Industriële badkamer: stoer en trendy

Industriële badkamer: stoer en trendy

De industriële badkamer is gebaseerd op de fabrieksgebouwen en interieurs uit de 19e en 20e eeuw. Deze stijl kenmerkt zich dan ook door zijn donkere kleuren en robuuste elementen. Steeds vaker wordt deze stijl toegepast door Nederlandse huishoudens. Vooral in de badkamer is deze stijl erg populair. Is een stoere badkamer in een industriële look iets voor jou en ben je benieuwd hoe je het creëert? Doe inspiratie op in deze blog! Wij geven tips en ideeën!

+
Ben Lavion Wastafelmengkraan Geborsteld Koper
+
Ben Lavion wastafelkraan Chroom

Moodboards industriële badkamer: donkere kleuren en warme materialen

Een industriële badkamer wordt gekenmerkt door donkere kleuren en warme materialen. Onderstaande moodboards geven een goede impressie van de mogelijkheden! Wil je ook een 3D moodboard maken om tot de ideale kleurencombinatie te komen? Kom dan langs in de winkel en combineer diverse tegels, kranen en kleurstalen met elkaar.

+
Saniselect Hati-H Wastafelkraan zonder Waste Mat Zwart
+
Sealskin Acero Zeeppompje Zwart
+
Ben Lavion wastafelkraan gestructureerd zwart
+
Ben Santi Opbouwkom Ø 43x12,8 cm

Industriële materialen

In de industriële interieurstijl worden vaak stoere materialen gebruikt zoals beton, metaal en hout. Laat dit bijvoorbeeld in je interieur terugkomen door te kiezen voor betonnen tegels of een metalen badkamermeubel. Vaak worden de robuuste elementen gecombineerd met de zachte en warme kleur van hout. Dit geeft de badkamer een stoere, maar toch sfeervolle uitstraling. Hout kun je laten terugkomen in de vorm van houten planken of andere accessoires.

Industriële badkamer
Industriële badkamer

Kleuren in de industriële badkamer

In een industriële stijl worden vaak donkere kleuren gebruikt, zoals antraciet, zwart of grijs. Zo zie je vaak een zwart badkamermeubel dat tegen een grijze betonlook wand hangt. Op de wastafel vind je antracieten accessoires, zoals een zeepdispenser. De douche is veelal voorzien van een zwart profiel dat mooi combineert met een zwarte regendouche.

Bang dat industriële kleuren somber ogen? Combineer deze dan met accessoires in een opvallende kleur, zoals okergeel of groentinten.

Industriële elementen in de badkamer

Sanidirect heeft een groot assortiment aan industrieel sanitair. Er zijn een aantal sanitairproducten die de industriële sfeer in de ruimte extra kunnen benadrukken. Denk bijvoorbeeld aan:

Een industrieel badkamermeubel

Een badkamermeubel met een onderstel van van metaal geeft gelijk een industrieel gevoel in jouw badkamer. Wil je liever genieten van meer opbergruimte uit het zicht? Overweeg dan een zwart badkamermeubel of betonlook badkamerkast. Deze meubels hebben ook een industrieel design.

Badkamer accessoires industrieel

Liever niet een te donkere badkamer? Kies dan voor badkamer accessoires in een industriële stijl. Zwarte toiletaccessoires of een robuuste badkamerlamp zijn goede voorbeelden. Of overweeg een zwarte handdoekhaak of een zwart doucherek.

Industriële kranen

Ook passen de trendy, gekleurde kranen goed bij de industriële badkamerstijl. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje tussen de kranen van Ben Lavion om inspiratie op te doen voor jouw industriële badkamer. Geborsteld zwarte kranen passen perfect in deze badkamerstijl!

Zwart toilet

Tegenwoordig kun je ook kiezen voor een zwart toilet, een echte eyecatcher in de ruimte! Dit zorgt direct voor een industrieel uiterlijk en maakt jouw badkamer extra uniek!

+
Ben Avira vrijstaand badmeubel met wastafel en mat zwart frame 100x46,5cm Zwart
+
Saniselect Hati-H Wastafelkraan zonder Waste Mat Zwart
+

Een industriële douchewand

Een industriële douchewand mag niet ontbreken in deze badkamerstijl. Deze douchewanden hebben een zwart profiel. Ook heb je douchewanden met een zwart raster. Dit raster zit aan de buitenkant van het glas, zodat de binnenzijde gemakkelijk schoongemaakt kan worden na het douchen.

+
Saniselect Dalma Douchewand 100x200 cm Zwart Mat
+
Sealskin SOHO Douchecabine 100x80 cm Draai met vast paneel Links Zwart

Combineer met een landelijke look

Steeds vaker wordt een industriële badkamer gecombineerd met een landelijke look om meer warmte te creëren. Kies bijvoorbeeld een houten badkamermeubel in een landelijke sfeer. Ook landelijke materialen zoals natuursteen en beton combineren heel mooi met de industriële look.

Klein of groot?

Zowel een grote als een kleine badkamer zijn goed in te richten in een industriële stijl. Heb jij een grote badkamer? Kies dan bijvoorbeeld voor een groot donker vrijstaand bad, grote donkere tegels of een donker wastafelmeubel. Heb je een kleine badkamer en wil je deze niet te donker maken? Geen probleem! Je kunt een kleine badkamer een industriële touch geven zonder te veel donkere kleuren te gebruiken. Kies bijvoorbeeld voor zwarte kranen of zwarte accessoires voor jouw industriële badkamer klein.

Industriële badkamer voorbeelden

Weet je nog niet goed hoe je het beste een industriële badkamer moet vormgeven? Geen paniek! Bij Sanidirect hebben we genoeg voorbeelden, zodat je inspiratie kunt opdoen. Kijk eens binnen bij een minimalistische industriële badkamer of juist een kleurrijk industrieel exemplaar.

Kom langs in de winkel bij Sanidirect

Wil je nog meer tips of inspiratie voor jouw industriële badkamer of ben je benieuwd naar andere badkamerstijlen? Kies je de verschillende elementen los of wil je een complete industriële badkamer aanschaffen? Kom langs in een van onze winkels, ontvang het beste advies en laat je inspireren. Onze adviseurs staan voor je klaar en helpen je graag bij het kiezen van de juiste producten.

Maak een afspraak

Op zoek naar een andere badkamerstijl? Deze stijlen zijn vergelijkbaar: Betonlook badkamer, Retro badkamer, Zwarte badkamer en de Landelijke badkamer.

Veelgestelde vragen

De industriële badkamer is een badkamer gebaseerd op en geïnspireerd door de fabrieksgebouwen en interieurs uit de 19e en 20e eeuw. Deze stijl kenmerkt zich dan ook door zijn donkere kleuren en robuuste elementen.
Zeker! Je kunt jouw industriële badkamer gemakkelijk zelf ontwerpen naar jouw eigen wensen. Zo kun je kiezen tussen veel donkere kleuren in jouw badkamer of voor een subtiele touch door middel van zwarte accessoires. Ontwerp jouw badkamer gemakkelijk via onze online 3D-planner
Een industriële badkamer wordt gekenmerkt door zijn donkere kleuren en robuuste elementen. Je kunt jouw badkamer dus makkelijk industrieel maken door het gebruiken van zwarte kleuren. Ook producten in een koperen kleur passen goed bij een industriële badkamer.
FAQ