Veilig en vertrouwd winkelen. Bekijk hier hoe wij omgaan met het coronavirus, lees meer

Tips om een kleine badkamer in te richten

Tips om een kleine badkamer in te richten

Een kleine badkamer inrichten is een uitdaging. Toch kun je heel veel met een kleine badkamer. Door de tips en trics op deze pagina lees je alles over hoe ook jij deze ruimte praktisch kunt indelen. Denk aan kleuren, tegels, compacte producten en het gebruik van de badkamerwanden. Richt je kleine badkamerruimte zo optimaal mogelijk in waardoor je ook in deze kleine ruimte helemaal tot rust kunt komen en kan ontspannen.

Deel een kleine badkamer efficiënt in

Het blijft natuurlijk een feit dat het inrichten van een kleine badkamer een grotere uitdaging is dan het inrichten van een grotere badkamerruimte. Wat heel belangrijk is bij het inrichten van een kleine badkamer is dat je de juiste keuzes maakt. Hierbij kun je je het volgende afvragen:

  1. Wil je liever een douche, bad  of echt heel graag beide? Kies in het laatste geval voor een douchebad die beiden combineert.
  2. Voldoet een smalle wastafel of is een brede echt een must? Een éénpersoonswastafel neemt minder ruimte in beslag. Tip! Kies een Slimline badmeubel, deze zijn extra smal waardoor je meer loopruimte overhoudt.
  3. Wil je een toilet in de badkamer? Wanneer je dit graag wilt, kies dan een compact formaat. Compacte toiletten zijn namelijk minder diep en zo houd je meer ruimte over.
  4. Hoeveel opbergruimte heb je nodig? Wanneer je veel opbergruimte wilt, is een zijkast super handig. Heb je hier geen ruimte voor? Overweeg dan een spiegelkast boven je wastafel, hiermee benut je de (loze) ruimte optimaal.
  5. Wat voor douche wil je in je badkamer? Een douchedeur met wegklapbare zijkanten is super handig wanneer je maar beperkt de ruimte hebt. Wanneer je de douche niet gebruikt, kun je de wanden tegen de muur aan klappen. Hierdoor houd je ineens veel meer ruimte over.

Tips en tricks: vergroot optisch je kleine badkamerruimte

Een kleine ruimte kun je door heel veel manieren groter laten ogen, dus ook een kleine badkamerruimte. Wanneer je dit effect wilt creëren, pas dan de volgende trics toe in deze ruimte:

  • Zo min mogelijk voegen: zorg ervoor dat je zo weinig mogelijk voegen hebt op de vloer en muren. Kies dus voor grote langwerpige of vierkante tegels, want hoe groter de tegels zijn, hoe ruimtelijker het effect.
  • Lichte, neutrale kleuren: door gebruik te maken van lichte, neutrale kleuren in een kleine badkamer kun je ook een ruimte optisch vergroten. Denk aan kleuren zoals wit, gebroken wit, crème en lichtgrijs.
  • Glanzende kleuren: een glanzende kleur zorgt er ook voor dat een ruimte groter oogt. Glanzende kleuren en tegels weerkaatsen namelijk het licht waardoor je meer licht in de ruimte krijgt.

Maak een afspraak

Ben jij benieuwd hoe je met alle bovenstaande tips en trics jouw kleine badkamer efficiënt en praktisch kunt inrichten? Maak dan een afspraak met een van onze adviseurs. Bij Sanidirect helpen wij je graag met het maken van de juiste keuzes, zodat je helemaal kunt genieten en ontspannen in je kleine badkamer.


6 maart 2018 Categorie: Advies, Badkamers