De mediterrane, wellness badkamer van Lourens en Chamila

De mediterrane, wellness badkamer van Lourens en Chamila

Lourens (44) en Chamila (42) verhuisden vorig jaar met hun kinderen Megan (13) en Jack (11) binnen Zwolle. De badkamer in het nieuwe huis was flink verouderd. Na het nodige hak- en breekwerk is die in zo’n drie weken verruild voor een mediterrane badkamer met warme sfeer. “We wilden graag een wellness gevoel creëren. Dat was ons vertrekpunt.”

Lourend en Chamila
Mediteraanse badkamer

Lourens en Chamila hadden al wel een installateur, maar nog geen nieuwe badkamer. Ze keken bij een aantal winkels rond, maar die bevielen niet. De installateur tipte het stel over Sanidirect en zo kwamen ze terecht bij adviseur Jan-Bart in Meppel.

Badkamerwensen

Een luxe, spa-ervaring, dat was het uitgangspunt voor de nieuwe badkamer. “We wilden bijvoorbeeld een zitje in de douche en een mooie grote wasbak. In ons oude huis hadden we een enkele wastafel, maar dat was onpraktisch. Zeker nu de kinderen groter worden. We hadden al eerder stenen waskommen gezien, maar dat waren enkelvoudige modellen. Toen bleek Sanidirect een verlengde variant had, waren we er snel over uit: die moesten we hebben.” Het zitje in de douche is gerealiseerd door aan één kant een klein muurtje te bouwen.

zitje in de douche
+
Ben Kos handdoekradiator 178x50cm 941W Antraciet

3D tool

Tijdens het ontwerpproces veranderde ook de indeling van de badkamer; het ligbad en de wastafel zijn gewisseld van plek. “Daar heeft Jan-Bart ons over geadviseerd,” vertelt Lourens. “In de 3D-tool van Sanidirect kon hij makkelijk schuiven met het sanitair en ons meerdere opties laten zien. Zo kregen we een goed beeld van hoe de indelingsmogelijkheden van de ruimte, wat zonder zo’n tool toch gissen blijft.”

ronde spiegel badkamer

Tip: Benieuwd naar jouw ideale badkamerindeling? Met onze handige 3D badkamer tool kun je helemaal zelf jouw droombadkamer of toiletruimte samenstellen.

Gouden toilet

Het gezin durfde flink uit te pakken met een aantal opvallende features. Ze kozen voor een donker plafond in de badkamer. “In combinatie met de spotjes ontstaat daarmee een heel sfeervol licht, waardoor je nog meer dat wellness-gevoel ervaart.” Het idee vonden Lourens en Chamila wel even spannend. “Maar we vertrouwden Jan-Bart daar helemaal in.” Zo gaf de adviseur hen ook het idee voor een gouden toiletpot! “We keken elkaar heel even aan,” vertelt Lourens, “maar vonden het eigenlijk meteen leuk. Het is een keer wat anders, dus waarom niet?! We krijgen er veel complimenten over van vrienden die langskomen.”

+
Saniselect Sana Fonteinonderkast 40x21,8x50 cm Eiken Zwart
+
Ben Stelvio Fontein 1 krg links 40x23x12 cm Mat Zwart
+
Ben Lavion Fonteinkraan Geborsteld Messing
gouden accent tegeltjes

Mediteraan

Waar de wanden een rustige uitstraling hebben gekregen met een grote tegel, is dat bij de vloer wel anders. Daar prijken kleurrijke, Portugese tegels. “Ook vonden we die goed in de luxe badkamer passen. Bovendien contrasteert de vloer zo perfect met de wanden.” Achter het toilet bevindt zich een nisje, gevuld met gouden tegeltjes. “Zo krijgt de gehele badkamer een mediterraan gevoel. En dat in Zwolle!”

wit bad
+
Ben Lavion Badkraan thermostatisch Cool Geborsteld Zwart
+
Ben Round One Handdouche Geborsteld Zwart

Budget

Van tevoren hebben Lourens en Chamila geen budget vastgesteld voor de nieuwe badkamer. “We hadden wel een totaalbudget voor de gehele verhuizing. Tijdens het verbouwproces hielden we alle kostenposten, zoals keuken en badkamer, goed in de gaten. Uiteindelijk zijn we op ongeveer 20.000 euro uitgekomen voor de badkamer en het aparte toilet.”

+
+
Ben Luxalon Inbouwspot LED rond incl. driver Zwart
+
Ben Lavion Verhoogde wastafelkraan Geborsteld Zwart

Tip: Wil je vooraf een schatting maken van de kosten van jouw ideale badkamer? Gebruik de budgetplanner van Sanidirect en ontvang een indicatie.

Vraag en antwoord:

Favoriete badkamermoment: Chamila: “In bad gaan is voor mij echt een heerlijke luxe. Ik dim het licht, doe een muziekje aan, oogjes dicht en dan genieten van het bubbelbad. Maar ik doe het niet elke dag, dan blijft het speciaal.”

Mijn tip voor iedereen die een nieuwe badkamer wil: Lourens: “Kijk van tevoren goed om je heen welke stijl of sfeer je mooi vindt. Dat vergemakkelijkt uiteindelijk de keuze. Laat je daarnaast adviseren en sta open voor nieuwe ideeën. Zeg niet gelijk nee, misschien verrast het je wel.”

De beste keuze die ik heb gemaakt: Lourens: “De wasbak en bankje in de douche. Dat waren van tevoren onze must haves en we zijn er ontzettend blij mee.”

zitje in de douche
+
Ben Nemano Drukplaat 16x16 cm Mat Zwart
+
Ben Kos handdoekradiator 178x50cm 941W Antraciet