De art-deco boetiek badkamer van Bobbie Bodt

De art-deco boetiek badkamer van Bobbie Bodt

Bobbie (29) kocht vorig jaar een nieuw huis en besloot deze zelf op te knappen. Het ‘zelf klussen’ is ze gewend: de woonboot waarop ze opgroeide, is eigenhandig ontworpen en gebouwd door haar vader. “Ik heb als klein meisje altijd in een verbouwing gezeten. Ik heb zo veel gezien en geleerd dat ik dacht: volgens mij kan ik dit zelf ook!” De stappen die Bobbie heeft genomen om tot haar droombadkamer te komen zijn door middel van vlogs vastgelegd. Ben jij benieuwd? Klik dan op de op de button hierbeneden.

Bobbie's badkamer verbouwing!

Bobbie Bodt
Zwart witte badkamer

Een goede vriend van Bobbie met veel kluservaring besloot haar te helpen bij de verbouwing. De klus werd uiteindelijk groter dan gedacht. “Eigenlijk zou Sacha alleen een vloer leggen en de nieuwe keuken installeren, maar toen liep het helemaal uit de hand, haha: ineens werd er gestuct, wilde ik nieuwe plinten, moest er een nieuw toilet komen en ga zo maar door!”

Badkamerwensen

Bobbie liet zich inspireren door Instagram en Pinterest. “Een compleet nieuwe badkamer stond niet per sé op de planning. Maar toen ik de blauwe badkamer met gouden elementen van Sanidirect zag, was ik meteen getriggerd.” Bobbie bereidde zich goed voor op haar afspraak in de Sanidirect showroom. “Ik vind het belangrijk dat mijn ‘handtekening’ zichtbaar is in de badkamer. Ik schreef voorafgaand aan de afspraak mijn eigen stijl uit, zodat ik een beetje voorbereid was en wist wat ik wilde. Zo kwam ik qua materiaal op marmer en koos ik voor de kleuren zwart en wit. Ik wilde graag dat boetiekgevoel: chique en net een beetje anders. Art deco in een modern jasje.”

Zwart badmeubel
Chromen wastafelkraan

Marmer

Marmer was dé must have voor Bobbie. “Ik hou ontzettend van marmer! Je vindt het door m’n hele huis: keukenblad, kandelaren, boekensteunen, tafeltjes, dienbladen. Ik heb echt een beetje een verslaving. Dus het móest ook in de badkamer.” Om de art-decolook te krijgen, koos Bobbie voor handgemaakte tegels. “Ik vind het leuk dat elke tegel anders is. Je ziet de imperfecties en daar hou ik van. Dat is ook zo bij marmer. Het voelt heel authentiek en natuurlijk. Het gaat leven.”

Tip: Benieuwd waar je op moet letten bij het kopen van tegels? Hier vind je ons assortiment en alle ins en outs over badkamertegels!

visgraattegels badkamer
Terrazzo vloertegels

Indeling

Ook de installatie namen Bobbie en Sacha zelf op zich. “Hij deed vooral de technische dingen en gaf me advies, bijvoorbeeld bij het leggen van de tegels. ‘Kijk, als je ze in deze richting legt, staat het eleganter.’ Ik heb veel aan hem gehad!” Ook Sanidirect hielp Bobbie, bijvoorbeeld bij beslissingen over de badkamerindeling. “Het was ontzettend fijn om samen te werken met een partij met veel kennis en ervaring. Ze gaven me advies over de gehele indeling, over details als ‘waar de douchekop te plaatsen’ en over welk moertje of boutje geschikt is voor welke toepassing.”

Tip: Benieuwd naar jouw ideale badkamerindeling? Met onze handige 3D badkamer tool kun je zelf jouw badkamer of toiletruimte samenstellen.

Zwarte visgraat tegels
Zwarte spiegel badkamer

Wonen in het puin

In totaal duurde de verbouwing van het hele huis zo’n twee maanden. “Binnen tien weken hadden we de hele boel gestript en weer opgebouwd.” In die tijd bleef Bobbie er gewoon wonen. “Het leek me goed voor de ervaring en het verhaal. Daarbij vond ik het een overbodige luxe om een ander huis te huren voor die tijd. Het was wel pittig! Mijn omgeving veranderde constant. We hebben dan ook flink doorgewerkt om alles zo snel mogelijk af te krijgen.”

Resultaat

Voor de badkamer in haar oude huis schaamde Bobbie zich een beetje. “Het was een bruine badkamer uit de jaren ’70 met bloemetjes op de tegels. Alles functioneerde nog prima, maar het was oud en absoluut niet mijn stijl. Nu laat ik met trots in mijn nieuwe huis, mijn nieuwe badkamer zien! Elke keer als ik er kom denk ik: jeetje wat is dit toch mooi! En het is echt onderdeel van het huis geworden.”

Zwarte badkamer radiator
Zwarte badkamertegels

Vraag en antwoord:

Favoriete badkamermoment
Bobbie: “Ik maak er tegenwoordig een momentje van om na een lange dag mijn gezicht te verzorgen: reinigen, crème op doen, tandenpoetsen. Echt even tijd voor mezelf inlassen. Het is zo makkelijk dat even ‘snel tussendoor’ te doen, maar nu zet ik er een muziekje bij op en neem ik letterlijk ‘de dag af’.”

Mijn tip voor iedereen die een nieuwe badkamer wil
Bobbie: “Trek de rest van je huis door naar je badkamer zodat het één geheel wordt. Maak het eigen. Kijk welke materialen je in de rest van je interieur hebt verwerkt en wat bij je past. Hoewel het goed is om naar trends te kijken, bedenk ook hoe je je badkamer tijdloos kan maken. Wat vind je over tien jaar nog mooi?”

De beste keuze die ik heb gemaakt
Bobbie: “Het bad eruit halen. De oude badkamer had een bad en douche in één, waardoor je over de badrand moest stappen om te kunnen douchen. Ik vind het heerlijk dat ik nu gewoon zo in en uit de douche kan lopen.”