Inloopdouche of douchecabine: de voor- en nadelen

Inloopdouche of douchecabine: de voor- en nadelen

Als je je badkamer gaat inrichten, is het belangrijk te bepalen wat voor soort douche je wilt hebben. Er is genoeg keuze, maar niet alles zal bij jouw wensen passen of in jouw badkamer staan. Twijfel jij nog tussen een inloopdouche of een standaard douchecabine? Wij lichten de voor- en nadelen voor je uit zodat jij de juiste keuze kunt maken. Lees hier verder.

Voor- en nadelen inloopdouches

Kies je voor een inloopdouche dan kies je voor een eyecatcher in je badkamer. Veel inloopdouches hebben een moderne en strakke uitstraling en vallen erg op in de badkamerruimte. Een badkamer met inloopdouche is daarnaast zeer makkelijk schoon te houden, omdat je niet te maken hebt met rubber of voegen die je goed moet onderhouden. Doordat een inloopdouche vaak ook geen opstapje of drempel heeft, is het een zeer toegankelijke douche voor kinderen of ouderen. Je hoeft niet bang te zijn om te struikelen. Het nadeel van een inloopdouche is wel dat de warmte weg kan stromen in de ruimte, wat bij een douchecabine niet het geval is. Bovendien zullen de spiegels sneller beslaan dan bij een douchecabine. En je kan last hebben van spatwater in de omliggende ruimte. Dit kan wel voorkomen worden door te kiezen voor een inloopdouche met (draaibare) zijwand.

Voor- en nadelen douchecabines

Heb je minder budget te besteden? Dan is een douchecabine een zeer prettige optie. De douchecabine is verkrijgbaar in verschillende vormen en maten waardoor ze ook makkelijk in een kleinere badkamer passen. Daarnaast kun je douchecabines op allerlei manieren inrichten en zo luxueus maken als je zelf maar wilt. Denk bijvoorbeeld aan een massagedouche, een stoomcabine of zelfs een douche met ingebouwde radio. De rest van je badkamervloer zal tevens minder snel nat worden doordat het water in de cabine blijft. Het nadeel van een douchecabine is dat die een deur heeft in tegenstelling tot een inloopdouche. Houd er dus altijd rekening mee dat er genoeg plek is om de deur te openen of kies een douchecabine met schuifdeuren. Ook zorgen douchecabines voor wat meer onderhoud, omdat je meerdere oppervlaktes hebt die je moet schoonmaken.

Kijk naar jouw wensen

Jouw wensen zijn het belangrijkst. Vind je het niet erg om wat meer onderhoud te hebben aan je douche en wil je graag een afgesloten douche? Dan is de douchecabine de beste optie. Deze past in vrijwel iedere stijl badkamer en zal jaren meegaan. Heb je meer ruimte in je badkamer en hou je van een open douche? Dan is de inloopdouche de beste keuze voor jou. De moderne en strakke uitstraling staat perfect in vrijwel iedere badkamer.

Maak een afspraak

Ben je er nog niet helemaal over uit of wil je graag de douches in het echt zien? Maak dan een afspraak bij een van onze winkels. Onze adviseurs beantwoorden graag al je vragen zodat je de juiste keuze maakt.