De kleurrijke badkamer van Anne & Jasper

Anne van Vlijmen (30) woont samen met haar vriend Jasper (38) en zoontje Siem (6 maanden) in een karakteristiek jaren 60 huis in Breda. Toen ze het huis in 2015 kochten, had het hele huis een opknapbeurt nodig. Anne: “Wij zijn de tweede bewoners van dit huis. Het huis, en dus ook de badkamer waren heel ouderwets. De badkamer had een mosgroene douchebak, en was maar 2 m2 groot.” Wanneer Anne in juli 2019 zwanger blijkt te zijn, besluiten ze dat het tijd is voor een nieuwe badkamer.

+
Ben Lavion 250 Inbouw Regendoucheset Gestructureerd Zwart
+
Ben Push Handdouche rond met 3 straalsoorten Gestructureerd Zwart

Wensen voor de badkamer

Omdat Anne graag een bad wil voor de baby, wordt één van de slaapkamers opgegeven voor de badkamer. Met deze nieuwe indeling van het huis creëren ze voldoende ruimte voor een gezinsbadkamer. Anne: “Onze wensen voor de badkamer waren vrij duidelijk. We wilden graag een bad, een inloopdouche, twee wastafels, een toilet en een muziekinstallatie in het plafond.”

Het bad is er niet alleen voor zoontje Siem. Ook Anne maakt er wekelijks dankbaar gebruik van. Anne: “Ik heb een drukke baan en vind het daarom heerlijk om vrijdagavond in bad te gaan. Met mijn tablet en een wijntje, kaarsjes aan en muziek erbij; echt genieten!” De wens voor twee losse wastafels komt vanuit de frustratie van de kleine gedateerde badkamer. Anne: “We wilden graag twee wastafels, omdat we er in onze oude badkamer maar één hadden. Het was dus vaak vechten om de wastafel en de spiegel. Het leek ons fijn om met z’n allen voor de spiegel te kunnen staan, vandaar de keuze voor twee wasbakken en een breed wastafelmeubel.”

+
Ben Stilo Opbouwkom Ø 40x14 cm Glans Wit Xtra Glaze
+
Ben Lavion Verhoogde wastafelkraan Gestructureerd Zwart
+
Ben Vario Wastafelonderkast greeploos 120x51cm Denver Eiken

Inspiratie

De inspiratie voor de nieuwe badkamer hebben Anne en Jasper opgedaan op vakantie. Anne: “De inspiratie voor de badkamer komt vanuit een vakantie in Sevilla. We zaten daar in hotels met prachtige badkamers met mooie Portugese tegels en veel kleur. Toen we daar waren dacht ik; als we ooit de badkamer gaan verbouwen, dan wil ik dit ook! Toen ben ik online op zoek gegaan naar afbeeldingen van vergelijkbare Portugese tegels. Op Pinterest kwam ik een lichtblauwe wand tegen met visgraat tegels. En matzwarte industriële elementen. Vanuit deze afbeeldingen heb ik een moodboard gemaakt. Met dat plan zijn we naar Sanidirect gegaan.”

+
Ben Lavion Verhoogde wastafelkraan Gestructureerd Zwart
+
Ben Lavion Badkraan thermostatisch Cool Gestructureerd Zwart
+
Ben Doucheslang metaal 125cm Gestructureerd Zwart

Badkamer uitzoeken

Het uitkiezen van de badkamer was zo gedaan. Anne: “We zijn uiteindelijk op aanbevelen van mijn broer naar Sanidirect gegaan. De verkoper heeft ons met zijn ervaring van een goed advies voorzien. Zo hebben we uiteindelijk een vast bad, in plaats van eentje op pootjes, gekozen op zijn aanraden. Ik heb de foto’s van Pinterest laten zien, en binnen maar liefst 1,5 uur hadden we alle spullen voor de badkamer uitgezocht!”

Budget

Anne en Jasper hadden voordat ze spullen gingen uitzoeken, hun budget met Sanidirect gecommuniceerd. Anne: “We hebben de items die we hebben gekozen eerst uitgezocht omdat we deze mooi vonden. Uiteindelijk kwamen we op een bedrag uit dat prima binnen ons budget paste. Zo waren de spullen, los van de installatie zo’n 6000 euro bij elkaar.”

Eindresultaat

Anne is heel erg blij met het eindresultaat: “Ik vind het supermooi geworden en ben heel trots. We krijgen ook hele leuke reacties van mensen die onze badkamer komen bekijken.”

+
Ben Round One Handdouche Gestructureerd Zwart
+
Ben Gravite spiegel 120x70cm mat zwart
+
Saniselect Letto spiegelverlichting LED inclusief trafo 30 cm zwart
+
Ben Segno wandcloset 50x36 cm Compact Free Flush, incl. bevestiging

Vraag en antwoord:

Favoriete badkamermoment:
“Quality time in bad met mijn zoontje Siem. Hij gaat twee keer per week in bad, en ik ga dan mee. Heel gezellig!”

Beste keuze die we gemaakt hebben:
“De lichtblauwe Portugese tegels in visgraatmotief. De kleur aan de muur is heel sfeervol!”

Mijn tip voor iedereen die een nieuwe badkamer wil:
“Bereid je goed voor. Zo voorkom je dat je achteraf spijt krijgt. En durf om ‘out of the box’ te denken, door bijvoorbeeld niet voor een standaard witte of grijze badkamer te gaan.”

Geïnspireerd door de badkamer van Anne?

Wil jij ook graag kleur in je badkamer verwerken, maar vind je het lastig hoe dit op een subtiele en stijlvolle manier te doen? Wij geven je graag advies en laten je alle verschillende mogelijkheden zien. Kom naar de winkel en maak online alvast een afspraak!

Maak een afspraak