Tips om een kleine badkamer in te richten

Tips om een kleine badkamer in te richten

Een kleine badkamer inrichten is een uitdaging. Toch kun je heel veel met een kleine badkamer. Door de tips en trics op deze pagina lees je alles over hoe ook jij deze ruimte praktisch kunt indelen. Denk aan kleuren, tegels, compacte producten en het gebruik van de badkamerwanden. Richt je kleine badkamerruimte zo optimaal mogelijk in waardoor je ook in deze kleine ruimte helemaal tot rust kunt komen en kan ontspannen.

Vergroot je kleine badkamerruimte

Een kleine ruimte kun je door heel veel manieren groter laten ogen, dus ook een kleine badkamerruimte. Wanneer je dit effect wilt creëren, pas dan de volgende trics toe in deze ruimte:

  • Zo min mogelijk voegen: zorg ervoor dat je zo weinig mogelijk voegen hebt op de vloer en muren. Kies dus voor grote langwerpige of vierkante tegels, want hoe groter de tegels zijn, hoe ruimtelijker het effect.
  • Lichte, neutrale kleuren: door gebruik te maken van lichte, neutrale kleuren in een kleine badkamer kun je ook een ruimte optisch vergroten. Denk aan kleuren zoals wit, gebroken wit, crème en lichtgrijs.
  • Glanzende kleuren: een glanzende kleur zorgt er ook voor dat een ruimte groter oogt. Glanzende kleuren en tegels weerkaatsen namelijk het licht waardoor je meer licht in de ruimte krijgt.

Deel een kleine badkamer efficiënt in

Het blijft natuurlijk een feit dat het inrichten van een kleine badkamer een grotere uitdaging is dan het inrichten van een grotere badkamerruimte. Wat heel belangrijk is bij het inrichten van een kleine badkamer is dat je de juiste keuzes maakt. Hierbij kun je je het volgende afvragen:

  1. Wil je liever een douche, bad  of echt heel graag beide?
  2. Voldoet een smalle wastafel of is een brede echt een must?
  3. Kun je zonder toilet in de badkamer of wil je deze wel graag erin?
  4. Heb je ruimte nodig voor je handdoeken of kun je deze ook ergens anders opbergen?
  5. Is een wastafelonderkast genoeg om je verzorgingsproducten op te bergen of heb je meer ruimte nodig?

Aan de hand van bovenstaande vragen kun je goed nadenken over wat voor jou belangrijk is in een badkamer. Gebruik ruimte voor datgene wat je belangrijk vindt en laat de rest weg. Maak bovendien gebruik van de hoogtes. Plaats bijvoorbeeld de radiator hoog in de badkamer met een kast of toilet eronder. Of kies voor een hoge smalle kast voor meer opbergruimte. Een tip hierbij is: hoe compacter de producten en meubels in je badkamer, hoe meer ruimte en rust een badkamer uitstraalt.

Maak een afspraak

Ben jij benieuwd hoe je met alle bovenstaande tips en trics jouw kleine badkamer efficiënt en praktisch kunt inrichten? Maak dan een afspraak met een van onze adviseurs. Bij Sanidirect helpen wij je graag met het maken van de juiste keuzes, zodat je helemaal kunt genieten en ontspannen in je kleine badkamer.


6 maart 2018 Categorie: Advies, Badkamers