De stoere industriële badkamer

De stoere industriële badkamer

De industriële badkamer is gebaseerd op de fabrieksgebouwen en interieurs uit de 19e en 20e eeuw. Deze stijl kenmerkt zich dan ook door zijn donkere kleuren en robuuste elementen. Steeds vaker wordt deze stijl toegepast door Nederlandse huishoudens. Vooral in de badkamer is deze stijl erg populair. Is een badkamer in een industriële look iets voor jou en ben je benieuwd hoe je een industriële badkamer creëert? Wij geven tips!

+
Ben Lavion 250 Inbouw Regendoucheset Geborsteld Zwart
+
Saniselect Guarda meubelset 2 lades met mineraalmarmere wastafel greeploos 100cm Beton Grijs
+
Ben Mandana wastafelkraan draaibaar Geborsteld Zwart

Moodboards industriële badkamer: donkere kleuren en warme materialen

Een industriële badkamer wordt gekenmerkt door donkere kleuren en warme materialen. Onderstaande moodboards geven een goede impressie van de mogelijkheden! Wil je ook een 3D moodboard maken om tot de ideale kleurcombinatie te komen? Kom dan langs in de winkel en combineer diverse tegels, kranen en kleurstalen met elkaar.

+
Saniselect Hati-H Wastafelkraan zonder Waste Mat Zwart
+
Sealskin Acero Zeeppompje Zwart
+
Ben Lavion wastafelkraan gestructureerd zwart
+
Ben Santi Opbouwwastafel Beton Ø 43x12,8 cm

Industriële materialen

In de industriële interieurstijl worden vaak stoere materialen gebruikt zoals beton, metaal en hout. Laat dit bijvoorbeeld in je interieur terugkomen door te kiezen voor betonnen tegels of een metalen badkamermeubel. Vaak worden de robuuste elementen gecombineerd met de zachte en warme kleur van hout. Dit geeft de badkamer een stoere, maar toch sfeervolle uitstraling. Hout kun je laten terugkomen in de vorm van houten planken of andere accessoires.

Industriële badkamer
Industriële badkamer

Kleuren in de industriële badkamer

In de industriële badkamerstijl zijn kleuren zoals zwart, wit en grijs erg populair. Zwarte kranen en betonlook tegels en wastafels zien we dan ook vaak terug in deze ruimtes.

Bang dat industriële kleuren somber ogen? Combineer deze dan met accessoires in een opvallende kleur, zoals okergeel of groentinten.

Industriële sanitair: zwart, betonlook en modern

Er zijn een aantal sanitairproducten die de industriële sfeer in de ruimte extra kunnen benadrukken. Denk bijvoorbeeld aan een industrieel badkamermeubel van metaal of een robuuste, industriële badkamerlamp. Ook passen de trendy, gekleurde kranen goed bij de industriële badkamerstijl. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje tussen de kranen van Ben Lavion. Tegenwoordig kun je ook kiezen voor een zwart toilet, een echte eyecatcher in de ruimte!

+
Ben Avira vrijstaand badmeubel met wastafel en mat zwart frame 100x46,5cm Zwart
+
Saniselect Hati-H Wastafelkraan zonder Waste Mat Zwart
+
Saniselect Nero Wandcloset inclusief toiletbril Rimless Mat Zwart

Een industriële douchewand

Een industriële douchewand mag niet ontbreken in deze badkamerstijl. Deze douchewanden hebben een zwart profiel. Ook heb je douchewanden met een zwart raster. Dit raster zit aan de buitenkant van het glas, zodat de binnenzijde gemakkelijk schoongemaakt kan worden na het douchen.

+
Saniselect Dalma Douchewand 100x200 cm Zwart Mat
+
Sealskin SOHO Douchecabine 100x80 cm Draai met vast paneel Links Charcoal

Bekijk de producten in de webshop of winkel

Wil je nog meer tips of inspiratie voor jouw industriële badkamer of ben je benieuwd naar andere badkamerstijlen? Kom dan langs in een van onze winkels. Laat je inspireren en ontvang het beste advies. Onze adviseurs staan voor je klaar en helpen je graag bij het kiezen van de juiste producten.

Maak een afspraak