De luxe en moderne badkamer

De luxe en moderne badkamer

Een moderne badkamer kenmerkt zich door zijn strakke en minimalistische afwerkingen. Strakke lijnen, neutrale kleuren en veel glas zien we terug in deze ruimte. Houd jij van een strakke en moderne uitstraling in jouw badkamer? Dan ben je hier aan het juiste adres. Wij vertellen je graag alle eigenschappen van een moderne badkamer en hoe jij gemakkelijk jouw badkamer omtovert tot een moderne ruimte.

Minimalisme voorop!

In de moderne badkamer staat minimalisme voorop. Dit zien we voornamelijk terug in de moderne badkamermeubels. Deze meubels hebben vaak geen grepen of knoppen, waardoor ze een strakke en minimalistische uitstraling hebben. Ook zul je in deze badkamerstijl geen ronde afwerkingen zien. Alle producten hebben een strakke, vierkante of rechthoekige vorm.

Tip: Neem eens een kijkje tussen de badkamermeubels van Saniselect. Deze strakke meubels passen perfect in de moderne badkamer.

Typisch modern sanitair

Kranen, toiletten, wastafels en baden zijn verkrijgbaar in talloze kleuren, vormen en maten. In de moderne badkamer hebben al deze sanitairproducten een hoekige en strakke afwerking. Denk bijvoorbeeld aan een regendoucheset met een vierkante douchekop of een kraan met een vierkante hals. Ook toiletten zijn verkrijgbaar met een strakke afwerking.

Tip: Kies voor een designradiator met platte spijlen, zoals de designradiatoren van Ben Naxos en maak jouw moderne badkamer helemaal af.

Een douchevloer in plaats van een douchebak

In de moderne badkamer wordt vaak gekozen voor een douchevloer in plaats van een douchebak. Een douchevloer zorgt er namelijk voor dat de douche gelijk is aan de vloer. Dit zorgt voor een strakke uitstraling. Ook een inloopdouche past goed bij de moderne badkamer. Een inloopdouche loop je zo in, zonder over een randje of drempel te hoeven stappen.

Luxe accessoires

Ook met accessoires kun je de badkamer een moderne uitstraling geven. Kies in dit geval voor bijvoorbeeld een toiletrolhouder of toiletborstel met een strakke afwerking. Het is zelfs mogelijk om deze producten in te laten bouwen. Kijk bijvoorbeeld eens tussen de inbouwproducten van Looox. Deze producten maken jouw moderne badkamer helemaal af. Ook de inbouwnisjes uit dit assortiment zorgen voor een strakke afwerking in de ruimte.

Moderne tegels

Tegels zijn erg bepalend voor de stijl in een ruimte. Daarom is het belangrijk dat je badkamertegels kiest die goed aansluiten op jouw gewenste, moderne stijl. Waar we in een industriële of landelijke badkamer veel matte kleuren zien, wordt er in de moderne badkamerstijl juist gebruik gemaakt van glanzende kleuren. Kies daarom ook voor een tegel met een glans. Glanzende, witte tegels op de muur en een betonlook tegel op de vloer doen het erg goed in deze badkamerstijl. De combinatie van witte muurtegels met een grijze vloertegel zorgen voor een prachtig contrast. Dit contrast kun je ook creëren door een rustige tegel te combineren met een drukke tegel, zoals tegels met mozaiekelementen.

Bekijk de producten in de webshop of winkel

Wil je nog meer tips of inspiratie? Neem een kijkje tussen de producten in onze webshop of kom langs in een van onze winkels. Laat je inspireren en ontvang het beste advies. Onze adviseurs staan voor je klaar en helpen je graag bij het bepalen van de beste indeling voor jouw badkamer.

Plan een afspraak