Inspiratie voor je retro badkamer

Inspiratie voor je retro badkamer

De retro sfeer is helemaal terug van weggeweest, ook in de badkamer! De authentieke kleurrijke details zorgen voor een warme en gezellige uitstraling. Bovendien biedt deze uitgesproken badkamerstijl veel mogelijkheid tot variatie, je kunt helemaal zelf invulling geven aan de inrichting. Benieuwd naar de mogelijkheden? Wij inspireren je graag!

Wat is een retro badkamer?

Een retro badkamer staat volledig in het teken van het nostalgische gevoel en authentieke badkamerelementen. Ronde vormen spelen een hoofdrol in de retro badkamer. Denk hierbij aan ronde spiegels, maar ook retro badkamermeubels met ronde hoeken passen helemaal in deze sfeer. Helemaal wanneer je deze combineert met een stijlvolle (gekleurde) waskom. Warme, diepe kleuren en teakhout vormen daarbij de perfecte aanvulling. Maak je badkamer af met vintage badkamer accessoires in mosterdgeel, olijfgroen of goud. Mix deze stijl met stoere elementen, zoals een stalen badkamerlamp.

+
Ben Lavion Wastafelmengkraan Geborsteld Koper
+
Ben Lavion Wastafelmengkraan Geborsteld Messing

Blauw, groen, roze of toch geel?

Je kunt alle kanten op als het gaat om kleur. Tegenwoordig is groen een echte trendkleur, maar ook roze en blauw zie je veel terug in de retro badkamer. Kun je niet kiezen? Combineer dan verschillende kleuren met elkaar. Zelfs het toilet en de waskom kan uitgevoerd worden in meerdere kleuren. Benieuwd geworden? Kom dan naar onze winkel, wij laten je alle verschillende kleuren keramiek uit ons Ben assortiment graag zien!

Maak een afspraak
+
Ben Stilo Opbouwkom Ø 40x14 cm Mat Azuur
+
Ben Lavion Verhoogde wastafelkraan Geborsteld Zwart
+
Ben Segno Wandcloset Dual Glaze Free Flush 36x55x33,5 cm Mat Azuur

Gouden details zorgen voor de authentieke sfeer

Goud is trendy, en zie je steeds vaker in de badkamer terugkomen. Denk hierbij aan gouden kranen, grepen of spiegels. Goud heeft een authentieke uitstraling en kan heel goed gecombineerd worden met kleurrijke tegels. De perfecte toevoeging dus aan een modern retro badkamer!

+
Ben Stilo Opbouwkom Ø 40x14 cm Mat Azuur
+
Ben Lavion Wastafelmengkraan Geborsteld Messing

Tegels bepalen de sfeer

Omdat tegels vaak de sfeer bepalen, is het belangrijk dat deze aansluiten bij de retro badkamerstijl. Terrazzo tegels zijn hiervoor een goed voorbeeld. Deze kleurrijke tegels hebben een Italiaanse uitstraling en worden gemaakt van stukjes marmer, kwarts of graniet die gemengd worden met gepigmenteerde cement. Ze zijn hierdoor vaak kleurrijk en hebben een echte retro look. Daarnaast passen metrotegels ook goed in deze badkamerstijl. Dit zijn langwerpige tegels met een afgeschuinde zijkant en hebben een rustieke uitstraling. Bekijk deze tegels in onze winkel!

Gouden badkraan
+
Ben Santi Opbouwkom Ø 43x12,8 cm

Meer over retro badkamers te weten komen?

Is een retro badkamer iets voor jou en zoek je meer badkamer inspiratie voor de inrichting van jouw badkamer? Bekijk dan het online assortiment, bezoek een van de Sanidirect showrooms om het uitgebreide assortiment met eigen ogen te bekijken óf vraag een badkamer offerte aan. Ook kun je ervoor kiezen om jouw favoriete producten online te bestellen en deze kosteloos in de dichtstbijzijnde showroom op te halen. Thuisbezorging behoort uiteraard ook tot de mogelijkheden.