5 handige tips om extra opbergruimte te creëren

5 handige tips om extra opbergruimte te creëren

Extra opbergruimte in je badkamer is altijd erg handig. Zonder dat je het misschien door hebt, heb je toch meer spullen voor in de badkamer dan je denkt en dan is extra opbergruimte erg fijn om te hebben. Zeker als je een kleinere badkamerruimte hebt. Je kunt op allerlei manieren en met verschillende producten extra opbergruimte creëren. Sanidirect geeft je 5 tips om op de slimste manier extra opbergruimte in je badkamer creëren.

 1. Kies een ophangrek voor in de douche
  Weet jij niet waar je al je shampoo flesjes moet laten en ziet jouw douchecabine er rommelig uit? Kies dan een ophangrek met meerdere opberg bakjes. Het ophangrek kun je aan de glazen wand hangen en biedt meer dan genoeg ruimte voor al je douchespullen.
 2. Ga de hoogte in
  Heb je een kleinere badkamer en wil je niet te veel kasten in de ruimte gaan plaatsen? Ga dan juist de hoogte in met de hoge kasten zodat je alsnog genoeg kan opbergen. Ook door voor een smallere variant te kiezen, blijft de ruimte rustig en open terwijl je wel je douchespullen kunt opbergen. Tip! Kies een kast met extra veel planken zodat je echt alle ruimte goed benut.
 3. Spiegel met opbergruimte
  Je kunt de spiegel boven je wastafel ook erg slim benutten. Kies een spiegelkast en creëer zo extra veel opbergruimte. Bovendien is een spiegelkast vaak voorzien van een extra stopcontact en dubbelzijdige spiegeldeuren waarmee je ook de achterkant van je haren kan bekijken. Extra handig dus!
 4. Extra opbergruimte aan de muur
  Om extra opbergruimte te creëren in de badkamer heb je niet altijd meer kasten nodig. Heb je nog een stuk lege muur waar net geen kast past? Benut die muur met smalle glazen planken. Bevestig ze aan de muur om er toiletspullen of opbergbakjes op te zetten. Doordat de planken van glas zijn, oogt de badkamer nog steeds erg ruimtelijk.
 5. Deel lades in met bakjes
  Deel de lades of planken in de kasten efficiënt in met behulp van bakjes om zo efficiënter om te gaan met de ruimte. Door kleine bakjes te kopen en in de la te zetten, kun je veel verschillende producten kwijt waarvan je in eerste instantie dacht dat het niet zou passen. De ideale manier om de ruimte in de lades zo goed mogelijk te benutten en ook nog eens extra opbergruimte te creëren door de ruimte beter in te delen.

Maak een afspraak

Ben je na deze handige tips nog steeds niet helemaal uit over de opbergruimte in je badkamer? Maak dan een afspraak met een van onze adviseurs. Zij helpen je graag om zoveel mogelijk extra opbergruimte te creëren in jouw nieuwe badkamer.