De ‘ensuite hotel chique’ en ‘tijdloos basic’ badkamers van Marc & Nicole

Ensuite badkamer

Marc (41) en Nicole (37) wonen samen met hun zoontjes Fedde (8) en Bent (6) in een landelijk huis in Huissen. Toen ze 5 jaar geleden het huis kochten, besloten ze eerst hun rode keuken te vervangen, en nog even te wachten met de verbouwing van de badkamer. Totdat ze echt genoeg hadden van de bruine tegels en inloopdouche die regelmatig voor een overstroming in de badkamer zorgde. Ze besloten om niet alleen de bestaande badkamer aan te pakken, maar óók een extra badkamer voor hun zoontjes te realiseren.

Twee badkamers

Marc en Nicole kwamen op het idee om twee badkamers te realiseren: één ‘volwassen badkamer waar ze zelf gebruik van kunnen maken, en één compacte ‘kinderbadkamer’. Zo is de zolder, waar de slaapkamers van de jongens zijn, vooral het kinderdomein. En de ouderslaapkamer met aansluitend balkon en badkamer: het ‘hoteldomein’ van Marc en Nicole.

Gezinsbadkamer
+
Saniselect Socan Onderkast 80x39,5x60 cm Bardolino Eiken/Zwart

Inspiratie en wensen

Ze besluiten los van elkaar inspiratie op te doen, om hun ideeën uiteindelijk te combineren. Nicole: “Over de zolder waren we het meteen eens. De badkamer voor onze jongens moest vooral tijdloos, functioneel en basic zijn, met een praktische indeling. We hebben op zolder een extra ruimte gecreëerd om deze badkamer te realiseren. De ideeën voor onze badkamer gingen tot op het allerlaatste moment alle kanten op.” Marc: “De wens voor onze ensuite badkamer was dat het een ruimte werd waar we tot rust kunnen komen. Vandaar de keuze voor een bad. Ook hebben we de ingang verplaatst naar onze slaapkamer, zodat we écht dat hotelgevoel ervaren en direct vanuit bad in bed kunnen.” Nicole: “Op Pinterest vonden we hotelachtige badkamers met visgraattegels en terrazzotegels. Toen Marc naar een tegelspecialist ging om te kijken, zijn de groene tegels bij hem blijven hangen. Ik wou in eerste instantie graag donkerblauwe tegels, maar uiteindelijk zijn we met de kleur en vorm tot een mooie middenweg gekomen.”

+
Ben Santi Opbouwkom Ø 43x12,8 cm
+

Badkamerspeciaalzaak

Marc en Nicole besluiten om te oriënteren op badkamerwinkels. Marc: “Toevallig wist ik dat er iemand met een badkamerspeciaalzaak in onze straat woonde. Hier ben ik mee aan de praat geraakt. Martijn van Sanidirect heeft ons thuis direct van advies voorzien. Gebaseerd daarop hebben we een bezoek gebracht aan Sanidirect. Eenmaal daar bleek toevallig dat de leverancier van de tegel die wij graag wilden, aanwezig was. Zodoende zijn we het traject met Sanidirect aangegaan.”

Urinoir in badkamer
+
Saniselect Hati Wastafelkraan chroom

Keuzes maken

Ze maken een afspraak en gaan direct aan de slag. Nicole: “Bij Sanidirect zijn we het proces vanaf de groene en grijze tegels gestart. Dat was de basis voor onze badkamers. In de winkel hadden ze voor ons voldoende keus. Het is fijn om alles bij elkaar te kunnen zien.” Marc: “We hebben eerst de opstelling doorgenomen. Aan de hand van de 3D-tekening konden we gemakkelijk puzzelen en de indeling slim bepalen. Vervolgens hebben we allebei de badkamers gestructureerd samengesteld. Ik had vooraf al veel informatie opgezocht over de voordelen van bepaalde producten en merken. Martijn van Sanidirect heeft vooral meegedacht in het geheel, zodat de badkamers tot in de details perfect zijn.” Nicole: “Zo wilde ik graag een zwarte rand om de spiegel boven, maar de kleur kwam verder nergens terug. Martijn kwam met het idee om een zwarte greep toe te voegen aan het wasmeubel. Dat hadden we zelf zo niet bedacht.”

Gouden wastafelkraan
+
Ben Meteora Zijwand voor douchedeur 100x200 cm Mat Zwart
+
Ben Meteora Draaideur Helder Glas Rechts 100x200 cm Zwart

Budget

Marc en Nicole hadden vooraf geen specifiek budget in gedachten. Nicole: “Het uitgangspunt voor onze badkamer was vooral dat het helemaal top moest worden. We hebben in deze ruimte nergens op bespaard. Bij de zolderbadkamer hebben we hier wel over nagedacht, anders werd het prijskaartje te gek.” Uiteindelijk heeft het stel zo’n 10.000 euro aan de spullen uitgeven. Hieronder ging het overgrote gedeelte, namelijk 7500 euro naar de ensuite badkamer. Marc: “Ik heb echt per product gekeken of het voldeed aan onze wensen. Uiteindelijk zijn we aan producten en plaatsing zo’n 28.000 euro kwijt geweest.”

Eindresultaat

Het gezin is ontzettend blij met het resultaat. Nicole: “Allebei de badkamers zijn ontzettend goed gelukt. Ik ben verrast dat de zolderbadkamer toch erg ruimtelijk is. Het grijs leek in eerste instantie misschien saai, maar dat is in het eindresultaat totaal niet het geval. Ik ben ook erg blij met onze ensuite badkamer. Het feit dat alles in die kamer zo goed bij elkaar past, zorgt ervoor dat de ruimte rust uitstraalt.” Marc: “Het is ontzettend luxe om ons eigen domein te hebben. Met een balkon waar we in de zomer een wijntje of thee kunnen drinken, om daarna via bad naar bed te kunnen. Een soort hotelkamer met alle voorzieningen in één ruimte; heel fijn om je hier terug te trekken.

Gouden badkraan
+
Grohe Euphoria XXL Douchesysteem 310 met Thermostaat Cool Sunrise Geborsteld

Vraag en antwoord:

Favoriete badkamermoment:
Nicole: “Voor ons allebei is dat tijd nemen om in bad te zitten. Waar ik graag op een doordeweekse avond in bad zit met een goed boek, maakt Marc graag op zondagavond gebruik van het bad om hier zijn Netflixserie te kijken.”

Beste keuze die we gemaakt hebben:
Marc: “Ik vind de messing accenten in onze badkamer erg mooi. Dat steekt mooi af met de tegels.” Nicole: “Ik vind de witte tegels in onze badkamer de beste keuze. Deze kleur sluit mooi aan bij de vloer in onze slaapkamer.”

Mijn tip voor iedereen die een nieuwe badkamer wil:
Nicole: “Denk van tevoren goed na over hoe je de badkamer wilt gebruiken, en kijk bij de inspiratie niet alleen naar de plaatjes, maar ook naar de praktische kant van je ideeën.” Marc: “Verdiep je op voorhand goed in wat je wil. Wat zijn de voordelen of tips van bepaalde producten of indelingen? Goed voorbereid naar de winkel gaan, heeft echt voordelen.

Geïnspireerd door de badkamer van Marc en Nicole?

Ben jij fan van deze hotel chique badkamer? Dan kun je bij Sanidirect zeker je badkamer samenstellen. Bekijk hier de tips en inspiratie van ensuite badkamers. Kom langs en we laten je alle verschillende mogelijkheden zien. Kom naar de winkel en maak online alvast een afspraak!

Maak een afspraak