Kleine badkamer: tips en inspiratie

Kleine badkamer: tips en inspiratie

Een kleine badkamer inrichten is een uitdaging. Toch kun je heel veel met een kleine badkamer. Door de tips en trics op deze pagina lees je alles over hoe ook jij deze ruimte praktisch kunt indelen en doe je ook voor een kleine badkamer inspiratie op. Denk aan kleuren, tegels, compacte producten en de opstelling van de ruimte. Richt je kleine badkamerruimte zo optimaal mogelijk in waardoor je ook in deze kleine ruimte helemaal tot rust kunt komen en kan ontspannen. Lees verder voor alle kleine badkamer ideeën.

Hoe kun je een kleine badkamer efficiënt indelen?

Om optimaal de ruimte te benutten, raden we aan om goed rekening te houden met de juiste opstelling van jouw kleine badkamer indeling. Hieronder staan een aantal handige tips op een rijtje om een kleine badkamer in te richten.

Kleine badkamer met bad en douche

Wil jij graag een bad en een douche in een kleine badkamer? Dit behoort zeker tot de mogelijkheden wanneer je van een luxe, kleine badkamer wilt genieten. Om genoeg beweegruimte over te houden, raden we aan om voor een douchebad te gaan. Hierbij geniet je van zowel een douche als een bad, afhankelijk van waar jij behoefte aan hebt. Op die manier combineer je op praktische wijze een kleine badkamer met bad en bespaar je veel ruimte.

Kleine badkamer met bad

Heb jij een kleine badkamer, maar wil je toch graag een bad? Om ruimte te besparen kun je dan gaan voor een hoekbad of een half vrijstaand bad. Zo geniet je toch van de luxe van een bad in jouw kleine badkamer, maar heb je ook nog genoeg ruimte om te bewegen.

Kleine badkamer met inloopdouche

Heb je maar ruimte voor een kleine douche? Een inloopdouche in een kleine badkamer biedt uitkomst. Ga je voor een kleine badkamer met inloopdouche, dan is het verstandig om deze te combineren met een glazen deur. Door het glas lijkt de ruimte eveneens groter. Zeker wanneer je maar een kleine doucheruimte hebt, zorgt het glas voor een open en ruimtelijke uitstraling.

douche bad combinatie
inloopdouche met glazen wand

Kies een kleine wastafel

Bij een badkamer van klein formaat hoort vaak ook een kleine wastafel. Ga na of jij genoeg hebt aan een kleiner exemplaar, een éénpersoons wastafel neemt immers minder ruimte in beslag. Voor in een kleine, smalle badkamer is een Slimline badmeubel met Slimline wastafel een goede keuze. Deze badkamermeubels zijn extra ondiep waardoor je meer loopruimte overhoudt.

Ga voor kleine en zwevende meubels

Heb jij een badkamer van klein formaat of een kleine badkamer met een schuin dak? Overweeg dan altijd kleinere of zwevende meubels. Denk bijvoorbeeld aan een klein badkamermeubel dat je aan de muur monteert en daardoor ‘zweeft’. Omdat je hierdoor de ruimte onder het meubel ook nog ziet, lijkt dit meubel minder ruimte in beslag te nemen waardoor de ruimte er optisch groter uitziet.

klein badkamermeubel
zwevend badkamermeubel

Maak goed gebruik van opbergruimte

Het is belangrijk bij een kleine badkamer om de ruimte zo functioneel en optimaal mogelijk te benutten. Voor het creëren van extra opbergruimte kun je een zijkast toevoegen aan je badkamer interieur. Wanneer je hier geen ruimte voor hebt kun je ook kiezen voor een spiegelkast boven je wastafelmeubel. Hierdoor kun jij al je badkamer producten netjes opbergen en oogt de badkamer opgeruimd en ruimtelijk.

zijkast voor een kleine badkamer
extra opbergruimte met spiegelkast

Hoe laat je een kleine badkamer groter lijken?

Hoe kun jij jouw kleine badkamer inrichten zodat deze er toch wat groter uitziet? Er zijn verschillende trucjes voor om jouw mini badkamer toch wat minder klein te laten lijken. Zo is het verstandig om gebruik te maken van lichte, neutrale kleuren. Denk aan kleuren zoals wit, gebroken wit, crème en lichtgrijs. Ook hoogglans kleuren zorgen er dankzij de weerspiegeling voor dat jouw kleine badkamer groter lijkt. Voor kleuradvies voor jouw kleine badkamer staan we bij Sanidirect uiteraard ook voor je klaar. Door het gebruik van spiegels laat je de ruimte eveneens wat ruimer ogen, net als bij het gebruik van verlichting. Tot slot raden we aan om te zorgen voor zo min mogelijk voegen op de vloer en muren van jouw kleine badkamer. Dit kun je doen door gebruik te maken van grote langwerpige of vierkante tegels. Hoe groter de tegels zijn, hoe minder voegen en hoe ruimtelijker het effect.

hoogglans badkamermeubel
glans wit toilet

Inspiratie en ideeën voor een kleine badkamer

Heb jij behoefte aan wat kleine badkamer inspiratie? Neem dan een kijkje op deze pagina voor enkele complete badkamers. Met ons complete badkamer assortiment hoef jij bovendien niet na te denken over welke onderdelen je met elkaar wilt mixen en matchen. Al onze badkamers zijn geheel naar wens, ruimte en budget aan te passen. Je kunt er ook voor kiezen om langs te komen in een van onze winkels om wat kleine badkamer ideeën op te doen.

Bekijk alle badkamers

Complete toiletruimtes van Sanidirect

Ook voor inspiratie voor toiletruimtes kun je bij Sanidirect terecht. Neem eens een kijkje op de complete toiletruimtes pagina voor voorbeelden van zowel grote als kleine badkamers. Hier kun je inspiratie op doen om jouw droom toiletruimte samen te stellen. Er zijn toiletruimtes in elke stijl en voor elk budget! Liever een toiletruimte in het echt zien? Kom dan langs in een van onze winkels om wat toiletruimte ideeën op te doen.

Bekijk alle toiletruimtes

Tegel ideeën voor de wc

Tegels kunnen een grote invloed hebben op de uitstraling van jouw toiletruimte. Zo kan jij met behulp van tegels jouw kleine toiletruimte groter laten ogen. Om een ruimtelijke uitstraling in jouw toiletruimte te creëren kan je kiezen voor lichte, neutrale kleuren tegels of hoogglans tegels. Een andere manier is om voor grote tegels te gaan, waardoor je zo min mogelijk voegen hebt wat zorgt voor een ruimtelijk effect.

Bekijk alle tegels

Ontwerp je ideale badkamer bij Sanidirect

Kan jij niet wachten om jouw kleine badkamer te ontwerpen? Maak dan gebruik van onze 3D ontwerptool. Je bepaalt hier zelf jouw badkamer indeling en kan deze helemaal naar jouw wens inrichten. Nadat je alles hebt ingevuld krijg je een realistische weergave van hoe jouw droombadkamer er ongeveer uit kan komen te zien. Benieuwd naar wat jouw kleine badkamer kost? Bekijk dan ook eens onze budgetplanner.

Ontwerp je badkamer

Badkamer ontwerpen

Plan een afspraak in de showroom

Ben jij benieuwd naar de kleine badkamers van Sanidirect? Of heb je behoefte aan wat advies voor jouw kleine sanitaire ruimte? Maak dan een afspraak met een van onze adviseurs in een van onze showrooms. Zij beantwoorden met plezier al je vragen en laten je graag de diverse mogelijkheden zien.

 

Veelgestelde vragen

Om zo goed mogelijk gebruik te maken van de ruimte in een kleine badkamer kun je een paar dingen doen. Zo kan je bijvoorbeeld de douche met het bad combineren om ruimte te besparen, kiezen voor een kleine wastafel en neem bijvoorbeeld een hoge zijkast voor extra opbergruimte
Om jouw kleine badkamer groter te laten lijken kun je gebruik maken van lichte, neutrale kleuren en hoogglans kleuren. Ook zorgen spiegels, verlichting en zwevende meubels voor een ruimtelijker gevoel in jouw badkamer. Kies ook voor grote tegels om zo min mogelijk voegen op de vloer en muren te hebben voor een ruimtelijk aanzicht.
Badkamers kan je zo duur en zo goedkoop maken als je zelf wilt. Zo heb je al badkamers rond de 2000 euro, maar ook rond de 8000 euro. Bij Sanidirect hebben wij badkamers voor elk budget. Benieuwd naar wat jouw kleine badkamer kost? Bekijk dan ook eens onze budgetplanner.
Zeker! Ben jij benieuwd naar de kleine badkamers van Sanidirect? Of heb je behoefte aan wat advies voor jouw kleine sanitaire ruimte? Maak dan een afspraak met een van onze adviseurs in een van onze showrooms. Of gebruik onze online 3D ontwerptool om zelf jouw ideale badkamer te ontwerpen.
FAQ