Scandinavische badkamer: rust, natuurlijk en comfortabel

Scandinavische badkamer: rust, natuurlijk en comfortabel

Een Scandinavische badkamer straalt rust uit. Weinig opvallende eyecatchers, maar een badkamer waar comfort en naturel kleuren en materialen voorop staan. Een typische Scandinavische badkamer heeft meestal een witte basis aangevuld met houten accenten. Daarbij is er vaak één kleur gekozen om de badkamer mee aan te kleden, zoals zacht blauw. Wij vertellen je graag meer over deze populaire badkamerstijl!

Moodboards Scandinavische badkamer: rustige kleuren en materialen

Het belangrijkste bij de Scandinavische badkamerstijl is dat je hierin helemaal tot rust kan komen. Om dit te bereiken, is het goed om ook lichte naturel kleuren en materialen te gebruiken. Bang dat dit al snel saai wordt? Zeker niet! Het voordeel van lichte naturel kleuren is namelijk dat je deze goed kan combineren met een kleurtje. Onderstaande moodboards laten dit goed zien.

+
Ben Lavion 1-gats wastafelkraan Geborsteld Messing
+
Ben Lamar Wastafelkraan draaibaar zonder waste Chroom
+
Bathco Terrazo Opbouwkom Ø 40x15 cm One

Voeg warmte toe met hout

Naast lichte kleuren en materialen, is een Scandinavische badkamer vaak voorzien van houten details. Hout straalt rust en eenheid uit. Bovendien geeft dit materiaal de badkamer een warme uitstraling. Tip: kies voor een houten badkamermeubel. Deze staat vaak centraal in de ruimte en is daarom perfect voor een Scandinavische badkamer. Combineer dit met bijvoorbeeld houten lamellen wanneer je ook een raam in de badkamer hebt.

+
+
Saniselect Guarda meubelset 2 lades met mineraalmarmere wastafel greeploos 100cm Bardolino Eiken

Welke tegels passen in een Scandinavische badkamer?

Tegels die we vaak terug zien komen in deze badkamerstijl zijn mat witte tegels en betonlook tegels. Deze worden vaak gecombineerd met een decor tegel. Denk hierbij aan visgraat tegels, hexagon tegels of Spaanse tegels in een zachte kleur.

Scandinavische badkamer

Tip: kies voor een mat wit toilet en bad

Tegenwoordig kiezen steeds meer mensen voor keramiek in mat wit. Mat wit heeft een trendy uitstraling en oogt rustiger dan glanzend wit. Daarom is mat wit uitstekend geschikt voor een Scandinavische badkamer! Denk hierbij aan een mat wit toilet, mat witte waskommen of een mat wit bad.

+
Ben Vico halfvrijstaand bad (back to wall) Mat wit 180x80cm met badvul/overloop Mat wit
+

Zwarte kranen geven contrast aan de ruimte

Natuurlijk zijn lichte kleuren en materialen erg stijlvol, maar het wordt nóg stijlvoller wanneer je zorgt voor een beetje contrast. Daarom zien we in Scandinavische badkamers vaak ook zwarte details terug. Denk hierbij aan zwarte kranen, accessoires of een douchewand met een zwart profiel.

+
Ben Lavion Verhoogde wastafelkraan Gestructureerd Zwart
+
Ben Lavion Badkraan thermostatisch Cool Gestructureerd Zwart

Houd het simpel

De Scandinavische badkamer is een plek die bedoeld is om tot rust te komen. Houd het daarom simpel door niet te veel badkamerartikelen of cosmetica in het zicht te leggen, maar ze netjes op te bergen. Ook kun je kiezen voor witte of lichtgekleurde handdoeken. Zo blijft de badkamer zijn rustige uitstraling behouden. Voeg eventueel een groene plant toe voor een natuurlijk uiterlijk. Zo kun je blijven genieten van je badkamer.

Maak een afspraak
Scandinavische badkamer