Moderne badkamer: strak, stijlvol en tijdloos

Moderne badkamer: strak, stijlvol en tijdloos

De moderne badkamer kenmerkt zich door zijn strakke vormen en rustig kleurgebruik. In deze badkamerstijl wordt er weinig gebruik gemaakt van accessoires. Ook de materialen in de moderne badkamer zijn erop gericht om de badkamer een strakke en rustige uitstraling te geven. Er zijn diverse manieren om jouw badkamer om te toveren tot een moderne ruimte. Ben je benieuwd hoe je een moderne badkamer creëert? Lees dan snel verder en ontdek!

Wat kenmerkt een moderne badkamer?

We lichten hieronder een aantal kenmerkende eigenschappen van een moderne badkamer uit, zodat jij jouw badkamer eenvoudig omtovert tot een moderne ruimte.

Strakke lijnen en eenvoud

Maak in de badkamer gebruik van rechte lijnen wanneer je een moderne sfeer wilt creëren. Rechte lijnen zorgen namelijk voor een strakke uitstraling. Kies bijvoorbeeld voor een rechthoekige wastafel met een rechthoekige of vierkante spiegel en een radiator met strakke spijlen in plaats van ronde. Kies daarnaast voor zo min mogelijk details op de meubels. Een wastafelmeubel met greeploze lades zorgen bijvoorbeeld voor rechte belijningen wat de badkamer een minimalistisch en modern uiterlijk geeft.

Tip! Kies voor een moderne badkamer met inloopdouche. De ruimte oogt hierdoor ruimtelijk en open, wat zorgt voor een moderne touch aan jouw badkamer.

Moderne kleuren

In de moderne badkamer wordt er veel gebruik gemaakt van rustige en egale kleuren. Hierdoor straalt de badkamer veel rust en eenvoud uit. Denk hierbij bijvoorbeeld aan grijze vloertegels in combinatie met een witte wand. Ook wordt er in deze badkamer vaak gekozen voor hoogglans kleuren, rvs en chromen materialen.

Grote tegels

Grote tegels zorgen voor een ruimtelijk effect, wat goed past bij de moderne badkamerstijl. Heb je een kleine badkamer en zijn grote tegels daarom niet handig? Kies dan voor kleinere tegels met een voeg in dezelfde kleur als de tegel. Hierdoor oogt de ruimte rustig en strak. Ook kun je kiezen voor een betonnen vloer of een gietvloer. Hierdoor heb je helemaal geen voegen, wat zorgt voor een moderne sfeer.

Bekijk onze moderne badkamers

Wil je nog meer tips of inspiratie voor jouw moderne badkamer? Bekijk dan onze badkamers voor nog meer badkamer ideeën. Wil je liever de badkamers in het echt zien? Kom dan langs in een van onze winkels. Hier laat je je inspireren en ontvang je het beste advies. Onze adviseurs staan voor je klaar en helpen je graag bij het kiezen van de producten.

Plan een afspraak