De kalme en chique badkamer van Marian en Ruud

De modern klassieke badkamer van familie Nagel

Sinds 2003 wonen Marian (55) en Ruud (54) in hun huis in Emmen. Hun twee kinderen Hugo (24) en Julia (23) wonen inmiddels op kamers. De keuken en badkamer stamden ook uit 2003. Tijd voor een verbouwing. Met hun nieuwe hotel chique badkamer kunnen ze weer flink wat jaren door.

Lourend en Chamila
Mediteraanse badkamer

“Als je ergens lang wilt blijven wonen, maak je het natuurlijk zo aangenaam mogelijk”, vertelt Marian. In de oude badkamer was niets echt kapot, maar met het zicht op de lange termijn willen Ruud en Marian er zo lang mogelijk plezier aan beleven. Dus ging de badkamer op de schop. Het stel had bij verschillende badkamerwinkels gekeken, maar ze vonden niet wat ze zochten. Marian: “Er was altijd wel wat: dan was de prijs weer te hoog, dan kon weer niet wat we wilden en ga zo maar door. Vrienden van ons waren bij Sanidirect in Meppel geweest, ze raadden ons aan om daar ook eens een kijkje te nemen.”

Badkamerwensen

In Meppel hadden Marian en Ruud meteen een klik met de adviseur. Marian: “Het klopte. Hij tekende precies uit hoe we het voor ogen hadden. Met de goede tegels en een goede look and feel. Door middel van een inloopdouche en een vrijstaand bad wilden we luxe creëren”, vertelt Ruud. “Maar de uitstraling ervan vonden we ook erg belangrijk. Dat het chique aanvoelt. Sanidirect kon dat perfect omzetten in een ontwerp. Dat talent is niet iedereen gegeven hebben we gemerkt!” De aparte toiletruimte heeft dezelfde stijl gekregen.

+
Ben Vico vrijstaand bad Glanzend wit 180x80cm met badafvoer/overloop Glans wit
+
Ben Round One Handdouche Ø 2,4x20 cm Geborsteld Koper
+
Ben Doucheslang metaal 125cm Geborsteld Koper

Tijdloze elementen

Qua producten kwamen Ruud en Marian uit op een regendouche die uit de muur komt (inbouw regendouche)in plaats van met een stang tegen de muur (opbouw regendouche) en een groot wastafelmeubel met massieve natuurstenen waskommen. “Ik vind de koperen kleur van de kranen echt prachtig!”, glundert Marian. “Daarnaast moest de badkamer tijdloze elementen bevatten. Over tien jaar willen we er nog steeds blij mee zijn. Daarom hebben we bijvoorbeeld niet voor felle kleuren gekozen. De badkamer heeft nu een rustige, tijdloze uitstraling.” Op de wanden zijn grote marmerlook tegels geplaatst. Ook die zorgen voor rust. “Als je één tegel ziet lijkt het heftig, maar het effect op de hele muur zorgt juist voor een luxe, rustige uitstraling. Zeker in combinatie met de grote zandkleurige tegels op de vloer.”

Tip: Benieuwd welke badkamerstijl bij jou past? Gebruik onze Stijl Swipe game en ontdek in no-time welke badkamerstijl je voorkeur heeft!

+
Ben Lavion Verhoogde Wastafelmengkraan Geborsteld Koper
+
Ben Mirano spiegelpaneel maatwerk 140,1-160x<70cm

Grootste uitdaging

Het bleek niet makkelijk om een goed klusbedrijf voor de verbouwing te vinden. Bij de een was de wachttijd te lang, de ander was weer veel te duur. “Sanidirect dacht goed mee in het vinden van de juiste partij”, aldus Ruud. “Zij hebben zelf wel klusteams, maar in de regio Amsterdam dus dat was onhandig. Uiteindelijk hebben ze tips gegeven waar we op moesten letten bij een klusbedrijf.”

Resultaat

Marian en Ruud zijn dolblij met de nieuwe badkamer. “Elke keer als ik er kom, vind ik het zo mooi!” vertelt Marian. “Het is echt een fijne badkamer waar je kan ontspannen. De ruimte voldoet aan alles qua sfeer en is ook nog eens praktisch.” Zo is er een zitje in de douche geplaatst. “Ik heb ooit mijn been gebroken, dat is zo’n gedoe. Als dat weer zou gebeuren, gaat douchen veel gemakkelijker met het bankje. En stel dat ik later als vrouwtje van 85 een rollator nodig heb, kan die gewoon de badkamer in.”

+
Ben Lavion Square C Afbouwdeel Inbouwkraan Geborsteld Koper
+
Ben Round Hoofddouche Ø 25x5,7 cm Geborsteld Koper

Tip: Benieuwd naar hoe jouw badkamerwensen tot leven kunnen komen? Met onze handige 3D badkamer tool kun je zelf jouw badkamer of toiletruimte samenstellen.

Budget

Tijdens de verbouwing hebben Ruud en Marian hun budget wat bij moeten stellen. Marian: “Sommige producten waren net wat duurder dan we verwachtten en we wilden ook niet besparen. We wilden het gewoon hebben zoals we voor ons zagen.” Uiteindelijk heeft het stel in totaal 30.000 euro uitgegeven. Dit was inclusief installatiekosten en het verbouwen van de aparte toiletruimte.

Tip: Wil je vooraf een schatting maken van de kosten? Gebruik dan de budgetplanner van Sanidirect en ontvang een indicatie van hoeveel jouw gedroomde badkamer gaat kosten.

+
Ben Lavion Badmengkraan vrijstaand vloermontage Geborsteld Koper
+
Ben Mirano spiegelpaneel maatwerk 140,1-160x<70cm
+
Ben Lavion Verhoogde Wastafelmengkraan Geborsteld Koper

Vraag en antwoord:

Favoriete badkamermoment:
Marian: “In het weekend na het sporten. Doordeweeks is het ’s ochtend altijd haasten voor werk. En in het weekend kan ik even lekker de tijd nemen om uitgebreid te douchen.” Ruud: “Als ik in het weekend in de tuin heb gewerkt is het heerlijk om daarna mijn spieren te laten ontspannen in een warm bad.”

Beste keuze die we hebben gemaakt:
Marian: “Dat we het niet uitgesteld hebben. Het is best een heftige klus in huis: we hadden vijf weken een nooddouche in de garage en het hele huis lag onder het stof. Maar nu is het helemaal af en zijn we erg blij.” Ruud: “Ik ben blij dat we zo min mogelijk concessies hebben gedaan, ook al betekende dat dat het budget wat omhoog moest. Het is een investering.”

Mijn tip voor iedereen die een nieuwe badkamer wil:
Ruud: “Huur een nooddouche! Je wil niet constant bij je buren aankloppen. Zeker niet als het meerdere weken duurt. Het scheelt een hoop gedoe.” Marian: “Neem een verwarmde spiegel. In onze oude badkamer hadden we een douchecabine met afzuiging, dus hadden we geen condens op de spiegel. Met de inloopdouche nu is dat wel het geval. Bij een spiegel met verwarming erachter heb je daar geen last van.”

Geïnspireerd door de badkamer van Ruud en Marian?

Wil jij ook graag zelf je ideale badkamer samenstellen? Wij geven je graag advies en laten je alle verschillende mogelijkheden zien in de winkel. Maak online alvast een afspraak, dan weten we zeker dat we alle tijd voor je hebben!

Maak een afspraak