Inspiratie voor jouw klassieke badkamer

Inspiratie voor jouw klassieke badkamer

De klassieke badkamer is een aanrader voor iedereen die van luxe en veel details houdt. De klassieke interieurstijl kenmerkt zich dan ook door zijn sierlijke elementen en veel details. Denk bijvoorbeeld aan een vrijstaand bad op pootjes, zwart-wit geblokte tegels en sierlijke ornamenten op het plafond en de deurtjes van een meubel. Is deze badkamerstijl iets voor jou? Lees dan snel verder en ontdek hoe je deze stijl creëert in jouw badkamer.

Tips voor een klassieke badkamer

We geven jou een aantal tips hoe je jouw badkamer omtovert tot een klassieke badkamerstijl waar jij heerlijk geniet van de luxe sanitairproducten en stijlvolle sferen.

Tip 1: kies voor kleuren zoals wit, zwart, beige en grijs.

Wie aan de klassieke badkamer denkt, denkt al gauw aan de zwart-wit geblokte tegels die we in de jaren ‘50 vrijwel in iedere badkamer zagen. Ook witte muurtegels met het bekende zwarte randje is een typisch klassiek element in de badkamer. Tegenwoordig wordt er in de klassieke stijl ook veel gekozen voor zachte kleuren zoals beige. Deze landelijke kleur past perfect in een klassiek landelijke badkamer. Onze badkamer Verona speelt perfect in op de klassieke badkamerstijl met de kleur beige.

Tip 2: maak gebruik van pootjes

Wanneer je kiest voor een badkamermeubel of bad op pootjes, creëer je al snel een klassieke uitstraling in de ruimte. In deze badkamerstijl wordt er namelijk veel gebruik gemaakt van sierlijke details, waar de badpoten zeker onder vallen.

Tip 3: typische klassieke sanitairproducten

Er zijn een aantal typische klassieke sanitairproducten die we vrijwel in iedere klassieke badkamer terugzien. Denk bijvoorbeeld aan een traditionele Engelse wastafel. Dit is een sierlijke wastafel op een poot. Deze wastafel kan gecombineerd worden met sierlijke, klassieke kranen. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje tussen de badkamerkranen van Van Heck. In dit assortiment vind je talloze klassieke kranen, van wastafelkranen tot badkranen.

Bekijk de producten in de webshop of winkel

Wil je nog meer tips of inspiratie voor jouw klassieke badkamer? Bestel dan het gratis magazine van Sanidirect of kom langs in een van onze winkels. Laat je inspireren en ontvang het beste advies. Onze adviseurs staan voor je klaar en helpen je graag bij het kiezen van de producten.

Plan een afspraak