Een warme sfeer in de luxe, tijdloze badkamer van familie Flipse

De luxe, tijdloze badkamer van familie Flipse

Marianne (33) en haar man René (34) zijn in blijde verwachting van hun eerste kindje. De timing voor een nieuwe badkamer kon dan ook niet beter: “We dachten: als we het nu niet doen, dan komt het er straks met een kindje vast helemaal niet meer van.” De recent geïnstalleerde, tijdloze badkamer is geïnspireerd op talloze reizen naar luxe bestemmingen en straalt een warme sfeer uit. Nu is de eengezinswoning in Middelburg helemaal klaar voor de aankomende gezinsuitbreiding.

Portret Familie Flipse
Vazen badkamer

Hoewel de oude badkamer technisch gezien nog prima functioneerde, was deze niet meer naar smaak. René legt uit: “We houden van tijdloos, dat zie je terug in onze hele woning. De vorige badkamer was best prima, maar voldeed niet meer aan onze wensen. Vooral omdat we specifiek een ligbad wilden, wat ontbrak.”

Inspiratie door reizen

Aan inspiratie voor de nieuwe badkamer geen gebrek. Marianne: "Onze liefde voor reizen heeft ons naar veel verschillende plekken gebracht, waaronder Azië en zonovergoten bestemmingen. Vooral de luxueuze accommodaties hebben altijd onze aandacht getrokken. Tijdens die reizen ontdek je wat je het meest aanspreekt en hoe je het zelf zou willen hebben." René voegt toe: "Na het zien van al die stijlen wisten wij: het moet warm en luxueus zijn."

Tijdens onze reizen ontdekten wij hoe we het thuis wilden hebben.
bad familie Flipse
+
Ben Round One Handdouche RVS-Look

Zou dat wel passen, een bad?

Het idee om de badkamer te renoveren speelde al een tijdje bij Marianne en René, maar telkens stelden ze het uit. Totdat Marianne besloot om gewoon wat inspiratie op te doen bij Sanidirect. "Ik wist: niet te duur, maar wel kwaliteit." De oriëntatieafspraak was snel gemaakt bij de badkamershowroom in Middelburg. "We hebben daar wel een paar uur gezeten. Onze adviseur Denise dacht direct op detailniveau met ons mee en gaf waardevolle adviezen en praktische tips." Een van die tips betrof de badkamer indeling, zodat er tóch ruimte was voor een badkuip. "Daar was René aanvankelijk namelijk sceptisch over," merkt Marianne op. René: "De ruimte is niet al te groot en je wilt ook wat loopruimte tussen de elementen. Maar het bleek plotseling toch mogelijk, zo fijn!”. "De 3D-planner heeft daarbij enorm geholpen," vervolgt Marianne. "Je ziet op het scherm hoe de ruimte zich vult. We waren zo enthousiast dat we meteen tot aankoop overgingen. Best grappig hoe dat is gegaan."

“We hebben Denise zelf trouwens ook geïnspireerd," deelt René. "We zagen ooit in een hotel een badmeubel met een 'verborgen' plank eronder, speciaal om handdoeken op te plaatsen. Een soort zwevende plank, niet volledig in het zicht. Bij Sanidirect vonden ze het ook een prachtig idee en het bleek mogelijk om een passende plank toe te voegen aan ons meubel. Naast het feit dat het ruimtebesparend is, is het optisch echt een plaatje."

Warme sfeer

Opvallend aan de nieuwe badkamer is de buitengewoon warme sfeer die er heerst. Marianne benadrukt: "Voor ons stond één ding voorop: niet te licht, niet te donker, maar gewoon: sfeer." Om dit te bereiken, kozen ze voor marmerlook tegels in zachte beige tinten voor de muren. René voegt toe: "Geen vleugje grijs erin.” De vloer werd bekleed met een tegel in de kleur Elemental Stone. Ook de verlichting is opvallend voor een badkamer. Marianne vertelt enthousiast: "Het zijn echte hanglampen, direct uit het plafond. Dat heb ik ooit eens ergens gezien in een badkamer. Ik was enorm blij dat ze dat in de winkel hadden. Het voegt nog meer sfeer toe aan de ruimte."

+
Ben Organic Spiegel met verlichting 100x70 cm
+
Ben Castor Plafondlamp Smoke Glass Ø 15x150 cm Zwart
+
Ben Lavion Verhoogde wastafelkraan Geborsteld Nickel
+
Ben Sierra Opbouwkom Ø 40,5x14 cm Glans Wit

Van champagne tot walnoot

Ook bij het selecteren van het kraanwerk had Marianne duidelijke voorkeuren. "Mijn keuze was snel gemaakt. Geen koper, dat vind ik niet mooi. Een gouden look? Nee, dat is niets voor mij. En matzwart vond ik te hard. Toen ontdekte ik geborsteld nikkel, een soort matzilver. Voor mij neigt het zelfs naar een champagnekleur. Een prachtige, vernieuwende tint die ik nog nooit had gezien, maar wel weer die warme gloed heeft. Het sluit perfect aan bij de beige tinten." Dezelfde warme uitstraling werd gevonden in het greeploze houten badmeubel in de kleur walnoot. Marianne legt uit: "Hoewel die kleur wat gewaagder was, durfden we het toch aan. Het doet gewoon meer dan een 'bleke' houttint en versterkt de warme sfeer nog meer. De opvallende nerfstructuur geeft het een speels karakter." René voegt toe: "Met een andere kleur hout zou het waarschijnlijk snel vlakker zijn.”

Tip: Benieuwd welke badkamerstijl het beste bij jou past? Check het met onze Sanidirect Stijl Swipe.

+
Ben Lavion 250 Regendoucheset Cool met Push handdouche Geborsteld Nickel
+

De levering van het badmeubel bracht even verwarring. René herinnert zich: "Toen we de doos openden, schrokken we even. We dachten: dit is 'm helemaal niet, we hadden toch een andere kleur besteld?" Het stel ging zelfs naar de winkel met een plank onder de arm. "Ze keken wel even raar op toen ze ons zagen aankomen met die plank. Maar al snel kwamen we erachter: ja, het is wel degelijk de juiste. We kunnen er nu hard om lachen." Marianne grinnikt: "Het zullen wel de hormonen zijn geweest, want eenmaal geplaatst in de badkamer wisten we meteen weer waarom we voor die kleurkeuze waren gegaan.” René: ”Als het licht van de lampen erop valt, zie je een mooie rode gloed naar boven komen. Het meubel komt volledig tot zijn recht in de badkamersetting."

Budget

En hoe zat het met het badkamer budget van het stel? "Tja, wat zal ik daarover zeggen," lacht Marianne. "Je hebt wel een bepaald bedrag in gedachten, maar zodra je eenmaal begint, tja...". René voegt toe: "Ik denk dat we rond de €20.000 hebben uitgegeven, inclusief de verbouwing. Maar eerlijk gezegd, we weten het niet eens zo precies. We hebben gewoon gekeken naar wat we mooi vonden, en het bleek dat we een nogal kostbare smaak hebben. Ook prima. Je kiest tenslotte niet elk jaar voor een nieuwe badkamer." Marianne: "De badkamer is nu een plek die perfect aansluit bij onze woonstijl: tijdloos, rustig en warm. We kunnen niet wachten om er straks ook met ons kleintje van te genieten."

zijkant van de badkamer
spiegel van familie Flipse

Vraag en antwoord

Favoriete badkamermoment: Marianne: “Nou, in de praktijk lukt het me niet meer om zo snel te douchen als voorheen. Zo heerlijk is het onder de douche. De sfeer, de warmte, de waterstralen… Het zal niet de eerste keer zijn dat ik ’s ochtends opeens moet haasten om op tijd te zijn. En dat alleen maar omdat ik weer nét iets te lang onder de douche stond.”

Beste keuze die we gemaakt hebben René: “Dat we al onze beperkende gedachten loslieten – over ruimte, budget en in keuzes. We zijn gewoon voor alles gegaan wat we mooi vinden en lieten ons ook goed adviseren, waardoor bepaalde ideeën net weer anders uitpakten.” Marianne vult aan: “En dat we nog een tweede keer terug zijn gegaan om wat aanvullingen te doen. Zoals de verlichting in het nisje en de keuze voor matchende accessoires, zoals een wc-borstel. Elk detail doet er uiteindelijk toe.”

Tip voor iedereen die een nieuwe badkamer wil Marianne: “Je hebt wel een bepaald idee in je hoofd, maar door goed advies komt het toch beter uit. Uiteindelijk leidde dat bij ons tot een badkamer die niet alleen esthetisch aantrekkelijk is, maar ook functioneel en onderhoudsvriendelijk. Laat je dus goed voorlichten en onderga het gewoon. In de winkel valt alles dan ongetwijfeld op z’n plek!”

Geïnspireerd door de badkamer van Kimberley?

Wil jij ook graag zelf je ideale badkamer samenstellen? Wij geven je graag advies en laten je alle verschillende mogelijkheden zien in de winkel. Maak online alvast een afspraak, dan weten we zeker dat we alle tijd voor je hebben!

Maak een afspraak