De minimalistische industriële badkamer van Arlène en Jos

Industriële badkamer

Arlène (49) en Jos (40) wonen samen met hun dochter Kris (6) in een vrijstaand huis aan het water in Hoofddorp. De ligging én de bijzondere houtskeletbouw van het huis hebben ervoor gezorgd dat ze in 2015 verliefd werden op de woning. Toen in 2020 het coronavirus uitbrak, en ze veel tijd samen thuis doorbrachten, besloten ze om de badkamer aan te pakken. Arlène: “We hadden al eens zelf de keuken gesloopt. Omdat we veel samen thuis waren besloten we dat het tijd was om ook zelf het sloopwerk van de badkamer te doen.”

De druppel

Het stel besloot dat het tijd was voor een nieuwe badkamer toen ze lekkage ontdekten aan het plafond. Arlène: “We zagen opeens een gele plek op het plafond. De schade bleek veroorzaakt door het kinderbadje dat ik had leeggegooid in de badkamer. Er zat een gaatje in de voeg. De badkamer was toen al vijftien jaar oud; die waterschade was letterlijk de druppel. We waren toe aan een nieuwe badkamer!”

Jos en Arlene
+
Ben Concrete Wastafel enkel 120x51cm zonder kraangat Beton
+
Saniselect Econ 2-gats Inbouw Wastafelmengkraan Mat Zwart

Badkamerwensen

De wensen van Jos en Arlène waren snel duidelijk. Ze waren het unaniem eens over waar de badkamer aan moest voldoen: “We hebben allebei dezelfde smaak. Zo vonden we beiden belangrijk dat een mooie grote warme tegel centraal zou staan in de badkamer. Ook wilden we een groter douchegedeelte met een regendouche, en moesten de accessoires in de badkamer zwart worden. We gingen voor een industriële look, met een wastafel van beton. Wij houden wel van stoer, vandaar dat ik dit graag wou combineren met zwarte accenten. De bruine kleur van de wastafel zorgt voor warmte, anders wordt de ruimte al snel kil.” De indeling van de badkamer is identiek gebleven: “De indeling van de badkamer was logisch, daar hebben we niets aan veranderd. De vorige badkamer paste totaal niet bij onze huidige woonstijl. Het doel was ook om een badkamer te realiseren die in één lijn met de stijl van de rest van het huis ligt.”

Woonstijl

De nieuwe badkamer past perfect bij de woonstijl van Jos en Arlène. Arlène: “Ik zou onze badkamer, maar ook de rest van het huis, beschrijven als industrieel met minimalistische en Scandinavische invloeden. Zo hebben we in de badkamer voor grote grijze tegels gekozen, maar ook onze keuken is zwart en stoer, net als de woonkamer, waar we een houten tafel hebben met zwartstalen poten. Die combinatie, van dat hout en dat stoere, dat is waar wij blij van worden.”

+
Ben Stelvio Wandcloset Xtra glaze Free Flush 36x55x34,5 cm Mat Zwart
+
Ben Nemano Drukplaat 16x16 cm Mat Zwart
+
Saniselect Black Handdoekhouder 60x12x2,2 cm mat zwart

Een spontane aankoop

Omdat het stel duidelijk wist wat ze wilden, besloot Arlène dat het tijd was om zich te gaan oriënteren in winkels: “Ik ben bij Sanidirect binnengestapt om te kijken wat ze allemaal hadden. Toen ik eenmaal binnen was, zag ik dat ze alles hadden wat wij graag wilden. Ik vertrouwde erop dat de producten van goede kwaliteit zijn, daarom heb ik ervoor gekozen om niet verder te kijken naar andere winkels, maar direct onze badkamer uit te zoeken. Ik had de afmetingen van onze oude badkamer meegenomen en foto’s gemaakt van de huidige situatie. Ik ben erg goed geholpen door een medewerker van Sanidirect. Samen zijn we begonnen met het kiezen van een tegel, waarna we verder zijn gaan zoeken naar een wastafel, douche en de kranen. We hebben minimalistische kranen en details gekozen; ik hou niet van te veel gedoe. De badkamer moet rust uitstralen, en het moet een prettige ruimte zijn waar je kunt ontspannen. Dat hebben we samen gecreëerd. ” Voordat Arlène het wist stond ze buiten met de bon van haar nieuw gekochte badkamer: “Binnen twee uur stond ik weer buiten en had ik een complete badkamer gekocht. Ik heb foto’s gemaakt voor mijn vriend, en ik heb hem uiteindelijk nog mee teruggenomen om alles in het echt te laten zien. Voor de zekerheid. Maar ook hij vond alles prachtig!”

Zwarte wastafelkraan

Douchen bij de buren

Het realiseren van een nieuwe badkamer heeft - van het uitkiezen tot de plaatsing - in totaal 8 weken geduurd. Arlène: “We hebben zelf onze oude badkamer gesloopt, en een container gehuurd om deze af te voeren. Daarnaast hadden we een aannemer die verantwoordelijk was voor het plaatsen van de badkamer.” De periode zonder douche lijkt volgens Jos en Arlène lang, maar zo voelt het niet als je in het proces zit: “In totaal hebben we vier weken zonder douche gezeten, maar dat was met fijne buren en familie in de buurt prima te doen. We wisten waar we het voor deden, en verheugden ons enorm op de nieuwe badkamer. ”

Het resultaat

Het stel is heel blij met het resultaat. Arlène: “Vergeleken met onze vorige badkamer is dit een grote verbetering. De badkamer straalt nu veel meer sfeer, warmte en rust uit. Het plaatje klopt met de rest van de woning: het loopt nu mooi in elkaar over. Het geeft een ‘spa gevoel’ en daar worden wij blij van.”

Budget

Het stel heeft voordat ze aan de slag gingen met het uitzoeken van de badkamer een budget gesteld. Arlène: “We hadden van tevoren bedacht dat we tussen de 10.000 en 20.000 euro zouden uitgeven. Dat is redelijk gelukt. Gelukkig hebben we zelf het sloopwerk kunnen doen. De badkamer heeft in totaal ongeveer 8.500 euro gekost. Dit was voor de producten zoals de douche, tegels, wastafel, kranen, het zwevend toilet en de overige materiaalkosten. Daarnaast hebben we ongeveer 12.000 euro uitgegeven aan de aannemer.”

+
Saniselect Douchegoot 100x7 cm Zwart
+
Ben Lavion 250 Inbouw Regendoucheset Gestructureerd Zwart

Vraag en antwoord:

Favoriete badkamermoment:
“Lekker onder de grote regendouche staan in de ochtend, terwijl ik door de lichtstraat in het plafond naar buiten kijk. Een ander favoriet badkamermoment met onze dochter Kris is het zaterdagochtend badkamerritueel: samen de haartjes wassen met Elsa (van Frozen, Disney) shampoo.”

Beste keuze die we gemaakt hebben:
“De grote tegel. Die is wel heel gaaf geworden. De grote en donkere kleur is heel bepalend voor de sfeer van de badkamer. “

Mijn tip voor iedereen die een nieuwe badkamer wil:
“Bepaal voor jezelf welke sfeer je neer wilt zetten in je badkamer; van welke kleuren en stijl hou je? Hoe is de lichtinval in je badkamer? Verzamel inspiratie en geef er uiteindelijk je eigen draai aan. Zo heb ik er een losse kapstok staan die niet alleen grappig is maar vooral ook erg handig! “

Geïnspireerd door de badkamer van Jos en Arlene?

Ben jij fan van deze minimalistische industriële badkamer? Dan kun je bij Sanidirect zeker je badkamer samenstellen. Kom langs en we laten je alle verschillende mogelijkheden zien. Kom naar de winkel en maak online alvast een afspraak!

Maak een afspraak