De creatieve, hotel chique badkamers van Britt en Sjors

De mediterrane, wellness badkamer van Lourens en Chamila

Britt Keunen (30) en Sjors van Bergeijk (34) kochten vorig jaar een jaren ’30 woning in Eindhoven. Deze hebben ze compleet gerenoveerd. Britt: “Alleen de buitenmuur en de gevel stonden nog. Verder is alles vernieuwd.” Het stel stak uiteindelijk de twee badkamers en twee toiletten in een hotel chique jasje.

Britt en Sjors
Creatieve badkamer

Via een vriendin die bij Sanidirect werkt, kwamen Sjors en Britt terecht bij adviseur Diana. “Ze hielp goed met de styling. Zij kwam met het idee om zwarte toiletpotten te plaatsen. Ook keek ze mee met wat het beste werkte voor de indeling.” Andere badkamerwinkels werden ook bezocht. “Sanidirect heeft een goede prijs-kwaliteitverhouding en het is fijn alles bij één bedrijf te kunnen krijgen. Zo hoeven we niet alles uit diverse winkels bij elkaar te zoeken.” Van tevoren deed Britt inspiratie op met Instagram en Pinterest. “Zo kwamen we goed voorbereid bij Sanidirect aan.”

+
+
Saniselect Opzetwastafel Ø20x9 cm Zwart Mat
+
Saniselect Fonteinkraan wand Mat Zwart

Badkamerwensen

Comfort stond centraal wat betreft de badkamerwensen vertelt Britt. “Sjors wilde per se een dubbele douche. En een dubbele wasbak was ook een must. Dat werkt erg fijn.” Qua stijl gingen ze voor hotel chique, maar met een creatieve twist. “We kozen voor een vrijstaand bad. Dat geeft echt dat hotel gevoel. En de creatieve twist houdt in dat we voor nét iets anders gingen dan de standaard. Sjors kwam thuis van een feestje en zei: ‘Iedereen heeft nu mat zwart in hun huis. Dat gaan wij anders doen.’ Daar was ik het mee eens! Brushed black geeft net een andere sfeer. Dat zit een beetje tussen chroom en zwart in.”

+
Ben Round Hoofddouche 25 cm Geborsteld Zwart
+
Ben Doucheslang metaal 175cm Geborsteld Zwart
+
Ben Fody Glijstang 90 cm Geborsteld Zwart
+
Ben Lavion 2-gats inbouw wastafelkraan afdekset Geborsteld Zwart

Tip: Vind je het ook zo lastig te bepalen welke badkamerstijl bij jou past? Wij helpen je graag! Gebruik onze Stijl Swipe game en ontdek binnen 1 minuut welke badkamerstijl jouw voorkeur heeft. Swipen maar!

Donkere styling

Voor de basis kozen Sjors en Britt ook voor donker. “Dat voelt warmer aan dan een hele witte badkamer. Wit voelt zo naakt”, vindt Britt. “Donker geeft een fijn, knus gevoel als je in de badkamer staat.” Als fris detail voegde Britt oranje accessoires toe. Ook in de toiletruimtes werd voor donker gekozen. Bijvoorbeeld door de zwarte toiletpotten waar adviseur Diana mee kwam. “We vonden het eigenlijk wel chic staan. Ze passen mooi in het geheel.”

+
Ben Sierra Opbouwkom Ø 40,5x14 cm Glans Wit
+
Ben Lavion 2-gats inbouw wastafelkraan afdekset Geborsteld Zwart
+
Ben Lavion Badmengkraan vrijstaand vloermontage Geborsteld Zwart

Indeling

Omdat het hele huis werd gerenoveerd, had het stel de plattegrond van hun huis al uitgestippeld. Nu konden ze samen met Diana goed kijken hoe de badkamers en toiletruimtes ingedeeld moesten worden. Britt: “We hebben van een inloopkledingkast de gastenbadkamer gemaakt en een dakraam toegevoegd voor meer lichtinval. De bestaande badkamer hebben we tot ensuite badkamer gedoopt. Dat geeft die extra hotelsfeer.”

+
Ben Sierra Opbouwkom Ø 40,5x14 cm Glans Wit
+
Ben Lavion 2-gats inbouw wastafelkraan afdekset Geborsteld Zwart

Eén geheel als resultaat

In de badkamers en toiletten zijn dezelfde stijlelementen en af en toe dezelfde meubels gebruikt. Dat maakt alles één geheel. “Alles matcht goed, daar hebben we ook wel op gelet”, vertelt Britt. “In de ensuite badkamer gaat de stalen deur tussen de badkamer en slaapkamer heel goed met de donkere badkamer. En ik vind het mooi dat het bad voor het raam staat met de zwarte lamellen erachter. De brushed black kranen die we overal hebben, zitten qua kleur weer net overal tussenin wat zorgt voor een mooi geheel. We zijn er heel erg blij mee!”

De mediterrane, wellness badkamer van Lourens en Chamila

Tip: Benieuwd naar hoe jouw badkamerwensen tot leven kunnen komen? Met onze handige 3D badkamer tool kun je zelf jouw badkamer of toiletruimte samenstellen.

Vraag en antwoord

Favoriete badkamermoment: Britt: “Het is heerlijk om in het weekend samen rustig op te starten in de badkamer, te gaan douchen en ons aan te kleden. En dat we twee wasbakken en douchekoppen hebben, maakt het extra comfortabel. Het voelt heel luxe zo samen.”

Mijn tip voor iedereen die een nieuwe badkamer wil: Britt: “Doe van tevoren veel inspiratie op van Instagram en Pinterest. Zo weet je duidelijk wat je in gedachte hebt qua stijl en ga je voorbereid op pad als je rond gaat kijken. Wil je meer hotel chique, landelijk of industrieel? Je bent zelf in controle en dan kun je volmondig ‘ja’ zeggen tegen je droombadkamer.”

De beste keuze die we hebben gemaakt: Britt: “De dubbele douche! Niemand staat nu koud tijdens het douchen. Dat is echt relaxed.”

Britt en Sjors
Creatieve badkamer

Geïnspireerd door de badkamer van Britt en Sjors?

Wil jij ook graag zelf je ideale badkamer samenstellen? Wij geven je graag advies en laten je alle verschillende mogelijkheden zien in de winkel. Maak online alvast een afspraak, dan weten we zeker dat we alle tijd voor je hebben!

Maak een afspraak