Ensuite badkamer

Ensuite badkamer

Met een ensuite badkamer geniet je van ongekende luxe. Waan je in een ruimte vol met comfort: alsof je je in een hotel chique badkamer bevindt. Een badkamer ensuite kun je op diverse manieren creëren en is verkrijgbaar in iedere denkbare stijl. Wil je weten hoe je deze luxe ruimte creëert en ben je benieuwd naar de voordelen? Ontdek het bij Sanidirect!

Wat is een ensuite badkamer?

Een badkamer ensuite is een badkamer en slaapkamer ineen. Hierdoor stap je vanuit je bed direct je ‘badkamer’ in. Dit zie je ook vaak terug in hotels. Denk bijvoorbeeld aan een grote slaapkamer met een luxe, vrijstaand bad. Soms is de badkamer met de slaapkamer verbonden met een kleine afscheiding tussen het slaapgedeelte en de badkamer.

Ensuite badkamer
Hotel chique badkamermeubel

Combinatie van een badkamer en een slaapkamer

Het grootste voordeel van een ensuite badkamer is gemak. Je stapt namelijk direct vanuit je bed het bad of de douche in. Wanneer je klaar bent met douchen of badderen, heb je daarnaast direct al jouw kleding bij de hand. Naast dat een slaapkamer met badkamer erg praktisch is, geniet je hier ook van ongekende luxe. Een badkamer ensuite heeft al snel een romantische uitstraling. Zeker wanneer je kiest voor een bad.

Met vrijstaand bad, douche of beide?

Ga je voor een slaapkamer met bad, douche of beide? Een bad in de slaapkamer zorgt vooral voor luxe en een romantische sfeer. Geniet ‘s avonds van een uitgebreide badsessie en duik daarna heerlijk je bed in. Een douche in de slaapkamer is erg praktisch. Waar je normaal gesproken kiest voor twee losse ruimtes voor de slaapkamer en de badkamer, voeg je deze nu samen. Hierdoor heb je één grote ruimte met alles wat je nodig hebt. De ruimte lijkt door deze samenvoeging erg groot en je gebruikt de ruimte optimaal. Kies wel altijd voor een douchecabine in de slaapkamer, zodat het water goed wegblijft uit de slaapkamer.

Vrijstaand bad hotel chique

Tips voor de indeling van een ensuite badkamer

De badkamer ensuite kan op diverse manieren worden ingedeeld. Zo kun je kiezen voor een gehele open badkamer in de slaapkamer. Hierbij kun je vanuit het bed de slaapkamer inkijken. Bij een open badkamer heb je nauwelijks privacy wanneer je met een partner de slaapkamer deelt of kinderen hebt die gebruik maken van de badkamer. Daarom wordt er ook vaak gekozen voor een badkamer ensuite met een kleine afscheiding. Hierbij wordt een kleine tussenmuur gebruikt. Denk bijvoorbeeld aan smalle wand, waarbij aan de ene zijde een bed is geplaatst en de andere zijde is voorzien van een ‘badkamer’. Hierdoor kijk je niet vanuit de slaapkamer de badkamer in, maar geniet je toch van de luxe uitstraling.

Inspiratie van ensuite badkamers

Wanneer je een badkamer ensuite gaat kopen is het belangrijk dat je voldoende inspiratie opdoet. Niet alleen de indeling, maar ook de stijl en inrichting zijn erg belangrijk. Vooraf kun je badkamer inspiratie opdoen op internet of in één van de Sanidirect showrooms. Maak voor jezelf een moodboard met de mooiste badkamer ensuite foto’s, zodat je een goed beeld hebt van jouw badkamer wensen. Aan de hand daarvan richt je samen met een interieuradviseur jouw ideale badkamer ensuite in. Wil je nog meer inspiratie vanuit huis opdoen? Neem dan in ieder geval alvast een kijkje in de ensuite badkamer van Rob en Jacqueline of download het gratis badkamermagazine van Sanidirect.

Moodboard ensuite badkamer
Moodbaord ensuite badkamer

Waar op letten bij een ensuite badkamer?

Kies jij voor een ensuite badkamer? Volg dan de volgende stappen: doe inspiratie op en bepaal zo jouw gewenste badkamerstijl. Bedenk welke producten je graag in je badkamer wilt. Denk hierbij aan een vrijstaand bad, douche, badmeubel, etc. Ga aan de slag met de badkamer indeling en let hierbij goed op dat je voldoende bewegingsruimte overhoudt. Wanneer je je bed uitstapt, wil je niet direct voor je douche staan. Voldoende ruimte rondom je douche zorgt niet alleen voor extra bewegingsruimte tijdens het afdrogen, maar ook voor minimaal spatwater in de slaapkamer. Wij adviseren je hier graag bij in een adviesgesprek!

Sanitair advies voor ensuite badkamer

Kom langs in een van onze winkels

Is een badkamer ensuite iets voor jou en wil je hiervoor nog meer inspiratie opdoen? Loop dan binnen in een van onze Sanidirect winkels of maak een afspraak en laat je inspireren door de prachtige badkameropstellingen. Uiteraard helpen de medewerkers je graag bij het maken van de juiste keuze. Wil je inspiratie vanuit huis opdoen? Ook dat is mogelijk. Gebruik bijvoorbeeld de online 3D tool, waarbij je zelf jouw badkamer kan samenstellen. Óf vraag een badkamer offerte aan als je weet waar je voorkeur naar uitgaat.

Op zoek naar een andere badkamerstijl? Deze stijlen zijn vergelijkbaar: Luxe badkamer en de Moderne badkamer.