Jij bent weer van harte welkom in onze showroom! Maak direct een afspraak.

De stoere industriële badkamer

De stoere industriële badkamer

De industriële badkamer is gebaseerd op de fabrieksgebouwen en interieurs uit de 19e en 20e eeuw. Deze stijl kenmerkt zich dan ook door zijn donkere kleuren en robuuste elementen. Steeds vaker wordt deze stijl toegepast door Nederlandse huishoudens. Vooral in de badkamer is deze stijl erg populair. Is een badkamer in een industriële look iets voor jou en ben je benieuwd hoe je een industriële badkamer creëert? Lees dan snel verder en ontdek!

Industriële materialen

In de industriële interieurstijl worden vaak stoere en ruwe materialen gebruikt zoals beton en metaal. Dit zien we bijvoorbeeld terugkomen in functionele elementen zoals metalen kasten en massief houten meubels. Laat dit bijvoorbeeld in je interieur terugkomen door een betonnen vloer te leggen, houten planken te plaatsen en stoere materialen als decoratie te gebruiken. Vaak worden de robuuste elementen gecombineerd met de zachte en warme kleur van hout. Dit geeft de badkamer een stoere, maar toch sfeervolle uitstraling.

Kleuren in de industriële badkamer

In de industriële badkamerstijl zijn kleuren zoals zwart, wit en grijs erg populair. Zwarte kranen en betonnen wanden of wastafels zien we dan ook vaak terug in deze ruimtes. Het gebruik van enkel deze kleuren kan soms somber overkomen, waardoor dit vaak wordt gecombineerd met een opvallende kleur. Denk hierbij bijvoorbeeld aan okergeel of groentinten.

Industriële sanitairproducten

Er zijn een aantal sanitairproducten die de industriële sfeer in de ruimte extra kunnen benadrukken. Denk bijvoorbeeld aan een industrieel badkamermeubel van metaal of een robuuste, industriële badkamerlamp. Een voorbeeld van een badkamerlamp met een industrieel design is een grote fabriekslamp. Ook passen de trendy, gekleurde kranen goed bij de industriële badkamerstijl. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje tussen de kranen van Ben Lavion.

Bekijk de producten in de webshop of winkel

Wil je nog meer tips of inspiratie voor jouw industriële badkamer of ben je benieuwd naar andere badkamerstijlen? Kom dan langs in een van onze winkels. Laat je inspireren en ontvang het beste advies. Onze adviseurs staan voor je klaar en helpen je graag bij het kiezen van de juiste producten.

Vind een winkel

20 januari 2020 Categorie: Badkamer trends, Badkamerstijlen, Badkamer inspiratie