Spelen met het formaat van je tegels

Spelen met het formaat van je tegels

Tegels zijn een hele belangrijke basis voor de badkamer of toiletruimte. De kleur en het materiaal van tegels zijn bepalend voor de uitstraling en stijl. Maar ook zeker het formaat is van belang voor de door jou gewenste sfeer. Immers creëer je met grote, vierkante tegels een strak en modern uiterlijk, terwijl kleine tegeltjes juist voor meer elegantie en een landelijk gevoel zorgen. En wat dacht je van een combinatie van grote en kleine tegels? Door verschillende formaten tegels te combineren ontstaat er uniek en speels geheel. Sanidirect geeft je voorbeelden en handige tips.

Van mozaïek tot wildverband

Er zijn heel veel manieren om tegels op een speelse manier af te wisselen. Kies bijvoorbeeld voor grote vloertegels en kleinere wandtegels in dezelfde kleur. Het verschil is minimaal, maar toch zorgt het voor een speelse twist. Een ander idee is om één wand te betegelen met tegelstroken in wildverband. Dat zijn rechthoekige tegelstroken in verschillende formaten, die totaal willekeurig worden gemetseld. Wanneer je de rest van het interieur neutraal laat, breekt deze wand de ruimte. Het resultaat is stijlvol en uniek! Nog een manier om te spelen met tegelformaten is door te kiezen voor mozaïektegels op specifieke plekken in de badkamer. Denk bijvoorbeeld aan de douchecabine, de achterwand van de wastafel of de nisjes in de douche of boven het bad.

Creëer de gewenste look

Met de kleur en het materiaal van de tegels bepaal je de stijl van de badkamer. Ook het formaat van de tegels doet veel voor het totaalplaatje. Kies voor grote tegels met weinig voegen wanneer je van een strakke en minimalistische uitstraling houdt. Het afwisselen van grote en kleine tegels is heel goed mogelijk in moderne badkamers wanneer je voor één kleurtint kiest. De basis blijft dan rustig en neutraal. In een klassieke of landelijke badkamer mag je al wat meer spelen met verschillende formaten én kleuren. Neutrale tegels in wildverband wissel je gerust af met een gekleurde, mozaïekwand. En wat dacht je van grote en kleine tegels in meerdere betontinten als stoere basis voor je industriële badkamer? Combineer en creëer een uniek geheel!

Kom naar de winkel

Benieuwd naar ons tegelaanbod of wil je graag advies over het combineren van verschillende formaten tegels? Kom dan naar een van onze winkels. Hier ontdek je ons uitgebreide assortiment tegels in diverse formaten. Onze deskundige adviseurs vertellen je graag meer over het combineren van tegels en helpen je bij het maken van de juiste keuze.

Plan een afspraak