Landelijke badkamer

Landelijke badkamer

De landelijke badkamer straalt rust en harmonie uit en past goed bij landelijke woningen en boerderijen. Maar ook zorgt het in een appartement in het midden van de stad voor een rustgevende plek in jouw woning. Is een badkamer in landelijke stijl iets voor jou? Lees dan snel verder en ontdek hoe je eenvoudig jouw badkamer omtovert tot een landelijke badkamer.

Kenmerken van een landelijke badkamer

De landelijke badkamer kenmerkt zich door zijn warme sfeer dankzij het gebruik van houten materialen. Het hout kan hierbij verweerd ogen wat prachtig combineert met nieuwe materialen zoals RVS. Een landelijke badkamer straalt rust uit dankzij het gebruik van zachte kleuren. Denk hierbij aan wit, pastelkleuren of lichtgrijs. Ook materialen zoals natuursteen en beton komen in deze stijl goed tot hun recht.

Meubels voor een landelijke stijl

Een landelijk badkamermeubel herken je aan een aantal dingen. Zo is de onderkast veelal uitgevoerd in hout of eiken, en zijn de lades van een landelijk badkamermeubel vaak voorzien van klassieke grepen en/of knoppen. Combineer het houten wastafelmeubel met een waskom van natuurlijke materialen, zoals natuursteen of beton. Maak het af met een mooie spiegelkast in dezelfde kleur voor een mooi geheel.

Landelijk badkamermeubel
Landelijk badkamermeubel wit

Sanitair en accessoires

Het zit hem vaak in de details, en daarom is het belangrijk dat een badkamer in landelijke stijl voorzien is van het juiste sanitair en accessoires. Kies daarom voor landelijke kranen die voorzien zijn van een klassieke greep. Daarnaast komt een natuurstenen waskom prachtig tot zijn recht op een hout badkamermeubel. Houten badkamer accessoires maken het plaatje compleet!

Welke tegels passen in een landelijke badkamer?

Er zijn verschillende keuzes voor landelijke badkamertegels. Natuursteen en betonlook vloertegels hebben een warme, natuurlijke uitstraling en zijn daardoor uitermate geschikt voor de landelijke badkamerstijl. Combineer deze tegels met een tijdloze witte wandtegel wanneer je graag een lichte badkamer wilt. Op zoek naar iets unieks? Metrotegels hebben een klassieke uitstraling en zijn de ideale keuze om één wand mee te betegelen.

Landelijke badkamer

Zo creëer je een landelijke stijl

Jouw badkamer omtoveren tot een landelijke badkamer hoeft niet lastig te zijn. Door gebruik te maken van houten elementen zorg je al snel voor een landelijke sfeer in de ruimte. Daarnaast is verlichting van groot belang in de landelijke badkamer. Kies voor een warm licht, waardoor de badkamer een sfeervolle en warme uitstraling krijgt. Andere elementen die bijdragen aan de landelijke sfeer zijn bijvoorbeeld een losstaand bad (met pootjes) en rustieke badkamermeubels.

Kom langs voor inspiratie

Wil jij jouw badkamer omtoveren tot een landelijke badkamer? Kom dan naar een van onze showrooms om nog meer inspiratie op te doen. Blijf je liever thuis? Ontwerp dan eenvoudig zelf je badkamer. Benieuwd wat de kosten zijn van een landelijke badkamer? Bereken dan de prijs van je badkamer, zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Onze badkamers zijn veelal direct uit voorraad leverbaar, en worden binnen 2 weken geleverd! Dat is handig wanneer je meteen aan de slag wil. Wanneer kom jij langs voor je nieuwe landelijke badkamer?

Landelijke badkamer Van Heck
Landelijk badkamermeubel van Heck

Badkamer voorbeelden en ideeën

Weet je nog niet goed of de landelijke badkamerstijl iets voor jou is? Bekijk dan hier alle andere badkamerstijlen. Wil je nog meer tips of inspiratie voor jouw landelijke badkamer? Bestel dan het gratis magazine van Sanidirect. Hier kun je verschillende voorbeelden van landelijke badkamers en sanitair bekijken.

Op zoek naar vergelijkbare badkamerstijlen? Bekijk dan hier de klassieke badkamer, retro moderne badkamer of Scandinavische badkamer.