Trend: Portugese tegels in sanitaire ruimtes

Trend: Portugese tegels in sanitaire ruimtes

Wanneer je wel eens in Portugal bent geweest, ken je ze ongetwijfeld: de authentieke Portugese tegels. Vrijwel ieder kerkje of monument in Portugal beschikt over deze stijlvolle tegels. De opvallende tegels zijn niet alleen populair in de Portugese steden, maar we zien ze ook steeds vaker terug in huishoudens. Bekleed bijvoorbeeld de achterwand van het toilet of een wand in de badkamer met deze prachtige tegels en maak jouw interieur uniek. Ben je benieuwd naar de voordelen van deze tegels of wil je weten hoe je deze tegels het beste kunt combineren? Lees dan verder en ontdek!

Het ontstaan van de Portugese tegels

Duizenden jaren geleden ontworpen de Moren de Portugese tegels in Portugal. Tegenwoordig zijn ze niet alleen in Portugal te zien, maar ook in andere steden en zelfs in huishoudens komen deze tegels steeds vaker terug. Deze tegeltrend wordt voornamelijk toegepast in badkamers, toiletten en keukens.

In verschillende kleuren en formaten

De Portugese tegels zijn verkrijgbaar in diverse kleuren, patronen en formaten. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor vrolijke, felle kleuren bij elkaar of juist voor de authentieke, verouderde look in bijvoorbeeld de kleur grijs of blauw. Ondanks de vele verschillende tegels ben jij met iedere tegel verzekerd van een nostalgische sfeer van het zuidelijke, warme land.

Hoe combineer ik de Portugese tegels?

De Portugese tegels zijn in verschillende kleuren en patronen verkrijgbaar. Het fijne aan deze tegels is dat deze gemakkelijk met elkaar te combineren zijn. Iedere individuele tegel heeft namelijk een andere print, waardoor deze combinatie voor een speelse uitstraling zorgt. Er wordt wel vaak gekozen om de wanden of vloeren met Portugese tegels in dezelfde tint te betegelen. Hieronder vind je onze tips en aanraders voor het combineren van de Portugese tegels.

In verschillende kleuren en formaten

Te veel is te druk!

Combineer de Portugese tegels met een neutrale tegel en zorg dat je niet te veel van de ruimte bekleedt met deze tegel. Zo oogt de ruimte niet te druk en komt de Portugese tegels perfect tot zijn recht.

De wand van een douche of toilet.

Een echte aanrader van Sanidirect is om de achterwand van een douche of toilet te betegelen met een neutrale, Portugese tegel in combinatie met bijvoorbeeld betonlook wanden.

Bekijk de Portugese tegels in een van onze winkels

Wil je nog meer tips of inspiratie? Bekijk andere badkamertrends of neem een kijkje tussen de tegels in een van onze winkels. Laat je inspireren en ontvang het beste advies. Onze adviseurs staan voor je klaar en helpen je graag bij het kiezen van de producten.

Plan een afspraak