De moderne en speelse badkamer van Marjan & Arnold

Badkamer modern en speels van Marjan en Arnold

Marjan (44) en haar man Arnold (49) waren van plan de keuken te verbouwen, maar dat pakte even anders uit: inmiddels hebben ze na 3,5 maand verbouwen een volledig nieuwe badkamer. Samen met hun twee zoons, Niels (16) en Bram (11), genieten ze nu van een moderne en speelse badkamer. Die Arnold helemaal zelf heeft geïnstalleerd.

Marjan, Arnold en hun kinderen
Close-up van modern badmeubel

Het plan was om een nieuwe keuken te nemen, maar na wat inspectie bleek er lekkage uit de douche te komen en was de badkamer toch echt eerst aan vervanging toe. “Dat mocht ook wel, de oude badkamer zat er al 22 jaar in. Daarvan zaten de tegels zo strak op elkaar, dat je de voegen niet meer schoon kon krijgen. Daarnaast was er één van de wasbakken kapot, moest de douche zelf opgelapt worden, werkte de knop van het spoelsysteem niet meer. Kortom: de badkamer was toch meer aan vervanging toe dan de keuken.”

We wilden een nieuwe keuken, maar de badkamer was toch meer aan vervanging toe.

Badkamerwensen

Dat Marjan en Arnold bij Sanidirect uitkwamen, was puur toeval. Ze hadden eigenlijk ergens anders een afspraak, maar liepen bij het verkeerde adres binnen. “We werden daar wel benieuwd. Ik gaf aan dat ik een lichtgrijs gestucte badkamer mooi vond, maar dat idee werd meteen van tafel geveegd. De adviseurs gaven namelijk aan dat dat na vijf jaar niet meer mooi zou zijn.”

+
Van Heck New Country Spiegel ø75x6 Zwart
+
Ben Lavion Badkraan thermostatisch Cool RVS-Look
+
Looox Light Collection badkamer hanglamp mat zwart
+
Saniselect Hilla Bad Back-to-Wall R met zwarte rand en witte waste cover 180x80 cm Wit
Close-up van moderne badkraan

Marjan houdt zelf van een lichte basis met wat accenten, maar een witte badkamer voelde te klinisch aan. “In de winkel stelde de adviseur voor over een donkere badkamer na te denken. Dat vonden we wel heel spannend, maar met dat idee zijn we door de winkel gaan lopen.” Er werden grote grijze tegels uitgekozen in combinatie met handgemaakte, speelse, donkere hexagon tegels voor boven het bad. Marjan en Arnold lieten de plannen een paar dagen bezinken en besloten ervoor te gaan.

+
Ben Lavion wastafelkraan RVS-Look
+
Saniselect Guarda meubelset 2 lades met mineraalmarmere wastafel greeploos 120cm Bardolino Eiken
Trendy hexagon tegel met mooie accessoires

Tip: Benieuwd naar jouw ideale badkamerindeling? Met onze handige 3D badkamer tool kun je helemaal zelf jouw droombadkamer of toiletruimte samenstellen.

Samenstelling

In hun oude badkamer stond alles schuin ten opzichte van de muren. "Dat was mijn man helemaal zat, daarom is het nu helemaal anders ingericht. In het midden is een soort t-stuk qua muren geplaatst. Waarvan de douche aan de ene kant van de lange wand is geplaatst en het toilet aan de andere kant. Op de kopse kant hebben we een dubbele wastafel geplaatst en daar tegenover het bad."

Praktische ruimte oplossing in badkamer
We vonden het donkere design wel spannend, maar we besloten ervoor te gaan.

Het nieuwe sanitair is allemaal wit, maar doordat de tegels donker zijn en de kastjes hout elementen hebben, is er geen sprake van een klinische omgeving. “Het is een hele gezellige badkamer. Strak qua design, maar gezellig. Ik heb zelf nog wat plantjes toegevoegd. Én we hebben een koekoeksklokje opgehangen. In onze oude badkamer hadden we altijd een klokje en dat misten we toch wel toen de nieuwe af was. Zelf mijn zoons vroegen erom. Dus dat hebben we nu als leuk, gek accentje toegevoegd.”

Tip: Wil je vooraf een schatting maken van de kosten? Gebruik dan de budgetplanner van Sanidirect en ontvang een indicatie van hoeveel jouw gedroomde badkamer gaat kosten.

+
Ben Segno wandcloset 50x36 cm Compact Free Flush, incl. bevestiging
Trendy geel koekoeksklokje

Installatie

Arnold heeft de badkamer helemaal zelf geïnstalleerd, dat maakt dat het gezin er extra van geniet. “Dat is toch iets om trots op te zijn. Toen we besloten voor een nieuwe badkamer te gaan, zei Arnold gelijk: ‘dat ga ik zelf doen!’ En dat is goed gelukt. Voor de leidingen heeft hij hulp gehad van mijn vader, die is daar handig in. En voor het ontwerp en de keuze om uit onze comfortzone te stappen hebben we veel aan Sanidirect gehad. Verder hebben we alles zelf gedaan, zelf die zware tegels gesjouwd. Dan kan je extra trots zijn op wat voor moois je hebt neergezet.” En zo kan de familie Van Beers dus ultiem genieten van hun nieuwe badkamer. ”

+
Ben Kos handdoekradiator 60x157,5cm 985W Grafiet Zwart
Close-up speelse accessoires
We zijn uit onze comfortzone gestapt, maar zijn er super blij mee.

Vraag en antwoord:

Favoriet badkamermoment: Marjan: “In de winter in bad gaan. Je komt helemaal koud thuis, of je bent ’s avonds zo moe. Dan is het heerlijk om met een boek in bad te zitten. Een kaarsje aan, gezellig lampje. Ik doe een geurtje in het bad en kan me dan volledig ontspannen.”

Beste keuze die we gemaakt hebben: Marjan: “De inloopdouche. Dat is zo fijn. Je hebt geen glazen deuren die je af moet doen om het netjes te houden. We hebben een waterontharder, dus alles blijft kalkvrij. Dat maakt schoonmaken heel gemakkelijk. En je kan even snel douchen zonder gedoe.”

Mijn tip voor iedereen die een nieuwe badkamer wil: Marjan: “Stap een keer uit je comfortzone. Ik ben altijd van genoeg licht in huis. En dus voor een lichte basis met wat accessoires. Maar nu hadden we binnen een paar uur besloten om voor een donkere badkamer te gaan. Dat zouden we uit onszelf niet zo snel hebben gedaan. Terwijl we aan het overleggen waren, was het ook wel spannend, maar we zijn er super blij mee.”

Geïnspireerd door de badkamer van Marjan en Arnold?

Wil jij ook graag zelf je ideale badkamer samenstellen? Wij geven je graag advies en laten je alle verschillende mogelijkheden zien. Kom naar de winkel en maak online alvast een afspraak!

Maak een afspraak