De modern Scandinavische badkamer van Aimée en Dennie

Moderne Scandinavische badkamer

Aimée van den Berg (28) woont samen met haar vriend Dennie (29) in Almere. Toen Aimée en Dennie het huis kochten, was er duidelijk dat er nog veel aan moest gebeuren. Zo ook de badkamer. Aimée: “Wij vonden de indeling van de badkamer niet handig. Zo ging de deur bijvoorbeeld open in de badkamer, waardoor je echt ruimtegebrek had.” Ze besluiten om het kozijn te draaien en een nieuwe badkamer te plaatsen zodat de ruimte optimaal benut kan worden.

Wooninspiratie

Aimée: “Wij wisten al heel duidelijk wat we wilden; dat ben ik op Pinterest bij elkaar gaan zoeken. Daar heb ik gezocht met de zoekwoorden: marmerlook badkamer, mat zwarte kranen, zwevend meubel, eiken badkamermeubels, vrijstaand bad en grote ronde spiegel. Onze woonstijl is een mix van stijlen. Zo komen er zwarte elementen terug, maar ook grijs en groenige kleuren. Ik zou het omschrijven als modern industrieel met Scandinavische invloeden.”

+
+
Ben Vico halfvrijstaand bad (back to wall) Glanzend wit 180x80cm met badafvoer/overloop Chroom

Showroom

Het stel is met hun moodboard uiteindelijk bij Sanidirect naar binnen gelopen om daar de producten echt te kiezen. Aimée: “We wisten dat we een marmer- of betonlook wilden. Ook wilde ik een grote spiegel, en een lade met een zwevende plank die door zou lopen langs de muur. De dame van Sanidirect snapte direct wat ik bedoelde. De badkamer die we uiteindelijk hebben gekozen stond in de showroom, dan wel met een wit meubel. Maar toen we die zagen waren we verkocht; die moest het worden. Wij zijn best wel makkelijk, als we allebei iets mooi vinden dan gaan we ervoor. Uiteindelijk hebben we in de winkel voor eikenhouten elementen gekozen in combinatie met wit marmer.”

+
Ben Simone Opbouwkom rechthoekig 60x38x10cm Wit
+
Ben Lavion Verhoogde wastafelkraan Gestructureerd Zwart
+
Ben Round Hoofddouche 25 cm Gestructureerd Zwart
+
Ben Push Handdouche rond met 3 straalsoorten Gestructureerd Zwart
+
Ben Lavion Douchemengkraan thermostatisch Cool Gestructureerd Zwart

Keuzes maken

Een van de eisen voor de badkamer was een bad. Aimée: “In eerste instantie waren we van plan om een vrijstaand bad in de hoek te plaatsen. Maar hierdoor kon de lade van het wasmeubel niet goed open. Uiteindelijk hebben we, in overleg met Sanidirect, ervoor gekozen om het bad een slag kleiner te bestellen en deze rechts in de badkamer te plaatsen. Links in de badkamer hebben we gekozen voor een kort wandje met een ruime douche, en daarachter het toilet. Ook met de keuze van de details ben ik erg blij. De douche heeft een zwarte kraan met regendouche. Dat in combinatie met de marmeren tegels in de douche is erg mooi geworden.”

Halfvrijstaand bad met zwarte badkraan

Proces

Het stel is erg tevreden over de samenwerking met Sanidirect. Aimée: “Het proces is erg snel en gemakkelijk verlopen. Je moet natuurlijk rekening houden met een levertijd, maar we zijn in januari gaan kijken bij Sanidirect en eind februari was alles al af. Dat is erg snel gegaan. Ook de hulp die we van hen kregen vond ik erg goed. Als ik een vraag had en een mailtje stuurde, kreeg ik direct antwoord. Ze hebben echt meegedacht. Wat ik ook fijn vond is dat ze in de showroom kunnen laten zien hoe breed je ruimte is. Dat helpt het te visualiseren. Dat was in ons geval bij de keuze voor het bad belangrijk.”

+
+
Geberit Sigma 01 bedieningsplaat tweeknops frontbediening Wit
+
Ben Lavion Badkraan thermostatisch Cool Gestructureerd Zwart
+
Ben Round One Handdouche Gestructureerd Zwart

Budget

Samen hadden Dennie en Aimée vooraf het budget van de badkamer vastgesteld. Aimée: “We hebben de badkamer gekozen met een budget van 7 duizend euro. Daarnaast hebben we natuurlijk nog geld betaald voor het plaatsen van de badkamer. Het is ons gelukt om binnen budget te blijven. Maar we hebben in de winkel en bij het uitzoeken van de spullen ook echt naar dat budget toegewerkt. We hebben er ook voor gekozen om het toilet beneden in dezelfde stijl door te voeren. Ook die spullen zijn van Sanidirect, en hebben we op dezelfde dag als de badkamer uitgezocht.”

Eindresultaat

Aimée is heel blij met het eindresultaat. Aimée: “Ik ben nog steeds iedere ochtend heel erg blij met onze moderne badkamer. Je hoort vaak dat mensen met een bad niet vaak in bad gaan, maar wij wel.”

Moderne badkamer

Vraag en antwoord:

Favoriete badkamermoment:
“Na een werkdag en na het sporten met de spotjes gedimd, en de kaarsjes aan in bad zitten. Soms met de laptop op het houten meubel, met een serie aan. Mijn eigen wellness momentje creëren. Dat vind ik heel fijn.”

Beste keuze die we gemaakt hebben:
“Ik ben blij dat we het wasmeubel met één spoelbak hebben laten doorlopen in een plank. Voorheen hadden we twee spoelbakken met twee kranen, en we waren in eerste instantie bang dat we de ruimte zouden missen. Maar dat is niet het geval.”

Mijn tip voor iedereen die een nieuwe badkamer wil:
“Ik wist al snel wat ik wilde, maar online inspiratie opdoen is goed. Bedenk goed wat je budget is, om te voorkomen dat je dingen ziet die daar niet inpassen. Anders maak je jezelf lekker met dingen die niet kunnen. Ook is het belangrijk dat jij je goed voelt bij je keuze.”

Geïnspireerd door de badkamer van Aimee?

Heb je ook twijfels over de grootte van het bad? Of heb je moeite bij het visualiseren van de ruimte? Wij geven je graag advies en laten je alle verschillende mogelijkheden zien. Kom naar de winkel en maak online alvast een afspraak!

Maak een afspraak