Dit zijn de 5 badkamertrends van 2022

Badkamertrends 2022

Ga jij komend jaar je badkamer verbouwen? En wil je voorkomen dat je uit veiligheid kiest voor een tijdloos design? Laat je dan inspireren door de nieuwste badkamertrends van 2022! Een jaar waarin we ook een aantal trends van 2021 zien terugkomen. Maar we leren dit jaar gelukkig ook een hoop nieuwe trends kennen!

Wat zijn de trends van 2022?

In 2022 wordt de badkamer niet meer gezien als een praktische ruimte waarin je iedere dag bent voor de dagelijkse routine. De badkamer wordt juist een plek waarin je na een lange dag vol prikkels, rust kan vinden. Het wordt een ruimte waarin je balans vindt tussen een drukke wereld waarin je steeds meer moet en echt even tot jezelf komen. Benieuwd naar hoe je je badkamer hiervoor inricht? Ontdek hieronder de 5 badkamertrends van 2022 en laat je inspireren!

Badkamer 2022
Marmeren badkamer

Trend 1. Back to nature

Natuurlijke materialen gecombineerd met aardse kleuren: een echte trend binnen het interieur, die je nu ook veel terugziet in de badkamer. Aardetinten zoals bruin, zand en terracotta zijn echte trendkleuren die zorgen voor meer rust. Hoe je deze kleuren laat terugkomen in je badkamer? Denk aan een houten badkamermeubel met natuurstenen waskommen en kies voor natuurstenen of betonlook tegels. Vul je badkamer aan met terracotta accessoires en groene planten. Jouw back to nature badkamer is compleet!

Wellness badkamer

Trend 2. Hotel experience

A touch of gold: wij zijn fan! Goud is trendy en geeft jouw badkamer een echte hotel uitstraling. En daarom mag deze badkamertrend niet ontbreken in dit lijstje! Gouden kranen, ronde spiegels met een gouden rand of zelfs gouden tegels: er zijn genoeg mogelijkheden om echt een hotel experience te krijgen, en dat in je eigen badkamer! Bekijk snel alle tips en inspiratie wat betreft de ensuite badkamer. Combineer goud met materialen zoals natuursteen, marmer en betonlook en je creëert je eigen wellness badkamer met allure.

Gouden tegels badkamer
Gouden wastafelkraan

Trend 3. Kleur, kleur en nog eens kleur!

Kleuren: je kunt er alle kanten mee op. Of je nu gaat voor strak ton sur ton, of tegengestelde complementaire kleuren. Bij ton sur ton badkamers kies je één basiskleur die je vervolgens in verschillende tinten toepast. Een goed voorbeeld hiervan zijn de aardetinten beige, zandkleur en houtkleuren. Wil je graag wat meer contrast? Kies dan voor complementaire kleuren. Denk hierbij aan een gouden wastafelkraan geplaatst tegen blauwe tegeltjes. Waar je ook voor gaat, beide opties zijn echte badkamertrends die we in 2022 veel gaan tegenkomen!

Blauwe tegels toiletruimte
+

Trend 4. Een stoer staaltje

Waar we in 2021 de industriële douchewand zagen opkomen in het badkamer landschap, zien we dit stoere staaltje ook op andere manieren terug in 2022. Denk hierbij aan een badkamermeubel met zwart frame of zwarte stalen accessoires. En wie denkt dat dit enkel producten zijn die in een industriële badkamer passen, heeft het mis. Je ziet deze stalen producten ook terug in andere badkamerstijlen, zoals de Scandinavische badkamer.

Badkamer met industriële douche

Trend 5. Creatief met tegels

Wist je dat in 2022 badkamers vaak gebruik gemaakt wordt van maar liefst 3 verschillende badkamertegels? Zoek hierbij juist de verschillen op door te kiezen voor een ander formaat, een andere kleur en een ander legpatroon. Hoe je dit kan doen: kies voor vierkante betonlook vloertegels van 120x120 cm en mooie natuursteen tegels voor op de wand. Combineer deze tijdloze tegels met een ander type tegel waarbij je één wand uitlicht, zoals de doucheruimte of de wand waar het meubel aan hangt. Trendy keuzes zijn hierbij Portugese tegels of visgraat tegels. Vind je het moeilijk om je hier een voorstelling van te maken? Kom dan langs onze badkamer showroom en leg verschillende tegels naast elkaar om de ideale combinatie te maken. Wij adviseren je hier graag bij!

Retro moderne badkamer
Blauwe visgraat tegels badkamer

Meer inspiratie?

Ben je op zoek naar meer badkamer inspiratie? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Doe online alvast inspiratie op en bekijk onze complete badkamers in allerlei stijlen. Of maak een 3D badkamer ontwerp en speel met verschillende indelingen. Of bekijk onze badkamer voorbeelden. Zo kom je er vanzelf achter hoe jouw nieuwe badkamer eruit komt te zien!

3D moodboard badkamer

Badkamer kopen bij Sanidirect?

Heb je bij de badkamertrends iets gezien wat je aanstaat? Kom dan langs in onze showroom! Onze complete badkamers zijn direct leverbaar én kunnen naar wens aangepast worden. Daarnaast kun je in de winkel zelf een 3D moodboard samenstellen. Zo kun je verschillende tegels met elkaar combineren totdat je zeker bent van de juiste kleurcombinatie. Uiteraard geven we je graag advies en gaan we geheel vrijblijvend aan de slag met een 3D ontwerp. Maak hiervoor een afspraak in de dichtstbijzijnde winkel.