Breng kleur in je badkamer!

Breng kleur in je badkamer!

Wij raden het iedereen aan: voeg kleur toe aan je badkamer! Terwijl de één hier helemaal enthousiast van wordt, merken we dat de ander hier toch een beetje terughoudend in is. Want is kleur wel tijdloos? En raak je de kleur niet na een tijdje zat? Ons antwoord hierop: zeker niet! Mits je kleur op een stijlvolle manier toevoegt en kiest voor mooie kleurcombinaties. Wij laten je graag zien hoe!

Kleurrijke tegels: visgraat, horizontaal of verticaal

Zoals je bovenaan deze blog al ziet, kun je met kleurrijke tegels een warme, gezellige badkamer creëren. Deze tegels zijn in allerlei kleuren te verkrijgen en kunnen op diverse manieren gelegd worden. Denk hierbij aan visgraatverband, maar ook horizontaal of verticaal. Hieronder vind je twee prachtige voorbeelden, waarin je zelfs een gekleurd toilet ziet:

+
Ben Segno Wandcloset compact Dual Glaze Free Flush 36x50x33,5 cm Cement Grijs
+
Ben Segno Wandcloset compact Dual Glaze Free Flush 36x50x33,5 cm Donkergroen

Gouden, bronzen of zwarte kranen?

Bij Sanidirect vind je kranen in allerlei kleuren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan goud, brons, zwart, wit en RVS. Deze kranen zijn heel fijn te combineren met andere materialen, zoals hout of beton. En echte eyecatchers voor in je toiletruimte of badkamer!

+
+
Ben Lavion 250 regendoucheset Cool Gestructureerd zwart
+
Ben Lavion Douchemengkraan thermostatisch Cool Gestructureerd Zwart

Een badmeubel als eyecatcher

Wist jij dat ons badmeubel assortiment in meer dan 50 kleuren geleverd kan worden? Daardoor zit er altijd wel een kleur tussen die perfect past bij jouw smaak en interieur. Bekijk bijvoorbeeld dit prachtige blauwe meubel die super stoer combineert met de beton cire wand.

+
Ben Mandana wastafelkraan draaibaar Gestructureerd Zwart
+
+

Planten als finishing touch!

En last, but not least: planten. Tegenwoordig een echte hit, ook in de badkamer. Planten houden de ruimte fris en fleurig én voegen kleur toe. Zet deze op een mooi houten krukje of in een nisje.

Goedkoop badkamermeubel

Een complete badkamer met kleur

Bij Sanidirect verkopen wij ook complete badkamers die helemaal op maat kunnen worden gemaakt voor jouw ruimte. De stylen variëren van modern tot Scandinavisch en industrieel. Het voordeel van deze complete badkamers is dat je niet maandenlang hoeft te wachten op je badkamer omdat deze producten direct leverbaar zijn. En wat is er nou leuker dan een beetje kleur in jouw badkamer? Neem bijvoorbeeld eens een kijkje bij badkamer Kopenhagen, een badkamer in een Scandinavische stijl, met blauwe tegeltjes in een bijzonder legpatroon. Zijn hexagon tegeltjes jouw favoriet? Dan is badkamer Sabina wellicht iets voor jou. Wil jij gaan voor een kleurrijke trendy badkamer? Dan is badkamer Nordic ook zeker een kijkje waard! Deze badkamer combineert een terazzo vloer met licht blauwe tegels en gouden details. Kortom, voor een complete badkamer met kleur zit je goed bij Sanidirect!

scandinavische badkamer
Terazzo badkamer

Hoe combineer je verschillende kleuren?

Ben jij enthousiast geworden? Maar weet je niet hoe je dit in je eigen badkamer moet toepassen? Het kan lastig zijn om kleuren mooi met elkaar te combineren. Volgens de theorie zijn er twee manieren waarop je kleuren met elkaar kunt combineren, namelijk door te kiezen voor complementaire of ton sur ton kleurcombinaties.

Gebruik complementaire kleuren om de aandacht te trekken

Complementaire kleuren zijn kleuren die tegenover elkaar staan in de welbekende kleurencirkel. Deze kleurcombinaties contrasteren én vullen elkaar aan. Als je kiest voor deze kleurencombinaties, trek je direct de aandacht. Onderstaande foto’s zijn hier een goed voorbeeld van.

+
+
Ben Stilo Opbouwkom Ø 40x14 cm Mat Azuur
+
Ben Limara Wastafelonderkast 120x44,5x50cm Glans Wit/Aluminium
+
Ben Limara Wastafelonderkast 120x44,5x50cm Glans Wit/Aluminium

Vind je deze kleurcombinaties te gedurft? Dan adviseren wij je om complementaire kleuren te gebruiken om accenten aan te brengen. Bijvoorbeeld bij badkamer accessoires of een gekleurde kraan.

Gebruik ton sur ton kleuren voor een rustgevend effect

Met ton sur ton kleuren combineer je verschillende tinten van dezelfde kleur zodat er een harmonieus gevoel ontstaat. Hoe groter het verschil tussen de kleurcombinaties, hoe explicieter het eindresultaat. Wat praktische voorbeelden: een mooie natuurstenen tegelvloer met een eiken badmeubel. Of een zwart badmeubel tegen een grijze tegelwand. Je kunt alle kanten op!

+
+
+
+
Moodboard maken

Tip: maak een moodboard bij ons in de winkel

Wil je ook kleur in je badkamer of toiletruimte toevoegen? Maak dan een echt moodboard bij ons in de winkel. Wij hebben diverse kleurstalen en tegels, waardoor je snel ziet wat wel en niet mooi combineert. Wij geven bovendien graag kleuradvies! Meer inspiratie opdoen? Bekijk dan hier de badkamertrends van 2022.

Maak een afspraak