De Hotel Chique ensuite badkamer van Rob en Jacqueline

Hotel chique ensuite badkamer

Jacqueline (61) en Rob (63) wonen samen in een modern huis in Spijkenisse. Al een paar jaar lopen ze rond met het idee om hun bovenverdieping te verbouwen. Als ze eenmaal plannen maken voor de dakopbouw, besluiten ze ook de badkamer drastisch aan te pakken. De kleine en gedateerde badkamer wordt uitgebreid tot een grote badkamer ensuite van maar liefst 24 m2.

Rob en Jacqueline
+
Saniselect bad vrijstaand 186x82x59 cm Solid Surface Mat-Wit
+
Looox Light Set van 2 Badkamerlampen 25 + 40 cm Mat Zwart

Persoonlijke badkamerwensen

In de oriëntatiefase van de nieuwe badkamer blijkt dat Jacqueline en Rob verschillende wensen hebben, die echter wel mooi samengaan. Jacqueline: “Rob wilde graag een bad, maar daar was ik eerst niet zo voorstander van. Totdat ik zag dat er genoeg ruimte in te vullen was. Ik wilde juist graag een grote inloopdouche.” Rob: “Ik vind een inloopdouche ook prettig. Mijn vereiste voor de douche was dat de douchekop uit het plafond moest komen. Daarnaast vond ik het belangrijk dat de verwarmingen in de badkamer niet zichtbaar zouden zijn.”

+
Ben Lavion 250 Inbouw Regendoucheset Geborsteld Zwart
+
Ben Segno Wandcloset compact Dual Glaze Free Flush 36x50x33,5 cm Mat Wit
+
Ben Sito/Segno/Scuro Closetzitting met Softclose en Quick Release 36,5x45,5x2,5 cm Mat Wit

Plattegrond en moodboard

Aan de hand van deze wensen gaan Jacqueline en Rob aan de slag met het invullen van de nieuwe ruimte: een dakopbouw met een grote badkamer aan hun slaapkamer. Ze pakken alles aan: de oude badkamer verdwijnt, muren worden verplaatst en een grote badkamer van maar liefst zes meter lang en vier meter breed, wordt gerealiseerd. Jacqueline: “Rob heeft vooraf een ontwerp van de nieuwe badkamer gemaakt in de vorm van een plattegrond. Daarnaast heb ik een moodboard gemaakt, om zo te bepalen welke kleuren en materialen we terug wilden zien in de ruimte. De zoektermen waar ik op zocht waren voornamelijk Hotel Chique, maar ook Industrieel en bronzen tegels.”

Tip: Wil jij ook je eigen ontwerp maken? Probeer dan onze 3D tool en ontwerp je badkamer in 3D. Kom je er zelf niet uit? Maak een afspraak en laat je ontwerp door een specialist in één van onze winkels maken.

Hotel chique ensuite badkamer

Badkamer uitzoeken

Met het moodboard bezoeken Jacqueline en Rob verschillende winkels, op zoek naar hun ideale badkamer. Ze besluiten een afspraak te maken bij Sanidirect. Rob: “Toen we daar aankwamen voelde het meteen goed; de dame die ons hielp, Yildiz, is manager van de winkel in Barendrecht en was erg kundig en enthousiast. Vandaar dat we direct samen van start gingen.” Jacqueline: “We zijn samen gestart door aan de hand van ons moodboard verschillende items bij elkaar te leggen. Zo vonden we al snel een bad dat we erg mooi vonden, en hadden we de grote tegel ook al snel gekozen. Yildiz heeft ons heel goed geholpen; ze dacht mee in praktische dingen, zoals de afsnijding van de randen van de tegels, en wat we het beste konden kiezen.”

Een hotelkamer thuis

Zoals in een echt luxe hotel wordt de badkamer van de slaapkamer gescheiden door een Cinewall achter de wastafel een muur waar de apparatuur, zoals een televisie, in ingebouwd zit. Jacqueline en Rob zijn heel blij met het eindresultaat. Jacqueline: “We krijgen geweldige reacties. Mensen zeggen wel dat we een hotelkamer hebben gecreëerd op onze bovenverdieping. We hebben alles helemaal omgegooid; waardoor het bijna niet meer op een huis lijkt.” Rob: “Ik vind de badkamer het diamantje van ons huis. Mensen vinden de bronzen tegels heel mooi, maar we zijn ook heel blij met de glasplaat van de douche, want hierdoor is douche niet erg aanwezig. En de tegels die doorlopen vinden we ook prachtig.”

+
Ben Lavion 2-gats inbouw wastafelkraan afdekset Geborsteld Zwart
+
Ensuite badkamer

Tip: Lees meer over hotel chique badkamers in onze blog.

Een sterke samenwerking

Het stel heeft geen tegenslagen gehad in de realisatie van hun Hotel Chique ensuite badkamer. Rob: “We hebben zelf een aannemer gekozen die gespecialiseerd is in het maken van een uitbouw. Hij schakelde goed en snel met onze badkamerman; zo konden ze makkelijk overleggen over bijvoorbeeld het plaatsen van spotjes in het plafond. Die samenwerking is bij zo’n badkamer verbouwing cruciaal. Ze hebben samen precies gerealiseerd wat wij voor ogen hadden: tot dimmer en kleine lampjes aan toe, alles is perfect. “

Budget

Rob en Jacqueline hadden vooraf geen budget afgesproken. Ze begonnen met het realiseren van de uitbouw, om daarna de materialen voor hun badkamer uit te zoeken. Jacqueline: “Uiteindelijk hebben we bij het uitzoeken van de badkamer vooral gekeken naar wat we mooi vonden. De badkamer heeft uiteindelijk zo’n 14 duizend euro aan materiaal gekost. Daarnaast hebben we ongeveer hetzelfde bedrag betaald voor het laten plaatsen van het geheel. Wij vonden het vooral heel belangrijk dat we er blij mee zijn, en dat zijn we zeker!”

+
Ben Lavion Badmengkraan vrijstaand vloermontage Geborsteld Zwart
Bad accessoires

Tip: Wil je vooraf een schatting maken van de kosten van jouw nieuwe badkamer? Gebruik dan de budgetplanner van Sanidirect en ontvang een indicatie van hoeveel jouw droombadkamer gaat kosten.

Vraag en antwoord:

Favoriete badkamermoment:
Ondanks dat Jacqueline in het begin geen voorstander was van een bad, geldt inmiddels voor beiden: “In de avond, als je moe uit je werk komt, lekker ontspannen in bad. Met een glaasje wijn en de Ipad op de badplank, Netflix aan. Dat is een heel fijn moment.”

Beste keuze die we gemaakt hebben:
Jacqueline: “Ik ben uiteindelijk heel blij met de lampen boven het bad. Dat zijn echte eyecatchers.”

Mijn tip voor iedereen die een nieuwe badkamer wil:
Rob: “Maak een goede planning en weet wat je wil; denk dus goed na hoe je de badkamer gaat gebruiken,” Jacqueline: “Laat de keuzes die je maakt afhankelijk zijn van de ruimte. De ruimte moet niet ten koste gaan van de spullen die je erin plaatst.”

Geïnspireerd door de badkamer van Rob en Jacqueline?

Vind jij het net als Jacqueline en Rob fijn om advies te krijgen van onze experts? Maak dan vrijblijvend online je afspraak bij een showroom bij jou in de buurt! Wil je ook een ensuite badkamer net als Rob en Jacqueline? Bekijk hier dan alle tips en inpiratie voor de ensuite badkamers.

Maak een afspraak