Zet je badkamer in het juiste licht met badkamerspotjes

Zet je badkamer in het juiste licht met badkamerspotjes

Badkamerspotjes zorgen voor een sfeervolle verlichting in de badkamer. Goede en sfeervolle verlichting is essentieel in iedere badkamer, maar is ook een groot aandachtspunt. In tegenstelling tot de andere ruimtes in huis is de badkamer erg vochtig. Kies daarom met aandacht de juiste badkamerspotjes. Ben je benieuwd welke badkamerspotjes jij het beste kunt gebruiken en hoe je jouw badkamer in het juiste licht zet? Lees dan snel verder en laat je inspireren!

Waarom spotjes?

Wanneer je ‘s ochtends je bed uit stapt is het belangrijk om voldoende en prettig licht te hebben in de badkamer. In de ene badkamer komt er al veel licht van buiten en in de andere badkamer moet al het licht vanuit de verlichting komen. De hoeveelheid licht dat nodig is om goed te verlichten is dus in ieder huis anders. Badkamerspotjes hebben het grote voordeel dat deze erg veilig zijn en vaak in te stellen op de gewenste hoeveelheid verlichting. Lees onze tips en ontdek welke spotjes jij nodig hebt voor in jouw badkamer. Heb je nog meer inspiratie of advies nodig? Uiteraard staan onze adviseurs altijd voor je klaar in de winkel!

Tip 1: Kies voor waterdichte spotjes

Het is erg belangrijk dat je kiest voor waterdichte spotjes in de badkamer. Het vocht in de badkamer stijgt op naar het plafond en kan rondom de spotjes blijven hangen. Wanneer de spotjes waterdicht zijn, voorkom je dus kans op kortsluiting. Kies daarom altijd voor waterdichte inbouwspots.

Tip 2: Kies voor de gewenste helderheid en kleur

Spotjes zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren verlichting. Hierdoor pas je het spotje helemaal aan naar jouw wens. Wil je graag een zeer helder effect in de badkamer? Kies dan voor een spot met witte verlichting. Houd je meer van een warme verlichting? Ga dan voor een spot met een gele verlichting. Ook is het mogelijk om te kiezen voor een inbouwspot met dimmer. Hierdoor bepaal je zelf eenvoudig de helderheid van de verlichting en de sfeer in jouw badkamer.

Tip 3: Kies de locatie van de spotjes

Inbouwspots kun je vrijwel overal plaatsen in de badkamer. Naast spots in het plafond kun je ook spots in de wand verwerken. Wil je nog meer gaan voor luxe, dan zijn zelfs spotjes in de vloer mogelijk! Ook kun je ervoor kiezen om aan bijvoorbeeld de onder- of bovenkant van een spiegel inbouwspotjes te plaatsen. Kies dan wel de juiste plek uit of ga voor kantelbare spotjes, zodat de spot geen onhandige schaduwen kan veroorzaken.

Kom langs in een van onze winkels

Ben je enthousiast over de badkamerspotjes? Neem eens een kijkje tussen de producten in onze webshop of maak een afspraak in een van onze winkels. Laat je inspireren en ontvang het beste advies. Onze adviseurs staan voor je klaar en helpen je bij het maken van de juiste keuze.

Plan een afspraak