Badkamer verbouwen

badkamer licht blauwe tegels

Er komt veel kijken bij het verbouwen van je badkamer. Eerst moet je beslissen wat je precies wilt verbouwen en hoe jouw nieuwe badkamer eruit komt te zien. Wil je dit zelf gaan doen of besteed je het renoveren van je badkamer liever uit? En wat kost het om je badkamer te laten verbouwen? Wij vertellen je er graag meer over!

Maak een afspraak Ontwerp je eigen badkamer

Complete verbouwing of kleine renovatie

Bij het renoveren van je badkamer is het belangrijk om eerst te bepalen wat je precies wilt aanpassen. Wil je enkel een nieuwe uitstraling in de badkamer? Dan kun je kiezen voor nieuwe kranen of een nieuw badkamermeubel en spiegel, dit maakt al een heel verschil. Een renovatie is vaker mogelijk dan je denkt, denk bijvoorbeeld aan een toiletrenovatie. Wil je graag de indeling veranderen of grote onderdelen zoals je bad of douche aanpassen? Dan is er sprake van een complete verbouwing omdat je het tegelwerk gaat vernieuwen en wellicht zelfs leidingen gaat verleggen.

Zelf verbouwen of laten doen?

Houd je van klussen? Dan is het misschien een optie om de renovatie van de badkamer zelf uit te voeren. Zorg ervoor dat je alle materialen hebt voor je begint. Zelf de badkamer verbouwen scheelt bovendien een hoop kosten. Ben jij niet zo’n klusser? Dan is het verstandig om de badkamer te laten verbouwen. Het is namelijk erg belangrijk dat het goed gebeurt om problemen op een later moment te voorkomen. Een klusser inschakelen om de badkamer te verbouwen kost misschien wat extra geld, maar is zeker verstandig.

Deze fases/stappen doorloop je tijdens een verbouwing

In slechts 4 stappen kun jij online jouw droombadkamer ontwerpen. Wij leggen je graag uit hoe je dit het beste kunt doen en waar je allemaal op moet letten.
 
1

Inspiratie opdoen en de indeling bepalen

De eerste stap tot een nieuwe badkamer is bedenken wat je mooi vindt. Wat moet er echt in je badkamer komen en wat zijn de mogelijkheden voor jouw ruimte? Bij Sanidirect helpen we je graag een handje. Onze 3D badkamerplanner is ideaal om jouw badkamer verbouwing voor te bereiden. Probeer in deze tool diverse combinaties en doe nieuwe badkamer inspiratie op. Binnen enkele minuten heb je een realistisch ontwerp om mee aan de slag te gaan! Kom je hier niet aan uit of wil je advies door een expert? Maak dan een afspraak en kom langs bij ons in de winkel!
moodboard badkamer
 
 
2

Bepaal het budget

Op de vraag: Wat zijn de kosten van een badkamer verbouwen? Hebben wij geen concreet antwoord. Het is namelijk afhankelijk van veel factoren hoe duur de renovatie zal zijn. Hoe groot is de ruimte? Wat zijn de wensen? Moet er gestuct worden? Komen er nieuwe tegels in de ruimte? Moeten er leidingen worden verlegd? Wil je een offerte laten maken voor jouw droombadkamer? Maak dan een afspraak en kom langs bij ons in de winkel!
badkamer ontwerpen
 
 
3

Plan de levering en installatie

Bij Sanidirect hebben we veel producten op voorraad in ons magazijn in Waalwijk, waardoor je deze binnen twee weken in huis hebt. Heb jij specifieke wensen en je oog laten vallen op een product met een langere levertijd? Dan is het goed om hier rekening mee te houden bij het plannen van je badkamer verbouwing. Je wilt namelijk niet erachter komen tijdens het installeren dat niet alles compleet is, terwijl je net iemand hebt laten komen of zelf een vrije dag hebt opgenomen.
magazine sanidirect online
 
 
4

Sloop jouw oude badkamer

De stap die voor sommigen onder ons het allerleukste is, slopen maar! Zorg ervoor dat je het water goed afsluit voordat je aan de verbouwing van de badkamer begint, en neem de nodige voorzorgsmaatregelen om het slopen veilig te laten verlopen. Denk hierbij aan handschoenen, een veiligheidsbril en veiligheidsschoenen. Leg een stucloper op de trap om eventuele beschadigingen te voorkomen. En regel een afvalcontainer zodat je alle oude spullen direct kunt weggooien!
oude badkamer fam boertien
 
 
5

Verbouwen

En dan nu de stap waar je het allemaal voor doet, verbouwen. Op dit moment zul je langzaam jouw droombadkamer gaan zien. Eerst zullen eventuele leidingen verlegd worden. Vervolgens worden bij het plaatsen van de badkamer alle inbouwelementen geïnstalleerd, zoals het inbouwreservoir en de inbouwdelen van alle kranen. Hierna kan de ruimte betegeld en/of gestuct worden. En als laatste stap wordt al het sanitair afgemonteerd. Genieten maar van jouw nieuwe badkamer!
nieuwe badkamer familie boertien

Hoe lang duurt een badkamer verbouwing?

Gemiddeld duurt de verbouwing van een badkamer 2 á 3 weken. De badkamer installateur kan een specifieke berekening voor jou maken. Als je bijvoorbeeld alleen de waskom en de douche vervangt, zul je veel minder tijd kwijt zijn dan wanneer je alle tegels vervangt. Misschien wil je wel vloerverwarming laten plaatsen of leidingen verleggen. Dit heeft allemaal invloed op de uiteindelijk duur van de verbouwing.

 

Tips om aan te denken

Voordat je begint met de badkamer renovatie, is het verstandig om een aantal zaken te regelen. In de tijd dat je badkamer wordt verbouwd, kun je niet douchen. Denk van tevoren na waar je dat in die tijd kunt gaan doen. Misschien willen de buren of familieleden hun douche tijdelijk ter beschikking stellen. Is dit niet mogelijk? Dan is er nog een optie om een tijdelijke nooddouche te bestellen bij diverse bouwmarkten. Bestel daarnaast een container wanneer je je huidige badkamer gaat slopen, dan kun je hier je afval in kwijt. Tip: leg een stucloper op de weg naar je badkamer, zodat je je vloer en trap kunt beschermen.

Kom langs of kijk online voor inspiratie

Ben jij van plan om binnenkort jouw badkamer te verbouwen of te renoveren? Kom dan langs in een van onze winkel en doe inspiratie op! Op zoek naar een complete badkamer? Ook dat is mogelijk! Je bestelt het snel en eenvoudig in onze webshop.

badkamer licht blauwe tegels

Veelgestelde vragen

De tijd die nodig is om een badkamer te verbouwen, varieert doorgaans tussen 2 en 3 weken, afhankelijk van factoren zoals de grootte van de badkamer, de complexiteit van de verbouwing en de ervaring van de aannemer.
Als je badkamer wordt verbouwd, moet je een alternatief vinden om te douchen. Je kunt hiervoor een aantal dingen doen. Zo kun je een mobiele douchecabine huren. Ook kun je je vrienden,familie of buren lief aan kijken of je daar tijdelijk gebruik van de douche mag maken.
Ja, je kunt zelf een badkamer verbouwen. Het is echter belangrijk om je goed voor te bereiden en de juiste kennis en vaardigheden te hebben. Als je niet zeker weet of je het zelf kunt, is het verstandig om een professional in te huren.
De levensduur van een badkamer hangt af van een aantal factoren, waaronder de kwaliteit van de materialen, de manier van onderhouden en het gebruik van de badkamer. Over het algemeen kun je verwachten dat een badkamer 15 tot 20 jaar meegaat.
Als je jouw badkamer wilt renoveren, liggen de gemiddelde kosten tussen €7.000 en €9.000, maar dit bedrag kan variëren afhankelijk van verschillende factoren die specifiek zijn voor elke individuele badkamer.
Stap 1: afbraak, verwijder alle oude tegels, sanitair, leidingen en verlichting. Stap 2: leidingen, leg nieuwe leidingen voor water, afvoer en elektra. Stap 3: afwerking, tegelen, schilderen en plaatsen van verlichting. Stap 4: sanitair, plaats het nieuwe sanitair, zoals een bad, douche, toilet en wastafel.
FAQ