Moderne badkamer: strak, stijlvol en tijdloos

Moderne badkamer: strak, stijlvol en tijdloos

De moderne badkamer kenmerkt zich door zijn strakke vormen en rustig kleurgebruik. In deze badkamerstijl wordt er weinig gebruik gemaakt van accessoires. Ook de materialen in de meeste moderne badkamer voorbeelden zijn erop gericht om de badkamer een strakke en rustige uitstraling te geven. Er zijn diverse manieren om jouw badkamer om te toveren tot een moderne ruimte. Ben je benieuwd hoe je een moderne badkamer in 2022 creëert? Wij geven je graag inspiratie. Lees dan snel verder en ontdek!

Wat kenmerkt een moderne badkamer?

We lichten hieronder een aantal kenmerkende eigenschappen van een moderne badkamer uit, zodat jij jouw badkamer eenvoudig omtovert tot een moderne ruimte.

Moderne badkamer met betonlook bad
Modern badkamermeubel

Strakke lijnen en eenvoud

Maak in de badkamer gebruik van rechte lijnen wanneer je een moderne sfeer wilt creëren. Rechte lijnen zorgen namelijk voor een strakke badkamer. Kies bijvoorbeeld voor een rechthoekige wastafel met een rechthoekige of vierkante spiegel en een radiator met strakke spijlen in plaats van ronde. Kies daarnaast voor zo min mogelijk details op de meubels. Een wastafelmeubel met greeploze lades zorgen bijvoorbeeld voor rechte belijningen wat de badkamer een minimalistisch en modern uiterlijk geeft. Tip! Kies voor een moderne badkamer met inloopdouche. De ruimte oogt hierdoor ruimtelijk en open, wat zorgt voor een moderne touch aan jouw badkamer.

Moderne inloopdouche
Moderne inloopdouche

Moderne badkamer kleuren

In de moderne badkamer wordt er veel gebruik gemaakt van rustige en egale kleuren. Hierdoor straalt de badkamer veel rust en eenvoud uit. Denk hierbij bijvoorbeeld aan grijze vloertegels in combinatie met een witte wand. Ook wordt er in deze badkamer vaak gekozen voor hoogglans kleuren, rvs en chromen materialen.

Moderne badkamertegels

Moderne badkamertegels zijn grote tegels met een rustige uitstraling, zoal betonlook of natuursteen tegels. Heb je een kleine badkamer en zijn grote tegels daarom niet handig? Kies dan voor kleinere tegels met een voeg in dezelfde kleur als de tegel. Hoe minder de voeg opvalt, hoe rustiger de ruimte oogt.

Moderne badkamer met marmer tegels
Moderne badkamer met betonlook tegel

Combineren met landelijke elementen

Modern en landelijk is een prachtige combinatie. Waar modern veelal strak en koel is, zorgt landelijk voor warmte. Wil jij landelijke elementen toevoegen aan je badkamer? Voeg dan hout toe in je badkamer. Houten planken, een hout badkamermeubel of houten accessoires zijn mooie toevoegingen aan een moderne badkamer. Het is wel aan te raden om voor houtlook of bewerkt hout te gaan; echt hout zet helaas uit bij contact met water.

Bekijk onze moderne badkamers

Wil je nog meer tips of inspiratie voor jouw moderne badkamer? Bekijk dan onze badkamers voor nog meer badkamer ideeën. Wil je liever de badkamers in het echt zien? Kom dan langs in een van onze winkels. Hier laat je je inspireren en ontvang je het beste advies. Onze adviseurs staan voor je klaar en helpen je graag bij het kiezen van de producten. Of vraag een badkamer offerte aan.

Zelf een badkamer ontwerpen?

Onze 3D badkamerplanner is ideaal om inspiratie op te doen voor jouw moderne badkamer. Probeer in deze tool diverse combinaties en ontdek wat bij jou past. Binnen enkele minuten heb je een realistisch ontwerp om mee aan de slag te gaan!

Op zoek naar een andere badkamerstijl? Deze stijlen zijn vergelijkbaar: Klassieke badkamer, Landelijke badkamer, Retro moderne badkamer en de Scandinavische badkamer.