Trendy Terrazzo

Trendy Terrazzo

Terrazzo tegels zijn een populaire keuze voor vloeren en wanden in moderne interieurs. Het is een materiaal dat al honderden jaren bestaat en al lang gebruikt wordt in de bouw en architectuur. De populariteit van terrazzo tegels is de laatste jaren toegenomen vanwege hun veelzijdigheid en duurzaamheid. In deze blog zullen we nader ingaan op wat terrazzo tegels zijn, waarom ze zo gewild zijn en hoe ze kunnen worden gebruikt in verschillende interieurs.

Wat zijn terrazzo tegels?

Terrazzo is een materiaal dat bestaat uit marmer, graniet, kalksteen en/of glas dat in een cementachtige basis wordt gegoten en gepolijst. Het resultaat is een gladde, harde en duurzame afwerking die meestal wordt gebruikt als vloer- of wandbekleding. Terrazzo tegels zijn verkrijgbaar in verschillende maten, vormen en kleuren, waardoor ze geschikt zijn voor verschillende interieurs.

gouden kraan terrazzo
terrazzo met blauw gecombineerd

Waarom zijn terrazzo tegels zo populair?

Terrazzo tegels hebben verschillende voordelen die bijdragen aan hun populariteit. Ten eerste zijn ze duurzaam en gemakkelijk te onderhouden. Het materiaal is bestand tegen krassen, vlekken en slijtage, waardoor het een goede keuze is voor drukbezochte ruimtes zoals gangen, keukens en badkamers. Het schoonmaken van terrazzo tegels is ook eenvoudig: het enige wat je nodig hebt is een vochtige doek en wat milde zeep. Gebruik bijvoorbeeld HMK P324 Edelzeep.

Ten tweede hebben terrazzo tegels een eigentijdse uitstraling en voegen ze een uniek karakter toe aan een interieur. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en patronen, waardoor ze perfect zijn voor het creëren van een statement in een kamer. Terrazzo tegels kunnen worden gebruikt als een vloer of als accentmuren en passen goed bij andere moderne materialen zoals beton en staal.

Ten derde zijn terrazzo tegels milieuvriendelijk. Het materiaal bestaat uit gerecyclede en natuurlijke materialen, waardoor het een duurzame optie is voor een interieur. Bovendien is terrazzo een tijdloos materiaal dat lang meegaat en niet snel veroudert, waardoor het een duurzame investering is.

terrazzo
terrazzo

Hoe gebruik je terrazzo tegels in verschillende interieurs?

Terrazzo tegels kunnen op verschillende manieren worden gebruikt in verschillende interieurs. Hier zijn enkele ideeën:

  • Gebruik terrazzo tegels als vloer in een moderne keuken. Kies voor een monochrome kleur zoals zwart, wit of grijs voor een strakke en eigentijdse uitstraling.
  • Gebruik terrazzo tegels als een accentmuur in een badkamer. Kies voor een patroon of kleur die past bij de rest van de ruimte en voeg bijpassende accessoires toe om het geheel af te maken.
  • Gebruik terrazzo tegels als vloer in een drukbezochte ruimte zoals een gang. Kies voor een patroon dat niet snel veroudert en voeg planten en kunstwerken toe voor wat kleur en karakter.

+
Saniselect Modella Glaswand voor montageset 80x210 cm Helder Glas
+
Ben Push Handdouche rond met 3 straalsoorten Chroom
+
Saniselect Modella Montageset voor glaswand met stabilisatiesteun met bevestiging Chroom
zwarte retro radiator

Terrazzo tegels combineren

Terrazzo tegels zijn een veelzijdige keuze voor vloeren en wanden en kunnen worden gecombineerd met verschillende materialen en kleuren om een unieke look te creëren. Hier zijn enkele ideeën voor het combineren van terrazzo tegels:

Combineer met hout

Terrazzo tegels kunnen prachtig gecombineerd worden met houten elementen in een interieur. Denk aan houten meubels of accessoires, zoals een houten tafel, een houten frame voor een spiegel of houten planken aan de muur. Het natuurlijke en warme karakter van hout kan de harde en koude uitstraling van terrazzo tegels in evenwicht brengen.

+
Ben Santi Opbouwkom Ø 43x12,8 cm
+

Combineer met planten

Terrazzo tegels kunnen ook gecombineerd worden met planten in een interieur. Door planten toe te voegen aan een ruimte met terrazzo tegels, wordt er een organisch element toegevoegd en wordt er wat kleur en textuur aan het interieur gegeven. Kies voor grote kamerplanten of hangplanten om de ruimte wat levendigheid te geven. Wil jij planten in je badkamer plaatsen? Kijk dan van te voren goed welke planten geschikt zijn om in vochtige en donkere omstandigheden te groeien.

terrazzo
terrazzo

Combineer met beton

Terrazzo tegels kunnen ook gecombineerd worden met betonnen elementen in een interieur. Denk bijvoorbeeld aan betonnen muren, betonnen vloeren of betonnen plantenbakken. Door beton toe te voegen aan een ruimte met terrazzo tegels, wordt er een industriële uitstraling gecreëerd die mooi contrasteert met de glanzende en gepolijste afwerking van de terrazzo tegels. Kies je voor terrazzo gecombineerd met beton in de badkamer? Dan kun je ook denken aan een betonlook badkamermeubel of een betonnen waskom.

Terrazzo tegels koop je bij Sanidirect

Sanidirect is dé specialist op het gebied van badkamers en sanitair en biedt een ruim assortiment aan terrazzo tegels van topkwaliteit. In de showrooms van Sanidirect kun je de verschillende kleuren en patronen van terrazzo tegels bekijken en inspiratie opdoen voor jouw ideale interieur. Het deskundige team van Sanidirect kan je helpen bij het maken van de juiste keuze en geeft advies op maat.

Plan een afspraak