Scandinavische badkamer: rust, natuurlijk en comfortabel

Scandinavische badkamer: rust, natuurlijk en comfortabel

Een Scandinavische badkamer straalt rust uit. Weinig opvallende eyecatchers, maar een badkamer waar comfort, naturel kleuren en materialen voorop staan. Een typische Scandinavische badkamer heeft een witte basis aangevuld met houten accenten. Daarbij is er vaak één kleur gekozen om de badkamer mee aan te kleden, zoals zacht blauw. Wij vertellen je graag meer over deze populaire badkamerstijl!

Moodboards Scandinavische badkamer: rustige kleuren en materialen

Het belangrijkste bij de Scandinavische badkamerstijl is dat je hierin helemaal tot rust kan komen. Om dit te bereiken, is het goed om ook lichte naturel kleuren en materialen te gebruiken. Bang dat dit al snel saai wordt? Zeker niet! Het voordeel van lichte naturel kleuren is namelijk dat je deze goed kan combineren met een kleurtje. Onderstaande moodboards laten dit goed zien.

+
Ben Lavion Wastafelmengkraan Geborsteld Messing
+
Ben Lamar Wastafelkraan draaibaar zonder waste Chroom
+

Voeg warmte toe met hout

Naast lichte kleuren en materialen, is een Scandinavische badkamer vaak voorzien van houten details. Hout straalt rust en eenheid uit. Bovendien geeft dit materiaal de badkamer een warme uitstraling. Tip: kies voor een badkamermeubel. Deze staat vaak centraal in de ruimte en is daarom perfect voor een Scandinavische badkamer. Combineer dit met bijvoorbeeld houten lamellen wanneer je ook een raam in de badkamer hebt.

+
+
Saniselect Guarda meubelset 2 lades met mineraalmarmere wastafel greeploos 100cm Bardolino Eiken

Welke tegels passen in een Scandinavische badkamer?

Tegels die we vaak terug zien komen in deze badkamerstijl zijn mat witte tegels. Deze worden vaak gecombineerd met een decor tegel. Denk hierbij aan visgraat tegels, hexagon tegels of Spaanse tegels in een zachte kleur. Ook tegels in pastelkleuren zien we vaak terug in de Scandinavische badkamer, denk bijvoorbeeld aan lichtblauw. Het gebruik van lichte kleuren draagt bij aan het ruimtelijke effect. Het binnenkomende licht weerkaatst namelijk op een witte of lichtgekleurde wand.

Scandinavische badkamer

Groen in de Scandinavische badkamer

Groen is een veel voorkomende kleur in de Scandinavische badkamer. Deze kleur past bij de natuur en wordt ook wel de ‘kleur van het leven’ genoemd. Een manier om groen toe te passen is door middel van planten, dit zorgt direct voor extra zuurstof. Maar ook groene accessoires of groene tegels passen perfect bij de Scandinavische stijl.

Tip: kies voor een mat wit toilet en bad

Tegenwoordig kiezen steeds meer mensen voor keramiek in mat wit. Mat wit heeft een trendy uitstraling en oogt rustiger dan glanzend wit. Daarom is mat wit uitstekend geschikt voor een Scandinavische badkamer! Denk hierbij aan een mat wit toilet, mat witte waskommen of een mat wit bad.

+
Ben Vico halfvrijstaand bad (back to wall) Mat wit 180x80cm met badvul/overloop Mat wit
+
Ben Segno Wandcloset compact Dual Glaze Free Flush 36x50x33,5 cm Mat Wit

Zwarte kranen geven contrast aan de ruimte

Natuurlijk zijn lichte kleuren en materialen erg stijlvol, maar het wordt nóg stijlvoller wanneer je zorgt voor een beetje contrast. Daarom zien we in Scandinavische badkamers vaak ook zwarte details terug. Denk hierbij aan zwarte kranen, accessoires of een douchewand met een zwart profiel. Bij Sanidirect vind je direct de zwarte kraan die jij zoekt van de beste kwaliteit voor een scherpe prijs!

+
Ben Lavion Verhoogde wastafelkraan Gestructureerd Zwart
+
Ben Lavion Badkraan thermostatisch Cool Gestructureerd Zwart

Kom langs in een van onze winkels

Het is belangrijk om een goed gevoel te hebben bij jouw nieuwe badkamer. Je spendeert namelijk elke dag ‘s ochtends én ‘s avonds tijd in de badkamer. Daarom nodigen we je van harte uit om langs te komen bij één van onze showrooms. Laat je inspireren door onze badkamer voorbeelden. Twijfel je of de Scandinavische badkamer iets voor jou is? Bekijk dan ook andere badkamerstijlen, zoals de landelijke badkamer, design badkamerdesign badkamer of ensuite badkamer. Liever vooraf een prijs indicatie? Vraag dan vrijblijvend een badkamer offerte aan. Wil je zelf een complete badkamer ontwerpen? Dat kan met onze 3D badkamerplanner.

Maak een afspraak
Scandinavische badkamer