Ideeën voor een Scandinavische badkamer

Ideeën voor een Scandinavische badkamer

Het belangrijkste kenmerk van een badkamer met een Scandinavisch design is dat deze rust uitstraalt. Geen opvallende eyecatchers, maar een badkamer die rustig oogt en waar comfort voorop staat. Een typische Scandinavische badkamer heeft meestal een witte basis aangevuld met houten of leren accenten. Toch zijn er voor badkamers met een nordic design veel meer mogelijkheden. Lees hier hoe je een echte Scandinavische badkamer creëert en maak van jouw badkamer een ruimte waar je helemaal tot rust komt.

Een Scandinavische tegel

Hoewel een Scandinavische badkamer zich kenmerkt door de veelal witte tegels, kun je daarbinnen nog veel variëren. Allereerst heb je de keuze uit kleine witte tegels, die een klassiek uiterlijk geven aan je badkamer. Door deze tegels tot slechts één wand te beperken, bijvoorbeeld de douchewand, blijf je de rust behouden. Wil je liever een beetje kleur? Kies dan voor een lichtblauwe of -bruine vloer. Een mozaïekvloer in lichte kleuren past ook perfect in een Scandinavische badkamer.

Een houten touch

Houd je meer van een moderne badkamer? Dan kun je kiezen voor een strakke badkamer met houten accenten. Denk bijvoorbeeld aan een houten vloer of als je liever een witte basis hebt, houten meubels. Alleen al met een houten plank voor je badkamerartikelen, creëer je een Scandinavische look. Ook in kleinere badkamers met een schuin dak kun je het nordic design goed terug laten komen door houten balken aan de schuine dakwand te bevestigen.

Houd het simpel

De Scandinavische badkamer is een plek die bedoeld is om tot rust te komen. Houd het daarom simpel door niet te veel badkamerartikelen of cosmetica in het zicht te leggen, maar ze netjes op te bergen. Ook kun je kiezen voor witte of lichtgekleurde handdoeken. Zo blijft de badkamer zijn rustige uitstraling behouden. Voeg eventueel een groene plant toe voor een natuurlijk uiterlijk. Zo kun je blijven genieten van je badkamer.

Maak een afspraak

Wil je meer inspiratie opdoen voor je badkamer? Maak dan een afspraak in een van onze showrooms. Onze adviseurs staan klaar om al je vragen te beantwoorden en je te inspireren.

Plan een afspraak