Waar moet je op letten bij de indeling van je badkamer?

Ben je toe aan een nieuwe badkamer maar ben je nog niet helemaal uit over de badkamerindeling? Dan helpen we je graag een handje. De ideale badkamer indeling is afhankelijk van diverse factoren, zoals de afmeting van je badkamer en de meubels die je er in wil. Benieuwd naar de juiste badkamerindeling voor jou? Lees dan verder en ontdek het bij Sanidirect!

Wat zijn de afmetingen van de badkamer?

De afmetingen van je badkamer zijn belangrijk voor de indeling van de badkamer. Bij de indeling van een kleine badkamer is het belangrijk om keuzes te maken. Beschik je bijvoorbeeld over een badkamer van 2x2? Bedenk dan of je gaat voor een bad, een douche in een bad of enkel een douche. In een rechthoekige badkamer van 2x3 heb je al meer ruimte om een los bad en losse douche te plaatsen. Een grotere, vierkante badkamer van 3x3 geeft je nog meer opties voor een ruimtelijke indeling. Bekijk daarnaast ook de beperkingen van je badkamer. Misschien is niet alles mogelijk doordat er al leidingwerk ligt, of heeft je badkamer een schuin dak. Plaats hieronder eventueel een lage kast of een bad, maar zorg dat je niet gemakkelijk je hoofd stoot.

badkamer indeling Capri
badkamer indeling Corda

Welk sanitair en welke meubels wil je gebruiken?

Voordat je begint met de indeling van je badkamer, denk goed na over welk sanitair je graag wilt hebben. Wil je gaan voor een bad, of heb je voldoende aan enkel een douche? Ga je voor een douchecabine of wil je een badkamer met inloopdouche? Wil je een wc plaatsen in de badkamer? Dan moet er een praktische loopruimte zijn naar en om het toilet. Heb je een kleine badkamer, dan is het belangrijk om keuzes te maken. Misschien is het beter om bijvoorbeeld het bad achterwege te laten. Gelukkig zijn hier tegenwoordig handige oplossingen voor, bijvoorbeeld met een douche boven het bad. Wil je van jouw badkamer een ware wellnessruimte maken en beschik je over voldoende ruimte? Dan kun je eventueel nadenken over een heerlijke sauna in je eigen badkamer!

badkamer Romero

Ga aan de slag met de 3D badkamertool

Heb je de afmetingen van je badkamer en ben je erover uit welke meubels en welk sanitair je in de badkamer wil? Dan is het tijd om te spelen met de indeling! Dat kan eenvoudig met onze handige 3D badkamertool. Hier maak je in 4 stappen een 3D ontwerp van jouw nieuwe badkamer. Zo ontdek je wat voor jou de beste badkamer indeling is en bovendien doe je nieuwe badkamerinspiratie op. Sla jouw ontwerp(en) op of print zo uit, zodat jij straks zeker bent dat je de juiste badkamer indeling kiest!

Maak je eigen 3D badkamerontwerp
3d-ontwerptool

Bekijk de verschillende badkamerstijlen

Bij Sanidirect vind je meubels en sanitair voor elke badkamerstijl. Houd je van een strakke badkamer met weinig details? De luxe en moderne badkamer is dan de ideale stijl voor jou. Ben je juist meer van de warme houttinten en elegante, ronde vormen? Ontdek dan alles over de authentieke landelijke badkamer. Zijn robuuste vormen en een grove afwerking echt jouw ding? De stoere industriële badkamer is momenteel een echte trend. Van welke stijl je ook houdt, bij Sanidirect vind je altijd alle badkamermeubels en accessoires die bij je past!

badkamer indeling Sabina
badkamer indeling Titan

Bekijk de badkamers van Sanidirect

Kom je er niet helemaal uit welke meubels en welk sanitair in jouw badkamer passen? Geen probleem! Bij Sanidirect vind je ook complete badkamers die perfect passen bij de indeling van jouw badkamer! Zo zie je direct hoe het in jouw badkamer eruit komt te zien. Dankzij het ruime assortiment zit er altijd wel een badkamer tussen die volledig aansluit op jouw wensen. En is dat niet het geval? Dan zijn er nog talloze combinaties mogelijk in de winkel. Bovendien is het sanitair uit voorraad leverbaar!

Alle badkamers