japandi badkamer

Judith (29) en Koos (32) wonen met hun kinderen Vinn (2,5) en Noor (1) sinds eind januari 2023 in hun nieuwe huis in Meppel. Het huis komt uit de jaren ’80 en moest helemaal verbouwd worden. Na de woonkamer, keuken en slaapkamers, waren ook de toiletruimte beneden en de badkamer aan de beurt.

judith badkamer
Judith home decoratie

De oude badkamer bevatte oude grijze tegels aan de muur, een log, ouderwets wastafelmeubel met hoge kast die half voor de deuropening staat, en een onhandig en erg oud bad. Ook was de badkamer alles behalve kindvriendelijk, en dat is niet fijn met twee kleine kids. Judith: “We hebben nog een maand met de oude badkamer moeten doen na de verhuizing. Echt verschrikkelijk. Het was zó lelijk!”

Badkamerwensen

De grootste wens voor de badkamer was dan ook: een vrijstaand bad en een douche naast elkaar. Judith: “Zo kunnen we de kindjes makkelijk in bad doen terwijl wij zelf douchen. Het is voor ons belangrijk dat de badkamer ‘kids proof’ is. Want dat was wel het grootste obstakel in de oude badkamer: het was zo’n gedoe om de kindjes in bad te doen. Alles werd altijd helemaal nat.”

Styling

Qua stijl had Judith al voor ogen wat het moest worden. “Ik ben zelf styliste dus kon losgaan op de stijl van de badkamer. Ik hou van beige- en bruintinten, en een neutrale en warme uitstraling. Ik wil echt tot rust kunnen komen. Daar past Japandi – een combinatie van Japans en Scandinavisch – goed bij. Bij Sanidirect zijn we uiteindelijk super goed geslaagd in alles wat we van tevoren voor ogen hadden.”

+
Ben Altea vrijstaand bad 170x85cm Solid Surface Mat Wit

Om tot de juiste kleuren en producten te komen is Judith flink aan het scrollen geslagen op Pinterest en Instagram. “Ik sloeg alle kleuren, producten en meubels op in een mapje op mijn telefoon. Zo kreeg ik uiteindelijk een mooi overzichtelijk moodboard van wat ik mooi vond. Daarmee zijn we naar de Sanidirect winkel in Meppel gegaan.”

+
Ben Lavion Inbouw Regendoucheset 25 cm Geborsteld Messing
+
Saniselect Modella Inloopdouche 100x210 cm Helder Glas Mat Wit met Handdoekhouder
+
Ben Clip Spiegel ovaal 40x80 cm

Advies

Naast een kleuren- en stijltransformatie, maakte de badkamer ook qua indeling een hele verandering door. In de winkel hoorde adviseur Jeroen de wensen van Judith aan, en verwerkte deze in een 3D-tekening van de nieuwe badkamer. “Omdat we een vrijstaand bad en douche naast elkaar willen, betekent dat een uitbreiding van de badkamer. Onze slaapkamer was lang en diep, dus daar gaat een stuk vanaf. Dan wordt de badkamer bijna twee keer zo groot.”

Probeer de 3D-tool
3d plattegrond
2d plattegrond

Judith wist al goed wat ze wilde qua stijl, maar bij het kiezen van de indeling en bepaalde elementen had ze veel aan Jeroen. “Hij dacht echt een stukje verder. Zoals: waar komen de handdoeken, of op welke plek in de douche willen we het putje? Dingen waar ik van tevoren nooit over na had gedacht. Het was ontzettend prettig dat Jeroen ook daarin hielp.”

Tegels

Het lastigste stijlelement was voor Judith het uitkiezen van de juiste tegels. “Er is zo ontzettend veel keuze bij Sanidirect! Dat was ontzettend fijn aan de winkel: daar krijg je echt gevoel bij de producten als je alles in het echt ziet. We konden een fysiek moodboard maken met Jeroen om zo goed te kijken wat bij elkaar past.”

+
Ben Lavion Inbouwmengkraan 2-gats Geborsteld Messing
+
Ben Sista Opbouwkom Ø 37x13 cm Mat Wit

Omdat rust een belangrijk element is voor Judith, koos ze voor grote, rustige 60x60cm beige tegels voor aan de muur. Achter het bad en het wastafelmeubel kwamen oud-Hollandse, vierkante tegeltjes – “deze vonden we zó leuk dat we die ook in de keuken geplaatst hebben” - en een terrazzo vloertegel maakte de look in de badkamer helemaal compleet.

Resultaat

Er is een serie gemaakt van het gehele proces van de badkamer van Judith en Koos. Van inspiratie tot aan resultaat kun je alles terugzien. Bekijk hier aflevering 1. Judith en Koos zijn ontzettend blij met het resultaat. Judith: “Het is zo ontzettend mooi geworden. En zo groot! We hebben nu eindelijk een badkamer die bij ons past. Dat was in het vorige huis niet. Het voelt nog steeds erg onwerkelijk. Het is echt nog een beetje als een hotel als ik binnenloop. Een gek gevoel, maar ook heerlijk.”

Vraag en antwoord

Favoriete badkamermoment:
Judith: “Lekker in bad ’s avonds een serie kijken met een theetje of wijntje erbij. Volkomen ontspannend!”

Mijn tip voor iedereen die een nieuwe badkamer wil:
Judith: “Blijf vooral bij jezelf en je eigen stijl. Ik zou zeggen: trek de stijl van de rest van je huis door naar de badkamer. Dat is denk ik het mooiste. Dan wordt je hele huis één geheel.”

De beste keuze die ik heb gemaakt:
Judith: “Dat we de badkamer groter hebben gemaakt, zodat we een bad én een douche naast elkaar konden realiseren. We hebben nu eindelijk een badkamer die we al tien jaar wilden hebben. Zowel qua indeling als qua kleurgebruik.”

x

Geïnspireerd door de badkamer van Judith en Koos?

Wil jij ook graag een rustige Japandi badkamer? Of juist totaal iets anders? Wij geven je graag advies en laten je alle verschillende mogelijkheden zien. Kom naar de winkel en maak online alvast een afspraak!

Maak een afspraak