De industriële badkamer van Iris en Dylan

Industriële badkamer

Iris (33) en Dylan den Hartog (36) zijn in september verhuisd van een knus, oud huis naar een woning in de Middelburgse nieuwbouwwijk Veersepoort. Het echtpaar woont daar samen met hun twee zoontjes, Loek (9) en Moos (4). In drie weken tijd hebben ze hun nieuwe woning grondig aangepakt en volledig gerestyled, waarbij industriële en Scandinavische invloeden de boventoon voeren.

Jos, Arlene en gezin
+
Saniselect Disa Doucheset Mat Zwart
+
Saniselect Dalma Douchewand 90x200 cm Zwart Mat

Vooral de badkamer was volgens Iris hard toe aan een makeover. “Hoe de vorige bewoners het zeventien jaar geleden hadden ingericht, was niet onze smaak”, zegt ze. “Romig witte tegels; basic en een beetje ouderwets.” Omdat interieur helemaal haar ding is, wist Iris hier wel raad mee. Temeer omdat het gezin uit Zeeland al twee jaar op zoek was naar een nieuwbouwwoning. “We hadden een heel sfeervol huis, maar wilden toch graag wat minder onderhoud in de toekomst. Omdat onze zoektocht lang heeft geduurd, hebben we alle tijd gehad om ons ideaalplaatje vorm te geven.”

+
Ben Circulo Ronde Spiegel LED Ø 100 cm Mat Zwart
+
Saniselect Opzetwastafel rond zonder kraangat 40x14,5 cm Zwart
+
Saniselect Verhoogde Econ Wastafelmengkraan Mat Zwart
+
Saniselect Socan Wastafelblad 120 cm Wild Eiken
+
Saniselect Opzetwastafel rond zonder kraangat 40x14,5 cm Zwart
+
Saniselect Verhoogde Econ Wastafelmengkraan Mat Zwart
+
Ben Circulo Ronde Spiegel LED Ø 100 cm Mat Zwart
+
Saniselect Socan Wastafelblad 120 cm Wild Eiken

Badkamerwensen

Wat betreft de badkamerwensen nam Iris volledig de regie op zich. “Ik houd erg van het inrichten van een woning en heb nogal een sterke mening wat dat betreft. En Dylan weet gelukkig ook wel dat het goedkomt als hij het aan mij overlaat.” Qua indeling hoefde er niet eens zoveel te veranderen in de badkamer. Het bad, dat in hun oude huis ontbrak, werd omarmd en de afmeting van de douchecabine is ook min of meer hetzelfde gebleven.

Het zat ‘m vooral in de stijl. “Industrieel, zwart sanitair, met natuurlijke en Scandinavische accenten. Dat is helemaal mijn smaak en zo had ik het voor ogen. Daarnaast wilden we heel graag twee waskommen, zodat we in tegenstelling tot in ons oude huis niet meer hoefden te ‘vechten’ om voorrang tijdens het spitsuur. Ik heb me laten inspireren door verschillende interieursites en magazines zoals vtwonen en wist precies wat ik wilde.”

Tip: Benieuwd naar jouw ideale badkamerindeling? Met onze handige 3D badkamer tool kun je helemaal zelf jouw droombadkamer of toiletruimte samenstellen.

+
Saniselect Disa Badmengkraan Mat Zwart
+
Saniselect Disa Badset Mat Zwart

Ideale samenstelling

Met dit wensenpakket, en een uitgetekende indeling met daarop de beoogde afmetingen van alle materialen en meubels, koersten Iris en Dylan af op het filiaal van Sanidirect op de meubelboulevard van Middelburg. “We hadden de keuken een zaak verderop gekocht en dachten: laten we dan bij Sanidirect gaan kijken voor een nieuwe badkamer.” Daar was het meteen raak, naar eigen zeggen. “We hadden een afspraak gemaakt en zijn samen met verkoper Wouter (lokale eigenaar) de hele showroom doorgelopen. Van start tot exit heeft hij ons supergoed geholpen bij het samenstellen van onze ideale badkamer”, concludeert Iris naar volle tevredenheid.

Heel fijn; een badkamer die we helemaal zelf hebben bedacht! Met dank aan Sanidirect.

Hun gedroomde badkamer ontstond door de optelsom van allemaal losse delen. “Bij het ene badkamermeubel vond ik de kranen heel mooi en bij een ander juist weer de waskommen. Ik gaf ook aan dat ik graag hout wilde laten terugkomen in het interieur, voor de warmte. De verkoper wist precies wat goed aansloot bij mijn wensen en vervolgens zijn ook de wc’s daar weer op aangepast.” Op die manier konden Iris en Dylan stapje voor stapje hun ideale badkamer samenstellen. “Heel fijn; een badkamer die we helemaal zelf hebben bedacht!”, klinkt het euforisch. “Met dank aan Sanidirect.”

+
Saniselect Econ Fonteinkraan Mat Zwart
+
Ben Venetia fontein hardsteen
+
Saniselect Sana Fonteinonderkast 40x21,8x50 cm Wild Eiken
+
Ben Circulo Ronde Spiegel LED Ø 100 cm Mat Zwart
+
Saniselect Opzetwastafel rond zonder kraangat 40x14,5 cm Zwart
+
Saniselect Verhoogde Econ Wastafelmengkraan Mat Zwart
+
Saniselect Socan Wastafelblad 120 cm Wild Eiken

Na deze vlekkeloze voorbereiding kreeg de nieuwe badkamer van het Zeeuwse gezin vliegensvlug gestalte. “In drie weken tijd hebben we de volledige woning aangepakt. We hebben alles gestript, de leidingen omgelegd, overal nieuwe vloeren neergelegd en de nieuwe badkamer geplaatst. Daarbij hebben we eerst nog beton ciré laten aanbrengen op de muren. We waren keikapot, maar hebben het geflikt in die drie weken! De keuken, vloeren en het stucwerk met beton ciré hebben we uitbesteed, maar verder hebben we het meeste zelf gedaan, zoals het sloop- en schilderwerk.”

Wat betreft het plaatsen van de badkamer gaan de credits naar haar vader, Mario. Iris: “Die heeft de volledige badkamer geplaatst. Bij deze een dikke pluim voor hem. Dat heeft hij geweldig gedaan.” Dylan: “En we hebben ook veel hulp gehad van mijn vriend Thomas, die de afvoer en dergelijke heeft aangelegd.”

+
Saniselect Disa Badset Mat Zwart
+
Saniselect Disa Badmengkraan Mat Zwart
Bad decoratie handdoeken

Kosten

Dankzij hun eigen tomeloze inzet, maar dus ook die van familie en vrienden, hebben Iris en Dylan de kosten aardig binnen de perken weten te houden. “Qua materiaal waren we bij Sanidirect zo’n 5000 euro kwijt. Inclusief het plaatsen van beton ciré waren de totale kosten ongeveer 11.000 euro. Maar dan heb je dus wel een volledig nieuwe badkamer.”

Tip: Wil je vooraf een schatting maken van de kosten? Gebruik dan de budgetplanner van Sanidirect en ontvang een indicatie van hoeveel jouw gedroomde badkamer gaat kosten.

Zwarte wastafelkraan met zwarte waskom

Eyecatcher

Een badkamer waarmee de familie den Hartog dolgelukkig is. Het meest tevreden is Iris over de grote ronde spiegel. “We hebben bewust gekozen voor een groot formaat, onder het motto think big.” En dat is gelukt, concludeert ze: “De spiegel knalt er echt uit en is de absolute eyecatcher van onze badkamer geworden. Met als voordeel dat er verwarming in zit, zodat hij niet beslaat. Als ik zo om me heen kijk in de badkamer, dan denk ik: top. Het zwarte sanitair, de strakke en grote douchewand, en de industriële look afgewisseld met de warme invloeden van hout. Ja, dit is precies zoals ik het in mijn hoofd had.”

De spiegel knalt er echt uit en is de absolute eyecatcher van onze badkamer geworden.
Industriële badkamer

Vraag en antwoord:

Favoriete badkamermoment:
Iris: “De badkamer is voor mij een plek waar ik even volledig kan ontspannen. Met een theetje en een boek languit in bad liggen in het weekend. Heerlijk.”

Beste keuze die we gemaakt hebben:
Iris: “De keuze voor twee waskommen in plaats van één wastafel. Daardoor kunnen we met z’n tweeën tegelijkertijd in de badkamer ons ding doen en lopen we elkaar niet in de weg. Meer vrijheid dus ook.”

Mijn tip voor iedereen die een nieuwe badkamer wil:
Iris: “Zorg dat je van tevoren goed weet wat je wil en maak het visueel. Laat je daarbij goed informeren en laat je wensen desnoods uittekenen. Houd daarbij ook rekening met de loopruimte die je moet overhouden; heel belangrijk. Je wilt geen spijt krijgen van een badkamer waar je straks misschien nog dertig jaar mee vooruit moet.”

Geïnspireerd door de badkamer van Iris en Dylan?

Wil jij ook graag zelf je ideale badkamer samenstellen? Wij geven je graag advies en laten je alle verschillende mogelijkheden zien. Kom naar de winkel en maak online alvast een afspraak!

Maak een afspraak