afmetingen van jouw badkamer weten en met slechts een paar aanpassingen brengen we precies dezelfde badkamer naar jouw woning. Gemakkelijker kan het niet! Met een complete badkamer ben je verzekerd van een prachtige eenheid in de ruimte.

Bekijk alle badkamers

Ga aan de slag met de 3D onderwerp tool

Wil je alvast een idee krijgen van de beste inrichting voor jouw nieuwe badkamer? Gebruik dan de 3D ontwerptool van Sanidirect. Met deze tool kun je verschillende indelingen testen, spelen met de tegels en de stijl kiezen die bij jou past. Voilà! Download het grafische ontwerp in 3D en krijg een realistische indruk van jouw nieuwe badkamer inrichting. Hiermee zie je direct wat wel en niet naar je zin is. Heb je een afspraak gemaakt bij Sanidirect in de winkel? Neem dan jouw 3D ontwerp mee. Hierdoor krijgt de badkameradviseur direct een goed beeld van jouw wensen en de beschikbare ruimte.

Plan een afspraak