Zelf je badkamer ontwerpen met onze 3D planner

Badkamer ontwerpen met 3d planner

Zelf je badkamer ontwerpen met onze 3D planner

Altijd al willen weten hoe je ideale badkamer of toiletruimte eruit komt te zien? Ga dan direct aan de slag met onze 3D badkamerplanner! Speciaal gemaakt om jouw badkamer ideeën of toilet ideeën uit te beelden. Probeer diverse combinaties, speel met tegels en doe direct nieuwe badkamer inspiratie op. Het grafische ontwerp in 3D geeft je meteen een realistische indruk van je badkamer of toiletruimte. Sla gerust meerdere 3D badkamer ontwerpen op of print ze uit zodat je er eens rustig over na kan denken.
  • In 4 stappen een 3D ontwerp van je nieuwe badkamer
  • Speel met verschillende indelingen, materialen en kleuren
  • Binnen enkele minuten een realistisch ontwerp
       

Start met ontwerpen

Wij gaan vertrouwelijk met uw gegevens om zoals u kunt lezen in ons privacybeleid.

Zelf een badkamer ontwerpen? Volg de 4 stappen

In slechts 4 stappen kun jij online jouw droombadkamer ontwerpen. Wij leggen je graag uit hoe je dit het beste kunt doen en waar je allemaal op moet letten. Vul eerst het formulier hierboven in, vervolgens kun je direct aan de slag met ons badkamer ontwerp programma!
 
1

Ruimte selecteren

Kies allereerst de vorm van de ruimte die overeenkomt met jouw badkamer of toiletruimte en pas de afmetingen aan. Sleep in de plattegrond vervolgens eventuele ramen en deuren naar de juiste plek, zodat je een realistisch beeld krijgt van hoe de ruimte eruit ziet. Het is zelfs mogelijk om de draairichting van de deur aan te passen, zodat je zeker weet dat deze bijvoorbeeld niet tegen het badmeubel open draait.
Ruimte selecteren
 
 
2

Badkamer inrichten

In deze stap kun je je droombadkamer samenstellen. Voeg al het gewenste sanitair toe aan je tekening, zoals onder andere een douche, toilet en badkamermeubel. Deze onderdelen vind je onder het kopje ‘objecten’. Verplaats deze in de plattegrond totdat jouw gewenste indeling ontstaat. Neem hier ruim de tijd voor, zo kom je er achter of jouw ruimte bijvoorbeeld groot genoeg is voor een bad dat je misschien altijd al zo graag wilde. Je kunt bij alle objecten ook de afmetingen aanpassen, zodat je bijvoorbeeld kunt controleren hoe breed het badkamermeubel mag zijn om voldoende loopruimte over te houden.
Badkamer inrichten
 
 
3

Badkamer betegelen

Is jouw badkamer indeling klaar? Voeg dan via de badkamer configurator ook tegels toe aan de ruimte. Je kunt hierbij kiezen uit verschillende designs en formaten. Zelfs de kleur van de voeg kun je aanpassen zodat je een goed beeld krijgt van het totaalplaatje. Goed om te weten: niet alle mogelijke tegels staan in de 3D badkamerplanner, in onze winkel heb je nog véél meer keuze. Maar dankzij deze stap krijg je wel een goed beeld van hoeveel m² tegels je nodig hebt, met hoeveel snijverlies je rekening moet houden én welk formaat het beste bij de ruimte past. Wanneer de ruimte bijvoorbeeld druk aanvoelt, heb je misschien wel te kleine tegels gekozen.
Badkamer betegelen
 
 
4

Ontwerp opslaan en delen

Ben je klaar met je badkamer tekenen? Bekijk dan jouw badkamer in 3D via de ‘3D view’, deze knop vind je rechts bovenin. Hiermee krijg je een realistisch beeld van hoe jouw badkamer eruit komt te zien. Ben je helemaal tevreden? Sla dan je badkamerontwerp op, zodat je deze later weer kunt openen om hem aan te passen. Dit kan via de ‘bewaar file’ knop bovenin. Je krijgt dan ook de mogelijkheid om het ontwerp te e-mailen, zodat je deze kan delen met bijvoorbeeld je partner. Of print jouw 3D ontwerp uit en neem het mee naar de winkel zodat onze adviseurs je hierover kunnen adviseren.
Ontwerp opslaan en delen

Voorbereiding is het halve werk

Om goed voorbereid naar de winkel te komen is het belangrijk dat je de maten van de badkamer weet. Zowel de lengte en de breedte als de hoogte. Maar denk bijvoorbeeld ook aan de hoogte van je raam en de muur links en rechts van je raam. Steekt je vensterbank uit ja of nee? Gaat je raam naar binnen of naar buiten open en wat is de draairichting van de deur? Dit zijn allerlei dingen waar je rekening mee moet houden. Je zou van te voren al een moodboard kunnen maken om te zien wat je mooi vind, maar uiteraard kunnen de experts van Sanidirect je hier mee helpen.

Tips om eenvoudig online een ontwerp te maken

Voordat je een badkamerontwerp maakt, kan het handig zijn om zelf alvast goed na te denken over jouw persoonlijke wensen.
  • Maak je met meerdere personen gebruik van de badkamer? Dan is een dubbele wastafel erg praktisch.
  • Genieten van veel extra opbergruimte? Maak plaats voor een extra zijkast!
  • Houd rekening met beweegruimte.
  • Zorg voor voldoende licht.
  • Wil je graag een bad en een douche? Bekijk dan tijdens het ontwerpen goed of je hiermee voldoende bewegingsruimte overhoudt.
  • Doe badkamerinspiratie op online of in onze winkel en bekijk hoe deze badkamers zijn ingedeeld.

Veelgestelde vragen

Is het ontwerpen van een badkamer met de 3D planner gratis?

Ja! De ontwerptool is gratis en vrijblijvend te gebruiken. Ook een afspraak bij Sanidirect is gratis. Tijdens deze afspraak nemen we ruim de tijd om een badkamerontwerp voor jou te maken, al je vragen te beantwoorden en je te voorzien van boordevol inspiratie en de laatste trends.

Ja! Maak vrijblijvend een afspraak in één van onze winkels.

Bovenaan de tool staat een keuze menu. Via het derde icoontje van links kun je jouw ontwerp opslaan.

Bij Sanidirect hebben we verschillende complete badkamers op voorraad. Deze kunnen binnen 2 weken geleverd worden. Kies je voor een zelf samengestelde badkamer? Dan is de levertijd afhankelijk van wat je kiest. Tijdens de afspraak kijkende experts met je mee om jouw badkamer op de gewenste datum te laten bezorgen.

De tijd van een badkamer installatie is per regio en per badkamer verschillend. Zo kan het in een druk bevolkte regio langer duren voor er een installateur vrij is ten opzichte van een rustige regio. Ga voor meer informatie naar een winkel bij jou in de regio. Zij helpen je hier graag mee verder!