Betonlook badkamers

Betonlook badkamers

De betonlook badkamer is erg populair en zien we steeds vaker terug in Nederlandse huishoudens. Beton straalt luxe uit, waarmee je jouw badkamer direct omtovert tot een heerlijke wellness ruimte. Er zijn diverse manieren om beton terug te laten. Ben je benieuwd hoe je een betonlook badkamer creëert? Lees dan snel verder en ontdek!

Muren van betontegels of beton cire

Een betonnen muur is de perfecte basis voor een betonlook badkamer. Wist je dat je hierin meerdere opties hebt? Een optie is Beton cire. Beton cire is een watervaste betonstuc en dus ideaal voor in de badkamer. Het wordt met de hand aangebracht, waardoor er een ruw effect ontstaat. Wij bieden dit materiaal niet aan bij Sanidirect, vanwege de gevoeligheid. Grote betonlook tegels zijn het perfecte alternatief! Je kunt kiezen voor muren van betontegels of wandpanelen van betonlook. Deze zijn gemakkelijk te onderhouden en je hebt keuze uit diverse formaten en designs.

Beton cire badkamer

Vloertegels met een betonlook

Een betonlook vloer is stijlvol en prachtig in elke badkamer. De meeste betonlook vloertegels zijn gemaakt van keramiek. Dit materiaal is eenvoudig schoon te maken en een goede keuze voor in de badkamer. Ze zijn er in verschillende maten. Betonlook tegels van 100 x 100 cm zorgen dankzij het grote formaat voor een ruimtelijke uitstraling. Wist je dat pvc ook geschikt is voor de badkamer? Een pvc vloer van betonlook is daarom ook een erg goede optie!

Badkamermeubels met een betonlook

Om een stoere badkamer te creëren zijn betonlook badkamermeubels absoluut onmisbaar. In ons assortiment vind je bijvoorbeeld badkamermeubels met een robuuste look. Of overweeg een houten badkamermeubel met een betonnen wastafel, een prachtige combinatie die erg populair is. Match de betonnen wasbak met zwarte of RVS wastafelkranen voor een stoer geheel.

Betonnen wastafel
Betonnen wastafel

Combineer met hout voor een heerlijke wellness gevoel

Dankzij de rustgevende, donkere betonkleuren krijg je al snel een heerlijk wellness gevoel in je eigen badkamer. Combineer de stoere betonkleuren met een warme tint zoals hout. In het assortiment van Sanidirect vind je bijvoorbeeld talloze badkamermeubels van hout. Ook kun je de betonlook badkamer aankleden met stijlvolle en praktische accessoires in natuurlijke warme kleuren, waardoor je optimaal geniet in jouw betonlook wellness badkamer. Denk bijvoorbeeld aan een houten badplank om jouw drankjes op te zetten of een sierlijke plant.

Beton tegels in wellness badkamer
Beton tegels in wellness badkamer

Wat zijn de voor en nadelen?

Er zitten zowel voor- als nadelen aan een badkamer met betonlook. Beton cire is gevoelig voor krassen, duurt lang om aan te brengen en is niet geschikt voor in de douche. Bovendien is het vrij kostbaar. Daarom bieden wij bij Sanidirect betonlook tegels aan. Met betonlook tegels heb je geen last van deze problemen. Tegels zijn duurzaam, gemakkelijk te leggen en erg onderhoudsvriendelijk. Perfect voor in de badkamer!

Met welke kleuren combineer ik mijn betonlook badkamer?

Aangezien beton een donkere en grauwe kleur heeft, wordt dit vaak gecombineerd met een heldere kleur zoals wit of een opvallende, vrolijke kleur. Ook zijn gekleurde kranen zoals zwart, brons of goud een echte aanrader in de betonlook badkamer. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje tussen de stijlvolle Ben Lavion kranen van Sanidirect.

Beton cire badkamer
Beton cire badkamer

Wat zijn de kosten?

Voor je jouw badkamer omtovert tot een betonlook badkamer, is het natuurlijk handig om te weten wat ongeveer de kosten zullen zijn. De totale kosten hangen erg af van de keuzes die je maakt. Bij Sanidirect vind je verschillende betonlook badkamers waarvan het prijskaartje tussen de €4.000 en €6.000 schommelt. Maar wees gerust: je kunt de badkamer zo duur maken als je zelf wilt. Tip: Vul je wensen in onze budgetplanner en bereken zo de kosten van jouw nieuwe badkamer.

Beton tegels badkamer
Beton tegels toilet

Betonlook badkamer samenstellen bij Sanidirect

Is een betonlook badkamer ook iets voor jou? Kom dan langs in een van onze winkels en doe inspiratie op! Onze 3D badkamerplanner is ideaal om jouw badkamer voor te bereiden. Op zoek naar een complete badkamer? Ook dat is mogelijk! Je bestelt het snel en eenvoudig in onze webshop óf je kunt een offerte aanvragen.

Op zoek naar een andere badkamerstijl? Deze stijlen zijn vergelijkbaar: Luxe badkamer, Moderne badkamer en de Industriële badkamer.