Een bad plaatsen in een kleine badkamer

Een bad plaatsen in een kleine badkamer

Droom jij ook van een bad in jouw badkamer, maar ben je bang dat de ruimte daar te klein voor is? Sanidirect denkt graag met je mee zodat jij toch een bad kunt plaatsen in jouw kleine badkamer. Wij gunnen tenslotte iedereen hun welverdiende droombadkamer. Ben je nieuwsgierig naar de mogelijkheden of wil je inspiratie opdoen? Lees dan verder en misschien geniet jij binnenkort van een heerlijke badsessie in jouw kleine badkamer.

Ideeën voor kleine badkamer met bad

Misschien is een vrijstaand bad te hoog gegrepen voor jouw badkamer. Gelukkig is er nog veel meer mogelijk! Een douchebad is de oplossing wanneer je zowel een douche als een bad in jouw kleine badkamer wilt. Een douchebad is een ligbad met aan het voeteneinde een geïntegreerde douchezone. Dit bespaart veel ruimte en je kunt optimaal genieten van een ruime douche en een heerlijk bad. Een vergelijkbare mogelijkheid is een inloopdouche met bad. Dit is een douchebad met in de zijkant een deurtje. Via deze ingang stap je snel in bad of geniet je van een douche. Word je hier niet warm van? Misschien is een vrijstaand bad naast de douche dan een betere optie. Dit eenvoudige bad straalt een zekere vorm van luxe uit en neemt minder ruimte in beslag dan een inbouwbad. Een vrijstaand bad is ook nog eens makkelijk in onderhoud en schoonmaak, want iedere zijde is bereikbaar. De ruimte om het bad is makkelijk droog te maken na een badsessie.

Kleine badkamers met bad en douche

Sla twee vliegen in één klap door het bad met de douche te combineren: een douchebad. In dit ligbad geniet je ‘s ochtends van een fijne douche en dompel je je ‘s avonds onder in warm water. Je staat in het bad terwijl je doucht, hiermee bespaar je veel ruimte en geniet je alsnog van een heerlijk bad. Een douchebad is geschikt voor iedereen die op zoek is naar een bad voor in een kleine badkamer.

+
Ben Round One Handdouche Gestructureerd Zwart
+
Ben Gravite spiegel 120x70cm mat zwart
+
Saniselect Letto spiegelverlichting LED inclusief trafo 30 cm zwart
+
Ben Segno wandcloset 50x36 cm Compact Free Flush, incl. bevestiging

Inspiratie voor bad en toilet

Een kleine badkamer met bad en douche is dus mogelijk. Net zoals een kleine badkamer met bad en wc ook kan! Plaats bijvoorbeeld alle voorzieningen op een rij, van links naar rechts het bad, de wc, het badkamermeubel en rechts wellicht nog een douche. Het is aan te raden om de wc direct naast het bad te plaatsen. Dit is omdat het bad ook erg laag is en de ruimte dan wat groter oogt.

Ga voor een ruimtebesparend bad

Heb je een kleine badkamer waar geen normaal bad in past? Dan is een kleine badkuip een goede oplossing. Het kan ook anders, zo gaan een vrijstaand bad en een kleine badkamer ook heel goed samen. Kies bijvoorbeeld jouw favoriet uit een van onze kleine ligbaden. Is dit ook niet mogelijk? Wellicht is een afgeschuind bad, hoekbad of zitbad een goede oplossing. Zittend genieten van een heerlijke badsessie is in een zitbad mogelijk. Dit bad neemt weinig ruimte in beslag vanwege het kleine formaat. Het is daarom uitermate geschikt voor kleine badkamers. Een afgeschuind bad heeft een afgeschuinde zijde. Dit kan zijn aan de open zijde, zodat je meer ruimte hebt in de badkamer, of aan de kant van de muur. In dit geval plaats je het bad in de hoek tegen een schuine wand, waardoor je de ruimte optimaal benut.

+
Van Heck New Country Spiegel ø75x6 Zwart
+
Ben Lavion Badkraan thermostatisch Cool RVS-Look
+
Looox Light Collection badkamer hanglamp mat zwart
+
Saniselect Hilla Bad Back-to-Wall R met zwarte rand en witte waste cover 180x80 cm Wit
Close-up van moderne badkraan

Ontwerp je eigen badkamer met de 3D-ontwerptool

Met de 3D-ontwerptool van Sanidirect kom je er gemakkelijk en snel achter hoe jouw badkamer eruit komt te zien inclusief bad. Voer de maten van je badkamer in, kies de gewenste producten en sleep ze naar de juiste plek. Probeer diverse combinaties en ontdek wat de beste badkamerindeling is voor jou.

Wij helpen je met de badkamerindeling

Wil je nog meer tips of inspiratie? Neem een kijkje tussen de producten in onze webshop of maak een afspraak in een van onze winkels. Bewonder onze verschillende kleine badkamers met bad van dichtbij, laat je inspireren en ontvang het beste advies. Onze adviseurs staan voor je klaar en helpen je graag bij het bepalen van de beste indeling voor jouw badkamer. Bekijk hieronder hoe andere klanten je voor n geweest en nu ultiem genieten van een bad van Sanidirect.