Kleine badkamers

Kleine badkamers

Een kleine badkamer inrichten is een uitdaging. Toch kun je heel veel met een kleine badkamer. Door de tips en trics op deze pagina lees je alles over hoe ook jij deze ruimte praktisch kunt indelen. Denk aan kleuren, tegels, compacte producten en de opstelling van de ruimte. Richt je kleine badkamerruimte zo optimaal mogelijk in waardoor je ook in deze kleine ruimte helemaal tot rust kunt komen en kan ontspannen.

Hoe kun je een kleine badkamer efficiënt indelen?

Om optimaal de ruimte te benutten, raden we aan om goed rekening te houden met de juiste opstelling van jouw kleine badkamer. Hieronder staan een aantal handige tips op een rijtje.

Combineer een bad met een douche

Wil jij graag een kleine badkamer met bad en douche? Dit behoort zeker tot de mogelijkheden wanneer je van een luxe, kleine badkamer wilt genieten. Om genoeg beweegruimte over te houden, raden we aan om voor een douchebad te gaan. Hierbij geniet je van zowel een douche als een bad, afhankelijk van waar jij behoefte aan hebt. Op die manier combineer je op praktische wijze een kleine badkamer met bad.

Combineer een inloopdouche met glazen deur

Heb je maar ruimte voor een kleine douche? Een inloopdouche in een kleine badkamer biedt uitkomst. Ga je voor een kleine badkamer met inloopdouche, dan is het verstandig om deze te combineren met een glazen deur. Door het glas lijkt de ruimte eveneens groter. Zeker wanneer je maar een kleine doucheruimte hebt, zorgt het glas voor een open en ruimtelijke uitstraling.

douche bad combinatie
inloopdouche met glazen wand

Kies een kleine wastafel

Bij een badkamer van klein formaat hoort vaak ook een kleine wastafel. Ga na of jij genoeg hebt aan een kleiner exemplaar, een éénpersoons wastafel neemt immers minder ruimte in beslag. Voor in een kleine, smalle badkamer is een Slimline badmeubel met Slimline wastafel een goede keuze. Deze badkamermeubels zijn extra ondiep waardoor je meer loopruimte overhoudt.

Ga voor kleine en zwevende meubels

Heb jij een badkamer van klein formaat of een kleine badkamer met een schuin dak? Overweeg dan altijd kleinere of zwevende meubels. Denk bijvoorbeeld aan een klein badkamermeubel dat je aan de muur monteert en daardoor ‘zweeft’. Omdat je hierdoor de ruimte onder het meubel ook nog ziet, lijkt dit meubel minder ruimte in beslag te nemen waardoor de ruimte er optisch groter uitziet.

klein badkamermeubel
zwevend badkamermeubel

Maak goed gebruik van opbergruimte

Het is belangrijk bij een kleine badkamer om de ruimte zo functioneel en optimaal mogelijk te benutten. Voor het creëren van extra opbergruimte kun je een zijkast toevoegen aan je badkamer interieur. Wanneer je hier geen ruimte voor hebt kun je ook kiezen voor een spiegelkast boven je wastafelmeubel. Hierdoor kun jij al je badkamer producten netjes opbergen en oogt de badkamer opgeruimd en ruimtelijk.

zijkast voor een kleine badkamer
extra opbergruimte met spiegelkast

Hoe laat je een kleine badkamer groter lijken?

Hoe kun jij jouw kleine badkamer inrichten zodat deze er toch wat groter uitziet? Er zijn verschillende trucjes voor om jouw mini badkamer toch wat minder klein te laten lijken. Zo is het verstandig om gebruik te maken van lichte, neutrale kleuren. Denk aan kleuren zoals wit, gebroken wit, crème en lichtgrijs. Ook hoogglans kleuren zorgen er dankzij de weerspiegeling voor dat jouw kleine badkamer groter lijkt. Voor kleuradvies voor jouw kleine badkamer staan we bij Sanidirect uiteraard ook voor je klaar. Door het gebruik van spiegels laat je de ruimte eveneens wat ruimer ogen, net als bij het gebruik van verlichting. Tot slot raden we aan om te zorgen voor zo min mogelijk voegen op de vloer en muren van jouw kleine badkamer. Dit kun je doen door gebruik te maken van grote langwerpige of vierkante tegels. Hoe groter de tegels zijn, hoe minder voegen en hoe ruimtelijker het effect.

hoogglans badkamermeubel
glans wit toilet

Inspiratie en ideeën voor een kleine badkamer

Heb jij behoefte aan wat kleine badkamer inspiratie? Neem dan een kijkje op deze pagina voor enkele complete badkamers. Met ons complete badkamer assortiment hoef jij bovendien niet na te denken over welke onderdelen je met elkaar wilt mixen en matchen. Al onze badkamers zijn geheel naar wens, ruimte en budget aan te passen. Je kunt er ook voor kiezen om langs te komen in een van onze winkels om wat kleine badkamer ideeën op te doen.

Bekijk alle badkamers

Ontwerp je ideale badkamer bij Sanidirect

Kan jij niet wachten om jouw kleine badkamer te ontwerpen? Maak dan gebruik van onze 3D ontwerptool. Je bepaalt hier zelf jouw badkamer indeling en kan deze helemaal naar jouw wens inrichten. Nadat je alles hebt ingevuld krijg je een realistische weergave van hoe jouw droombadkamer er ongeveer uit kan komen te zien. Benieuwd naar wat jouw kleine badkamer kost? Bekijk dan ook eens onze budgetplanner.

Ontwerp je badkamer
Badkamer ontwerpen

Plan een afspraak in de showroom

Ben jij benieuwd naar de kleine badkamers van Sanidirect? Of heb je behoefte aan wat advies voor jouw kleine sanitaire ruimte? Maak dan een afspraak met een van onze adviseurs in een van onze showrooms. Zij beantwoorden met plezier al je vragen en laten je graag de diverse mogelijkheden zien.