De ‘kids proof’ en ensuite badkamers van familie Toet

ensuite badkamer

Christel (35) en Fabian (35) kochten een herenhuis in Middelburg dat helemaal gerenoveerd moest worden. Daar wonen ze nu met hun drie zoontjes: Vigo (5), Jack (3) en James (7 maanden). In het nieuwe huis was plek voor twee volledig nieuwe badkamers en twee nieuwe toiletruimtes.

familie
familie toet

Christel en Fabian creëerden voor zichzelf een slaapkamer met ensuite badkamer op zolder. De drie jongens slapen allemaal op de eerste verdieping en kregen daar een eigen badkamer. Christel: “Bij de renovatie moest álles er helemaal uit, inclusief de vloeren. Dus we konden de badkamers en toiletruimtes zelf indelen en ontwerpen.”

+
Ben Clip Spiegel ovaal met verlichting 50x100 cm
+
Ben Lavion 250 regendoucheset Cool met Push handdouche Gestructureerd zwart

Advies over de badkamer indeling

Via vrienden in Middelburg kwam het stel bij Sanidirect Middelburg terecht. Christel: “Zij kennen de eigenaar Wouter en adviseerden om daar langs te gaan. Dat beviel ontzettend goed. We hadden de badkamer in ons oude huis in Rotterdam ook zelf verbouwd. Dus daar hadden we al ervaring mee. Maar Wouter dacht erg met ons mee en adviseerde ons vooral over de badkamer indeling. Dat was heel fijn!”

3d badkamer
2d badkamer

Tip: Wil jij weten of jouw badkamer de ideale indeling heeft, of benieuwd hoe het anders zou kunnen? Met onze handige 3D planner kan jij helemaal zelf je badkamer indelen. Sleep de verschillende meubels, tegels en stijlelementen in de tool en creëer jouw droombadkamer..

Probeer de 3D-tool

Oude houten balken

De ensuite badkamer bevindt zich op zolder en daar kregen ze te maken met een puntdak en oude balken. “We waren afhankelijk van wat daar kon. Wouter heeft meegekeken en meegetekend om te kijken wat het beste paste bij wat we wilden en wat er mogelijk was. Hierin merkten we ook de expertise van Wouter. Wij hadden zelf wel ervaring met verbouwen, maar Wouter kent natuurlijk alle producten. Dus kon ons goed vertellen wat er paste, zoals een ondiep badkamermeubel of een ondiep toiletreservoir.”

+
Ben Segno wandcloset 50x36 cm Compact Free Flush, incl. bevestiging
+
Geberit Sigma 20 bedieningsplaat kleuren:plaat-ring-knop Wit-Goud-Wit
+
Ben Mandana wastafelkraan draaibaar Gestructureerd Zwart

Tip: Benieuwd welke badkamerstijl het beste bij jou past? Check het met onze Sanidirect Stijl Swipe.

Gemakkelijk schoon te maken

Ok, de badkamer indeling was bekend. Wat waren dan de wensen qua stijl? “De stijl van onze oude badkamer in Rotterdam vonden we nog steeds mooi,” vertelt Christel. “Die hebben we dan ook teruggebracht in de badkamer van de jongens. Het is wat neutraal, maar met een stoere uitstraling.” Het uitgangspunt: een praktische en mooie badkamer. “Het moest echt ‘kids proof’ zijn. Als ze alle drie in bad gaan, is de hele badkamer snel zeiknat. Dus de ruimte moest tegen een stootje kunnen.” Zo merkte Christel bijvoorbeeld ook dat het badkamer meubel met waskommen erg onhandig was met schoonmaken. “Daarom hebben we nu gekozen voor geïntegreerde wasbakken.”

Stoer tintje

Voor de ensuite badkamer wilde Christel iets anders, iets opvallends. “Ik wilde een beetje een statement maken. Dat hebben we gedaan met de brons gouden visgraat tegels op de muur bij het badkamermeubel.” In combinatie met de lichte marmeren tegels in de douche geeft dat de badkamer een hotel chique stijl. “Mét een stoer tintje!” voegt Christel toe. En wat betreft Fabian? “Hij is het vaak met mij eens qua stijl. Maar weet ook dat als ik iets in mijn hoofd heb, het zo gaat worden, haha! Hij vindt dat prima. Hij wil vooral dat het praktisch ook werkt. En gelukkig vindt hij beide badkamers ook mooi geworden.”

stoere badkamer

Eindresultaat

"Het gezin is ontzettend blij met het eindresultaat. “Vooral ook met de badkamer van de jongens. Het is echt heel fijn dat die badkamer zo ‘kids proof’ is. Het is nu gewoon veel makkelijker om die jongens bijvoorbeeld na een dag strand even in bad te doen.” Hun eigen ensuite badkamer voelt heel luxe aan. “We hebben gewoon een hele eigen verdieping!”

+
Ben Mandana wastafelkraan draaibaar Gestructureerd Zwart
+
Ben Moon Spiegel met verlichting Ø 100 cm
+
Ben Lavion 250 regendoucheset Cool met Push handdouche Gestructureerd zwart

Budget

"Christel en Fabian hadden verschillende budgetpotjes tijdens de verbouwing. Voor de twee badkamers en toiletruimtes hadden ze 25.000 euro opzijgezet. Christel: “Uiteindelijk hebben we rond de twintigduizend euro uitgegeven. Zo konden we het geld dat we ‘over’ hadden in andere dingen stoppen met de verbouwing. Ik was aangenaam verrast door de prijs van de badkamers en de kwaliteit die we ervoor krijgen!”

Tip: Wil je vooraf een schatting maken van de kosten van jouw nieuwe badkamer? Gebruik dan de budgetplanner van Sanidirect en ontvang een kostenindicatie van jouw droombadkamer!.

Vraag en antwoord

Wat is je favoriete badkamermoment: “Als we ons met z’n allen bij ons op de slaapkamer en in de badkamer klaarmaken voor de dag. De jongens die hun haar goed doen, iedereen die rommelt om elkaar heen. Dat is gewoon heel gezellig!”

Tip voor iedereen die een nieuwe badkamer wil: Cindy: “Zorg dat je goed weet wat je wil, dan kun je het makkelijker overbrengen op een adviseur. Wijk vervolgens niet te veel af van je eigen ideeën of budget. Bij de concurrent kwam ik beslagen ten ijs, maar bij Sanidirect lukte het wél - zonder in te leveren op de looks.”

De beste keuze die ik heb gemaakt: “Ik vind het leuk dat we in onze ensuite badkamer net wat anders hebben gedaan dan je overal ziet. Dat heeft goed uitgepakt. En de badkamer van de jongens is meer basic, maar ook die is fijn en heeft een hele gezellige sfeer. Ik ben heel blij met de stijlkeuzes.”

Geïnspireerd door de badkamer van Christel en Fabian?

Wil jij ook graag zelf je ideale badkamer samenstellen? Wij geven je graag advies en laten je alle verschillende mogelijkheden zien in de winkel. Maak online alvast een afspraak, dan weten we zeker dat we alle tijd voor je hebben!

Maak een afspraak
+
Ben Lavion 250 Regendoucheset Cool met Push handdouche Geborsteld Zwart
+
Ben Push Handdouche rond met 3 straalsoorten Gestructureerd Zwart
+
Ben Doucheslang metaal 175cm Gestructureerd Zwart