De speels industriële badkamers van Dieke en Benno

betonlook badkamer met roze tegels

Dieke van Ewijk (46) woont samen met haar man Benno (45) en dochters Nanne (13) en Sien (11) in een bijzonder huis; een deel van de oude broodfabriek Lubro in Utrecht. De fabriekshal is in de oude stijl opgeknapt. Oude elementen zoals het industriële plafond en de originele kolommen zijn nog te herkennen. Dieke: “Toen we het huis kochten, was het nog één grote ruimte en mochten we alles zelf ontwerpen. Drie verdiepingen, inclusief twee badkamers en drie toiletten.”

betonlook badkamer met witte kranen
+
Ben Limara Wastafelonderkast 120x44,5x50cm Glans Wit/Aluminium

Speels industrieel

De indeling van het huis moest nog bedacht worden, maar dat het verre van saai werd stond vast. Dieke: “Onze woonstijl is een beetje maf en anders: je mag echt zien wie er wonen. Doordat de inrichting strak en modernistisch is, en de gigantische puien voor veel licht zorgen, kunnen we in huis veel doen met kleur. Het is speels industrieel geworden; zo zijn de plafonds rauw gelaten en zijn we gegaan voor gewaagde ingrepen, zoals neon oranje details in de keuken en een hangnet in de vide. Je ziet grafische lijnen, kleur, minimalistische vormen en Scandinavische elementen terug in zowel het interieur, als onze badkamers en toiletten.”

+
+
Make-up tafel badkamer

Gekleurde toiletpot

De stijlen van de badkamers en de toiletten zijn langzaam ontstaan. Dieke: ”Na jaren in een huurhuis in het buitenland te hebben gewoond, kregen we de kans om weer te kopen en alles zelf te ontwerpen. Ik heb hier een voltijd klus van gemaakt en mij in elk detail verdiept. Er zit dan ook veel tijd en aandacht in de badkamers.” Dieke begon met het ontwerpen van de drie toiletten. Dieke: ”Wc’s zien er meestal hetzelfde uit, het was voor mij duidelijk dat ook deze ruimtes echt bijzonder moesten worden.” Als inspiratie voor de toiletten komt Dieke online een gekleurde toiletpot tegen. Op zoek naar een kleurrijk exemplaar, komt ze terecht bij Sanidirect. Dieke: ”Ik ben spontaan bij Sanidirect binnengelopen. Bij de entree stonden gekleurde Sartoria tegels, daar was ik meteen verliefd op. Die zijn dan ook in alle toiletruimtes en in de douche van de kinderen terecht gekomen. En uiteindelijk hebben we een lichtblauwe, cementgrijze en een zachtgroene toiletpot uitgekozen, zo leuk!”

+
Ben Segno Wandcloset compact Dual Glaze Free Flush 36x50x33,5 cm Cement Grijs
+
Ben Segno Wandcloset compact Dual Glaze Free Flush 36x50x33,5 cm Donkergroen

Meedenken

Sanidirect heeft meegedacht bij het hele proces. Dieke: “We werden fijn geadviseerd. Sanidirect denkt mee in praktische dingen: zoals hoe hoog een wandje van de douche moet zijn, of hoe een inbouwbad zou passen in de kleine badkamer. Maar we werden ook goed geholpen bij de productkeuze. Zo had ik tegels gezien die niet in het assortiment zaten. Ook die hebben ze voor ons kunnen bestellen.”

+
Ben Mandana wastafelkraan draaibaar Gestructureerd Zwart
Zwarte wastafelkraan

Gemaakte keuzes

Dieke en haar gezin zijn heel tevreden met het resultaat van alle vijf de ruimtes. Dieke: “De meisjes zitten graag in bad, vandaar dat we er toch voor hebben gekozen om een douche én een bad in de bovenste badkamer te plaatsen. Het past allemaal net. Bij beide badkamers hebben we gekozen voor een combinatie van strak en clean door de beton Ciré en de industriële plafonds, in combinatie met kleurrijke tegels. Zo zijn er aan onze inloopdouche pastelkleurige Hexagontegels toegevoegd, en hebben de meiden knalroze tegels als accent. Zo zorg je toch voor een geborgen gevoel tijdens het douchen.”

Hexagon tegels in douche met nis
+
Ben Lavion 250 regendoucheset Cool Gestructureerd zwart
+
Ben Lavion Douchemengkraan thermostatisch Cool Gestructureerd Zwart

Budget

Benno en Dieke hadden van tevoren een berekening gemaakt van het budget. Dieke: “Mijn man is van de lijstjes, hij had een vrij gedetailleerde inschatting van de kosten gemaakt. We zijn uiteindelijk ongeveer op die bedragen uitgekomen, terwijl ik dacht dat hij die prijzen véél te hoog had berekend. Zo hebben we voor de spullen voor de twee badkamers en drie toiletten ongeveer 20.000 euro uitgegeven, met daarbij nog ongeveer 14.000 euro voor het werk dat is geleverd.”

Toilet meubel met gouden kraan
+

Eindresultaat

Dieke en Benno zijn heel blij met het resultaat van de badkamers en toiletten. Dieke: “Wij zijn heel gelukkig met het resultaat. Ik vind het echt prachtig! Ik ben blij met het beton op de wanden, wat rustig en strak oogt, in combinatie met de vrolijk gekleurde tegels. In alle drie de toiletten heb ik voor dezelfde tegel in een andere kleur gekozen, dat zorgt voor eenheid. De donkerblauwe en grijze tegels van twee van de toiletten komen bovendien weer terug in de lijnen van de douche boven. Zo hebben we ervoor kunnen zorgen dat de badkamers en toiletten echt verlengstukjes van het huis zijn.”

+
+
+

Vraag en antwoord:

Favoriete badkamermoment:
“Nadat iedereen het huis uit is, de tijd nemen voor een goede douche. De douches met die gekleurde wandjes geven zoveel energie. Ik kom ’s ochtends moeilijk op gang, maar zo ben ik echt klaar voor de dag.”

Beste keuze die we gemaakt hebben:
“Ik ben heel blij met de ingebouwde nisjes in de douches. Het is makkelijk schoon te maken en het staat opgeruimd. Zo hebben we geen gedoe meer met rekjes met zuignapjes.”

Mijn tip voor iedereen die een nieuwe badkamer wil:
“Heb lef. Wees niet bang om afwijkende keuzes te maken. Een badkamer hoeft niet altijd neutraal te zijn, durf juist te kiezen voor kleur.”

Betonnen fontein met koperen kraan
+
Ben Stilo Opbouwkom Ø 40x14 cm Mat Azuur
+

Geïnspireerd door de badkamer van Dieke en Benno?

Ben jij fan van al deze kleuren in je badkamer? Dan kun je bij Sanidirect zeker je hart ophalen! Kom langs en we laten je alle verschillende mogelijkheden zien. Kom naar de winkel en maak online alvast een afspraak!

Maak een afspraak