Badkamerindeling tips

Ben je toe aan een nieuwe badkamer maar ben je nog niet helemaal uit over de badkamerindeling? Dan helpen we je graag een handje. De ideale badkamerindeling is afhankelijk van diverse factoren, zoals de afmeting van je badkamer en de meubels die je er in wil. Benieuwd naar de juiste badkamerindeling voor jou? Lees dan verder voor de tips die wij als experts van Sanidirect voor je op een rijtje hebben gezet!

3d ontwerp
2d ontwerp

Wat zijn de afmetingen van de badkamer?

De afmetingen van je badkamer zijn belangrijk voor de indeling van de badkamer. Bij de indeling van een kleine badkamer is het belangrijk om keuzes te maken. Beschik je bijvoorbeeld over een badkamer van 2x2 meter? Bedenk dan of je gaat voor een bad, een douche in een bad of enkel een douche. In een smalle, rechthoekige badkamer van 2x3 of 2x4 meter heb je al meer ruimte om een los bad en losse douche te plaatsen. Een grotere, vierkante badkamer van 3x3 meter of rechthoekige van 3x4 of 3x5 meter geeft je logischerwijs nóg meer opties voor een lekker ruimtelijke indeling. Bekijk daarnaast ook de beperkingen van je badkamer. Misschien is niet alles mogelijk doordat er al leidingwerk ligt, of heeft je badkamer een schuin dak. Plaats hieronder eventueel een lage kast of een bad, maar zorg dat je niet gemakkelijk je hoofd stoot.

Stappenplan: badkamerindeling maken

Heb je de afmetingen van je badkamer en je belangrijkste wensen op een rij? Tijd voor het maken van de badkamerindeling op basis van een plattegrond!

  1. Teken op basis van de badkamerafmeting een rechthoekige of vierkante badkamer als uitgangspunt voor de indeling
  2. Teken vervolgens eventuele hoeken, schuine wanden, dakkapellen of schuine daken waar rekening mee gehouden moet worden
  3. Voeg ramen en deuren toe
  4. Voeg het sanitair en meubels toe. Neem de tijd om ze te draaien en verplaatsen om tot de beste indeling te komen
  5. Tip: teken met stippellijnen de plekken in waar lades en deuren openen, eventueel met draairichting.

Bekijk de verschillende badkamerstijlen

Bij Sanidirect vind je meubels en sanitair voor elke badkamerstijl. Naast voorbeelden voor badkamerindelingen hebben we ook genoeg inspiratie voor verschillende stijlen. Door je favoriete stijl te bepalen, kun jij de badkamerindeling van jouw gemaakte plattegrond pas echt omtoveren tot je droombadkamer. Houd je van een strakke badkamer met weinig details? De luxe en moderne badkamer is dan de ideale stijl voor jou. Ben je juist meer van de warme houttinten en elegante, ronde vormen? Ontdek dan alles over de authentieke landelijke badkamer. Zijn robuuste vormen en een grove afwerking echt jouw ding? De stoere industriële badkamer is momenteel een echte trend. Van welke stijl je ook houdt, bij Sanidirect vind je altijd alle badkamermeubels en accessoires die bij je past! Echt een gevoel van luxe creëren? Kijk dan eens naar de mogelijkheden van een zolderbadkamer. Naast de stijlen zie je ook genoeg voorbeelden van badkamerindelingen. En tevens kun je stijlinspiratie opdoen om de badkamerindeling van jouw gemaakte plattegrond tot leven te laten komen

Japandi badkamer

Japandi badkamer

Deze blog vertelt je meer over de Japandi stijl. De Japandi stijl is een combinatie van de Japanse en Scandinavische stijl. De verschillende texturen, contrasten en donkere houtelementen van de Japanse stijl worden gecombineerd met de lichte kleuren, pasteltinten, lichte houtelementen en het minimalisme van de Scandinavische stijl. Lees verder en ontdek meer over deze populaire badkamerstijl.

Lees verder
Moderne badkamer: strak, stijlvol en tijdloos

Moderne badkamer: strak, stijlvol en tijdloos

De moderne badkamer kenmerkt zich door zijn strakke vormen en rustig kleurgebruik. Ook de materialen in de moderne badkamer zijn erop gericht om de badkamer een strakke en rustige uitstraling te geven. Lees hier alles over de moderne badkamer.

Lees verder

Bekijk de badkamers van Sanidirect

Kom je er niet helemaal uit welke meubels en welk sanitair in jouw badkamer passen? Geen probleem! Bij Sanidirect vind je ook complete badkamers die perfect passen bij de indeling van jouw badkamer! Zo zie je direct hoe het in jouw badkamer eruit komt te zien. Dankzij het ruime assortiment zit er altijd wel een badkamer tussen die volledig aansluit op jouw wensen. En is dat niet het geval? Dan zijn er nog talloze combinaties mogelijk in de winkel. Bovendien is het sanitair uit voorraad leverbaar! Bekijk ook eens ons gratis online badkamer magazine voor inspiratie.

Bekijk alle badkamers

Veelgestelde vragen

Jazeker, wij nemen graag de tijd om je te helpen bij het indelen van jouw badkamer. Tijdens een adviesgesprek kunnen wij op basis van jouw wensen een professioneel ontwerp maken, geheel op schaal. Zo komen we samen tot de ideale indeling. Plan een afspraak in een van onze winkels, op een dag dat het jou uitkomt.
Wat er in een badkamer komt, is geheel afhankelijk van de ruimte en jouw wensen. Standaard zit er veelal een douche en/of bad in, een wastafel en vaak een toilet. Uiteraard kan dit uitgebreid worden met extra meubels voor opbergruimte of zelfs een sauna.
Jazeker, wij hebben een speciale 3D planner waarmee je in 4 stappen een badkamer kunt ontwerpen. Zo heb je niet alleen een plattegrond, maar ook een 3D weergave voor een zo realistisch mogelijk ontwerp.
FAQ