Zelf je badkamer ontwerpen met onze 3D planner

Badkamer ontwerpen met 3d planner
 • Binnen enkele minuten een realistisch ontwerp
 • Speel met verschillende indelingen
 • Sla jouw 3D badkamerontwerp op

Start met ontwerpen

Wij gaan vertrouwelijk met uw gegevens om zoals u kunt lezen in ons privacybeleid.

Zelf je badkamer ontwerpen met onze 3D planner

Altijd al willen weten hoe je ideale badkamer of toiletruimte eruit komt te zien? Jouw badkamer ontwerpen doe je online bij Sanidirect: ga direct aan de slag met onze 3D badkamerplanner. Speciaal gemaakt om jouw badkamer ideeën of toilet ideeën uit te beelden. Teken je badkamer met deze badkamer configurator om jouw favoriete badkamer samen te stellen. Het grafische ontwerp in 3D geeft je meteen een realistische indruk van je badkamer of toiletruimte.
 • In 4 stappen een 3D ontwerp van je nieuwe badkamer
 • Speel met verschillende indelingen, materialen en kleuren
 • Binnen enkele minuten een realistisch ontwerp
       

Zelf een badkamer ontwerpen? Volg de 4 stappen

In slechts 4 stappen kun jij online jouw droombadkamer ontwerpen. Wij leggen je graag uit hoe je dit het beste kunt doen en waar je allemaal op moet letten. Vul eerst het formulier hierboven in, vervolgens kun je direct aan de slag met ons badkamer ontwerp programma!

Stap 1: selecteer ruimte

In de eerste stap heb je de mogelijkheid om de vorm van je ruimte te kiezen. Selecteer de vorm die het beste past bij jouw badkamer of toiletruimte. Bij bijzondere hoeken of een niet-standaard vorm, selecteer de optie "vrije vorm" om de ruimte naar wens in te tekenen.

Stap 2: pas de ruimte aan

In de tweede stap kun je de gekozen vorm aanpassen. Vul hier de maten in van jouw badkamer. Sleep in de plattegrond vervolgens eventuele ramen en deuren naar de juiste plek, zodat je een realistisch beeld krijgt van de ruimte.

Stap 3: badkamer inrichten

Voeg al het gewenste sanitair toe aan je tekening, zoals onder andere een douche, toilet en badkamermeubel. Deze onderdelen vind je onder het kopje ‘artikelen’. Verplaats deze in de plattegrond totdat jouw gewenste indeling ontstaat.

Stap 4: sla je ontwerp op

Ben je tevreden? Sla dan je badkamerontwerp op, zodat je deze later weer kunt aanpassen. Dit kan via de ‘opslaan’ knop bovenin. Je kan dan ook het ontwerp naar jezelf of partner e-mailen. Of print jouw 3D ontwerp uit en neem het mee naar de winkel voor deskundig advies!

Van ontwerp naar realisatie badkamer

Badkamer tekening
Badkamer moodboard
Badkamer 3D view
Badkamer resultaat
Badkamer resultaat
Maak een afspraak

Ontwerp nu gratis je eigen badkamer in 3D

Een 3D badkamer ontwerpen kan je helpen om jouw droombadkamer te visualiseren. Je kunt je ideeën steeds concreter uitwerken wanneer je zelf je badkamer ontwerpt. Heb je bijvoorbeeld de wens om meer opbergruimte te creëren? Ontdek dan of je voldoende ruimte hebt voor bijvoorbeeld een extra zijkast. En het voordeel: je badkamer 3d ontwerpen is gratis bij Sanidirect!

Voorbereiding is het halve werk

Om goed voorbereid naar de winkel te komen is het belangrijk dat je de maten van de badkamer weet. Zowel de lengte en de breedte als de hoogte. Maar denk bijvoorbeeld ook aan de hoogte van je raam en de muur links en rechts van je raam. Steekt je vensterbank uit ja of nee? Gaat je raam naar binnen of naar buiten open en wat is de draairichting van de deur? Dit zijn allerlei dingen waar je rekening mee moet houden. Je zou van tevoren al een moodboard kunnen maken of ons gratis online badkamer magazine kunnen bekijken om te zien wat je mooi vind, maar uiteraard kunnen de experts van Sanidirect je hier mee helpen.

Tips om eenvoudig online een ontwerp te maken

Voordat je een badkamerontwerp maakt, kan het handig zijn om zelf alvast goed na te denken over jouw persoonlijke wensen.
 • Maak je met meerdere personen gebruik van de badkamer? Dan is een dubbele wastafel erg praktisch.
 • Genieten van veel extra opbergruimte? Maak plaats voor een extra zijkast!
 • Houd rekening met beweegruimte.
 • Zorg voor voldoende licht.
 • Wil je graag een bad en een douche? Bekijk dan tijdens het ontwerpen goed of je hiermee voldoende bewegingsruimte overhoudt.
 • Doe badkamerinspiratie op online of in onze winkel en bekijk hoe deze badkamers zijn ingedeeld.

Veelgestelde vragen

De ontwerptool is gratis en vrijblijvend te gebruiken. Ook een afspraak bij Sanidirect is gratis. Tijdens deze afspraak nemen we ruim de tijd om een badkamerontwerp voor jou te maken, al je vragen te beantwoorden en je te voorzien van boordevol inspiratie en de laatste trends.
In vier stappen ontwerp je gemakkelijk jouw badkamer online. Kies allereerst de vorm van de ruimte en pas de afmetingen aan. Voeg al het gewenste sanitair toe aan de tekening. Selecteer daarna jouw favoriete tegels. Ben je klaar? Sla dan je ontwerp op of print deze uit!
In de 3D badkamer ontwerptool kun je heel eenvoudig de afmetingen aanpassen waarna de grootte van de badkamer verandert.
In de online 3D badkamerontwerp tool kun je kiezen uit verschillende kleuren en formaten tegels. Zelfs de kleur van de voeg kun je aanpassen. De gewenste opties kun je aanklikken en vervolgens slepen naar de gewenste muur en/of vloer.
Ja, het is mogelijk om je ontwerp op te slaan als PDF bestand. Dit kan via de ‘bewaar file’ knop bovenin. Ook kun je het ontwerp e-mailen of uitprinten.
FAQ