De trend van het jaar: betontegels

De trend van het jaar: betontegels

Betontegels zijn razend populair geworden in de afgelopen jaren. Met hun stoere en robuuste uitstraling stelen deze tegels in vele badkamers de show. De grijze en koele kleur van deze betontegels past perfect in een industriële ruimte. Naast dat betontegels veelal gebruikt worden in de badkamer, komen deze tegels ook goed tot hun recht in andere woonruimtes. Zowel de vloer als wand kan voorzien worden van dit type tegel. Benieuwd hoe jij de betontegels het beste kunt combineren om een industrieel geheel te creëren? Lees dan snel verder. De badkamerspecialisten van Sanidirect vertellen je alles over de combinatiemogelijkheden en voordelen van een betonlook badkamer.

Voordelen betontegels

Dat betontegels zo razend populair zijn is natuurlijk niet voor niets. Betontegels hebben vele voordelen. Zo zijn betontegels verkrijgbaar in diverse kleuren en afmetingen en geschikt voor zowel woonruimtes als badkamers en toiletten. Hierdoor zit er altijd een tegel bij die aansluit bij jouw wensen en betreffende ruimte. De betontegels in het assortiment van Sanidirect zijn voornamelijk betonlook tegels. Dit betekent dat de tegel de prachtige, stoere uitstraling heeft van een betontegel, maar de voordelen van een keramische tegel. Een keramische tegel is bijvoorbeeld veel lichter qua gewicht en gemakkelijker in onderhoud dan een echte betonnen tegel. Door te kiezen voor een betonlook tegel profiteer je dan ook van beide voordelen.

Combinatiemogelijkheden betontegels

De stoere betonlook kan worden gecombineerd met veel verschillende woonstijlen. Zoals hierboven al genoemd past beton perfect bij een industriële woonstijl, maar een betonnen vloer kan ook een mooie basis zijn voor een landelijk of Scandinavisch interieur. Met ‘koude’ materialen als glas en metaal creëer je het oude fabrieksgevoel, terwijl je een warme en landelijke sfeer creëert met natuurlijke materialen, zoals hout. Met beton als basis kan je dan ook alle kanten op. Ga voor koele tinten grijs en groen voor een industriële sfeer of kies een aantal warme kleuren, zoals taupe en ecru, als behaaglijke tegenhanger van beton voor een landelijk of Scandinavisch interieur. Wat je favoriete woonstijl dan ook is, met beton als basis krijgt iedere stijl een bijzondere toevoeging.