Japandi badkamer

Japandi badkamer

De Japandi stijl is een combinatie van de Japanse en Scandinavische stijl. De verschillende texturen, contrasten en donkere houtelementen van de Japanse stijl worden gecombineerd met de lichte kleuren, pasteltinten, lichte houtelementen en het minimalisme van de Scandinavische stijl. Lees verder en ontdek meer over deze populaire badkamerstijl.

Kenmerken van de Japandi badkamer

Kenmerkend voor de Japandi stijl is het minimalisme, de natuur, de contrasten en de lichte kleuren. Ontdek hoe jij deze stijl in jouw badkamer kunt halen.

Lichte kleuren: beige, crème, bruin en pasteltinten

Voeg lichte kleuren toe aan jouw badkamer om de Japandi stijl in huis te halen. In de Japandi stijl worden natuurlijke kleuren gebruikt, zoals beige, crème en bruin. Daarnaast worden neutrale kleuren, zoals wit of zwart, gecombineerd met pasteltinten, zoals blauwe of groene tinten. Voeg hier een gouden kraan (geborsteld messing) aan toe om het helemaal af te maken!

+
Ben Sista Opbouwkom Ø 37x13 cm Mat Wit
+
Ben Lavion Inbouwmengkraan 2-gats Geborsteld Messing
+
Ben Clip Spiegel ovaal 40x80 cm
+
Ben Engraved Line Badkraan vrijstaand Geborsteld Messing
+
Ben Concrete Light Bad vrijstaand 180x80 cm Creme

Houten elementen, verschillende texturen en contrasten

Een ander kenmerk van de Japandi stijl is het combineren van verschillende texturen en contrasten. Houten elementen zijn bijvoorbeeld erg populair in de Japandi stijl. Zo kan je bijvoorbeeld een houten badkamermeubel toevoegen aan jouw badkamer om een echte Japandi stijl te creëren. Daarnaast kan je kiezen voor verschillende tegels en tegelpatronen om een mooi contrast te creëren.

Minimalistisch en strakke designlijnen

Minimalisme staat echt centraal in de Japandi stijl. Dit kan je creëren door het gebruiken van strakke lijnen. Daarnaast speelt functionaliteit een grote rol in de Japandi stijl. Alle accessoires en producten in de badkamer hebben een functie. Dit zorgt voor een rustgevend gevoel in jouw badkamer. Wat ook niet kan ontbreken in jouw Japandi badkamer is een ovale of organische spiegel. Hiermee creëer je een speels effect in jouw badkamer.

Japandi stijl badmeubels

Haal de Japandi stijl in huis met de Ben Linea badmeubels. Deze badmeubels hebben natuurlijke tinten, houten elementen en creëren een gevoel van wellness in jouw badkamer. Daarnaast beschikken de meubels over een ribbelfront wat zorgt voor verschillende texturen in jouw badkamer. Perfect voor in de Japandi badkamer! Combineer de meubels met een gouden kraan, een natuurstenen waskom en een ovale spiegel om het helemaal af te maken!

+
Ben Linea badmeubel met beige betonnen waskommen 120cm eiken grijs

Tegels voor de Japandi stijl

Met tegels kan je mooie contrasten maken die kenmerkend zijn voor de Japandi stijl. Combineer verschillende tegelsoorten met elkaar, zoals een visgraattegel met een natuursteentegel. Dit creëert verschillende texturen en contrasten in jouw badkamer. Ga hierbij voor lichte kleuren tegels, zoals beige, witte of crème tegels.

+
Saniselect Biramo Spiegel met LED 120x3x70 cm
+
Saniselect Luca badmeubelset incl. keramieken wastafel 121x51cm mat greige met messing greep

Badkamer voorbeelden en ideeën

Je kunt jouw Japandi badkamer op verschillende manieren vorm geven. Ga je meer voor de beige look met goud tinten? Of kies je voor de houten elementen met een koperen touch? Bekijk hieronder de verschillende Japandi moodboards voor inspiratie.

+
Ben Round One Handdouche Ø 2,4x20 cm Geborsteld Messing
+
Ben Round Hoofddouche Ø 25x5,7 cm Geborsteld Messing
+
Ben Mandana Wastafelmengkraan draaibaar Geborsteld Messing
+
Ben Lavion draaibare wastafelkraan Geborsteld Zwart
+
Ben Engraved Line Fonteinkraan Geborsteld Nikkel
+
Ben Engraved Line Verhoogde Wastafelmengkraan Geborsteld Nikkel
+
Ben Engraved Line Wastafelmengkraan Geborsteld Nikkel
+
Ben Engraved Line Verhoogde Wastafelmengkraan Geborsteld Koper
+
Ben Fixed Wastafelplug altijd open 5/4inch Geborsteld Koper

Kom langs voor inspiratie

Ben jij enthousiast over de Japandi stijl en wil je dit met je eigen ogen bekijken? Kom dan langs in een van onze showrooms en bekijk hier verschillende badkamerstijlen. Hier laat je je inspireren en adviseren door de beste adviseurs. Zij helpen je graag en geheel vrijblijvend!

Maak een afspraak