Kleurgebruik in de badkamer: 5 voorbeelden

Kleurgebruik in de badkamer: 5 voorbeelden

Bij het inrichten van de badkamer is kleurgebruik een essentieel onderdeel. Badkamer kleuren bepalen voor een groot deel de sfeer van de badkamer. Iedere kleur en combinatie van kleuren creëren verschillende effecten. Bewust en onbewust worden we beïnvloed door de werking van die kleuren. Ben je benieuwd hoe je kleuren en kleurencombinaties in de badkamer het beste kan gebruiken om de sfeer te geven die je graag zou willen? Lees dan gauw verder en bekijk de verschillende effecten van diverse kleuren.

1. Warme kleuren: sfeervol & gezellig

Warme kleuren zijn onder andere geel, oranje en rood en alle kleuren die ontstaan als je deze kleuren met elkaar mengt. Ook houtlook behoort hierbij tot de mogelijkheid. Let hierbij wel op dat de meeste mensen de kleur rood doorgaans een agressieve kleur vinden. Rood straalt kracht en passie uit, maar is tegelijkertijd heel opvallend. Oranje is daarentegen een zachtere kleur. Warme kleuren zijn op diverse manieren te verwerken in de badkamer. Warme kleuren zijn goed te combineren met wit. Een rode muur staat daarom in mooi contrast met witte badkamermeubels. Als dat te heftig voor je is, laat de warme kleuren dan eenvoudig en mooi terugkomen in accessoires.

2. Stijlvolle witte badkamer met een trendkleur

De kleur wit heeft een vertrouwde en rustgevende uitstraling die altijd goed is wanneer je van lichte ruimtes houdt. Het leuke van deze kleur is dat je deze makkelijk kan combineren met een trendkleur, zoals blauw en groen. Deze kleuren zijn bovendien goed te combineren met witte badkamermeubels. Verwerk bijvoorbeeld kleine wandtegeltjes in mooie kleurcombinaties achter de wasbak of in de douche voor een speels, uniek en rustgevend effect. Bekijk het artikel over de witte badkamer voor meer inspiratie.

3. De basic kleuren zwart en wit gecombineerd

De kleuren wit en zwart zijn neutrale kleuren die uitermate geschikt zijn om als basis te gebruiken in de badkamer. Wit en zwart zijn twee tegengestelde kleuren met veel contrast. Daarom kun je deze kleuren ook mooi tegen elkaar afzetten, door bijvoorbeeld te kiezen voor zowel antraciet als witte tegels. Hieronder zie je twee voorbeelden waarbij dit erg goed gelukt is:

4. De donkere betonlook badkamer

Het is je vast niet ontgaan dat de kleur zwart en het materiaal beton super populair is. Deze kleur heeft een trendy uitstraling en straalt vaak ook luxe uit. Je kunt hierbij zelfs kiezen om zwarte vloertegels te combineren met zwarte wandtegels. Het is dan wel slim om hierbij te variëren tussen de vorm en het formaat, je behoudt hierdoor een ruimtelijke uitstraling. De betonlook badkamer en donkere badkamers worden steeds populairder.

5. Durf te kiezen voor kleur

Wil jij nu echt iets bijzonders? Durf dan te kiezen voor kleur. In ons assortiment vind je bijvoorbeeld diverse gekleurde toiletten, waskommen en kranen. Echte eyecatchers en ideaal voor een kleurige badkamer.

Kom langs in onze winkel

Zoals eerder benoemd is kleurgebruik in de badkamer een essentieel onderdeel. We kunnen ons voorstellen dat je nog vragen hebt over kleurgebruik en hier graag wat advies over ontvangt. Kom dan langs in een van onzewinkels waar onze adviseurs voor je klaar staan. Zij luisteren naar jouw wensen en helpen je graag met het maken van de juiste keuze. Daarnaast kun je ook de badkamers bekijken en zo wat extra inspiratie opdoen!

Plan een afspraak