Badkamer op zolder

Badkamer op zolder

Hoe fijn is het om op zolder te genieten van een (extra) badkamer? Misschien handig voor de kinderen later, of als je wat ruimte te kort komt. Er zijn diverse mogelijkheden om deze ruimte om te toveren tot een luxe wellness paradijs. Toch is een badkamer op zolder niet voor iedereen weggelegd. Er zijn namelijk enkele zaken om rekening mee te houden zoals de ruimte, waterafvoer, leidingen en elektriciteit. Wil je weten of jij een badkamer op zolder thuis kan maken? Lees dan snel verder en laat je inspireren.

Is een badkamer op zolder mogelijk?

Een badkamer op zolder klinkt natuurlijk fantastisch, je maakt optimaal gebruik van de ruimte en het is ontzettend luxe. Maar is dit zomaar mogelijk? Er zijn enkele zaken waar je rekening mee moet houden. Zo plaats je normaliter in een badkamer zware en moeilijk verplaatsbare meubels. Denk bijvoorbeeld aan een heerlijk ligbad, maar als deze wordt gevuld met water kan het behoorlijk zwaar worden. Hierdoor dien je over een sterke vloer te beschikken die de badkamermeubels kan houden en die tegen een natte omgeving kan. Zo is bijvoorbeeld een houten vloer niet sterk genoeg om een complete badkamer te dragen. Check daarom altijd wat het draagvermogen van jouw vloer is. Daarnaast moet je je afvragen of een douche op zolder ook past in de beschikbare ruimte. Meestal heeft het midden van de zolderkamer de grootste vrije hoogte, waar je eventueel vanaf 1,80 meter een douche kunt plaatsen.

+
Ben Lavion 250 regendoucheset Cool Gestructureerd zwart
+
Sealskin SOHO Douchecabine 140x100 cm Schuif tweedelig Links Zwart
+
Ben Mandana wastafelkraan draaibaar Geborsteld Zwart
+
Sealskin SOHO Douchecabine 120x100 cm Draai met vast paneel Links Zwart
+
Ben Vico halfvrijstaand bad rechts Glanzend wit 180x80cm met badafvoer/sleuf overloop

Technische zaken: leidingen, ventilatie, isolatie en waterdruk

Wanneer het mogelijk is om een badkamer op zolder te plaatsen zijn er een aantal technische zaken die goed geregeld moeten worden. Zo heb je in de badkamer leidingen nodig. Wellicht is het mogelijk om de douche aan te sluiten op een bestaande waterleiding, dit bespaart weer kosten! Daarnaast is een goed ventilatiesysteem onmisbaar in de badkamer. Een vochtige lucht kan namelijk schimmel en vochtplekken veroorzaken. Ook moet de zolder beschikken over een goede isolatie, zodat het merendeel van de warmte in deze ruimte blijft. Op deze manier geniet jij optimaal van jouw badkamer moment. Over genieten gesproken, de waterdruk moet ook hoog genoeg zijn om alles uit jouw douche-ervaring te halen. Dit kun je realiseren met een ketel of hydrofoorinstallatie.

Kan het water afgevoerd worden?

Bij een nieuwe badkamer op zolder dien je rekening te houden met extra leidingen. Zo mag je bijvoorbeeld de waterafvoer van het toilet niet vergeten. Mocht je al over een afvoerpijp beschikken, dan kan je deze doortrekken naar de zolder, zodat vervuild water kan worden afgevoerd. Maar ook de waterleidingen voor de wastafel, een douche of bad dienen aanwezig te zijn. Vaak moeten leidingen verlegd worden, wat onvoorziene kosten met zich meebrengt.

+
Ben Altea vrijstaand bad 170x85cm Solid Surface Mat Wit
+
Ben Lavion Badmengkraan vrijstaand vloermontage Gestructureerd Zwart

Wat kost een badkamer op zolder?

De kosten van een badkamer op zolder zijn zeer variabel: het hangt onder andere af van de grootte, materiaalkeuze, montage en hoe luxe je je badkamer wilt hebben. Hoe meer wensen je hebt, hoe duurder de badkamer. Daardoor is het allereerst belangrijk om deze wensen in kaart te brengen. Kies je voor een eenvoudige douche? Of houd je van extra luxe zoals een vrijstaand bad met een bijpassende wastafel en een toilet? Alles is mogelijk, dus ook binnen ieder budget is er een badkamer te vinden. Zodra jij je wensen in kaart hebt gebracht kunnen wij je adviseren over het kostenplaatje om een badkamer op zolder te realiseren.

Plaats een dakkapel voor meer ruimte en licht

Met een dakkapel tover je een donkere kamer om in een lichte, gezellige ruimte. Maar dat is niet het enige voordeel! Als je een badkamer op zolder wenst, is het altijd handig om extra ruimte te creëren. Een dakkapel is in dit geval de ideale oplossing, deze zorgt namelijk voor meer ruimte en maakt het ook mogelijk om een douche te plaatsen. Een win-win situatie!

Slaapkamer met bad op zolder

Een droom van velen: heerlijk badderen vanuit je slaapkamer. Een slaapkamer met een (vrijstaand) bad op zolder staat ook wel bekend als ensuite badkamer en biedt vooral gemak. Zo stap je in de ochtend direct vanuit je bed in een heerlijk warm bad, zonder heen en weer te lopen. Daarnaast heb je gelijk alle benodigdheden bij de hand zoals kleding, make-up of jouw favoriete haartools. Met een bad in de slaapkamer lijkt het net alsof je in een luxe hotel overnacht!

ensuite badkamer

Jouw badkamer voor zolder samenstellen?

Wil jij jouw zolder omtoveren tot een badkamer? Dat is mogelijk bij Sanidirect! In ons assortiment vind je complete badkamers die je geheel naar eigen wens samenstelt. Daarnaast adviseren we je graag over de beste indeling voor jouw badkamer op zolder. Met onze 3D planner kun je alvast aan de slag met het ontwerpen van jouw nieuwe badkamer. Onze badkamers zijn veelal direct uit voorraad leverbaar, en worden binnen 2 weken geleverd.

Bekijk het in één van onze showrooms

Wil je de mogelijkheden voor een badkamer op zolder met eigen ogen bekijken of wil je vragen stellen aan onze adviseurs? Kom dan langs in een van onze winkels . Zo ontdek je eenvoudig welke badkamer indelingen en stijlen er allemaal mogelijk zijn. Voorkom wachten in de winkel en plan alvast geheel vrijblijvend een afspraak. Onze adviseurs helpen je graag.