De chique marmeren badkamer van Sammy-Jo & Mitchell

de chique marmeren badkamer van sammy-jo & mitchell

Sammy-Jo (29), haar man Mitchell (32) en twee zoontjes Silven (9) en Davey (4) hebben sinds november een gloednieuwe marmer badkamer. De rest van het huis was al verbouwd de afgelopen twee jaar, alleen de badkamer moest nog. Sammy-Jo: “Nu de badkamer ook is gedaan, hebben we het hele huis ons eigen gemaakt.” Het hotel chique design van de badkamer was de kers op de taart. Het huis is nu echt af.

familie boerten
zwart badmeubel

Hun oude badkamer was niet helemaal in de stijl van Sammy-Jo en Mitchell. “Het was geen doorn in het oog, maar het bad had bijvoorbeeld roze tegels. Dat past niet zo bij ons.” Daarnaast was het al een vrij oude badkamer en was het de enige ruimte in huis die nog niet verbouwd was. Ook liep het putje – die in het midden van de badkamer in de vloer zat – niet door, en was het niet meer goed schoon te krijgen. Dus werd de badkamer gedurende vier weken flink aangepakt.

Door de tekening van de adviseur zijn we overstag gegaan. Hij bracht onze wensen mooi samen.

Badkamerwensen

Sammy-Jo en Mitchell waren in een andere badkamerwinkel in Meppel geweest toen ze vervolgens langs Sanidirect liepen: “We waren toch nieuwsgierig en gingen naar binnen. Toen zagen we een van de adviseurs lopen, Jan-Bart, en dachten: ‘Oh dat is ook zo!’ We kennen hem via vrienden.’ Het was leuk dat we met hem aan de slag gingen met onze wensen,” vertelt Sammy-Jo. Maar dat bleek nog een uitdaging. “Al pratende kwamen we erachter dat Mitchell en ik niet echt op één lijn zaten. Ik heb de styling in het hele huis op mij genomen, maar met de badkamer zei Mitchell ineens dat hij per se marmer wilde.” Mitchell: “Ik dacht dit is mijn laatste kans om iets in te brengen, haha! Ik wilde iets gedurfd, iets wat je niet veel ziet. En ik vind marmer heel mooi, maar het is wel spannend om een hele badkamer daarmee te betegelen.”

+
Ben Lavion Regendoucheset 25 cm Geborsteld Messing
+
Ben Sun Wandhouder 10x7x5,2 cm Geborsteld Messing
+
Ben Lavion Square C Afbouwdeel Inbouwkraan Geborsteld Messing
+
Ben Round One Handdouche Ø 2,4x20 cm Geborsteld Messing
+
Ben Doucheslang metaal 125cm Geborsteld Messing

Tip: Lees meer over hotel chique badkamers in onze blog.

Ontwerp

Sammy-Jo aarzelde bij het horen van marmer. “Ik ben iemand die van veranderen houdt en daarom was ik bang dat ik dit na vijf jaar weer zat zou fijn. En een badkamer verander je niet zo snel.” Zelf wilde Sammy-Jo vooral dat de badkamer een luxe uitstraling zou hebben. “Ik hou van hotel chique, en ik wilde gouden kranen.” Daarnaast had ze de wens voor een grijze vloer. Iets waarvan Mitchell het idee had dat dit niet echt samen kon. “Jan-Bart is gaan tekenen in de 3D-tool. Hierdoor kregen we een goed beeld van hoe onze ideeën bij elkaar werden gebracht. Als we het alleen met stalen hadden moeten doen, had ik het misschien niet aangedurfd.” Sammy-Jo en Mitchell waren na een aantal dagen nadenken erg blij met het ontwerp en zijn ervoor gegaan. “We kregen de 3D foto’s thuisgestuurd zodat we goed konden nadenken. Ze hingen ook uiteindelijk op de deur toen de tegelzetters bezig waren, zodat het allemaal ging zoals op de foto’s!”

+
Ben Mandana Wastafelmengkraan draaibaar Geborsteld Messing

Tip: Benieuwd naar jouw ideale badkamerindeling? Met onze handige 3D badkamer tool kun je zelf jouw badkamer of toiletruimte samenstellen.

Donker marmer

De badkamer heeft grote donkere, marmerlook tegels van 60x120 cm. Iets waar het stel wel even aan moest wennen. “We waren bang dat het te donker zou worden, maar dat valt door de lichte marmeren strepen reuze mee,” vertelt Mitchell, blij met zijn keuze voor marmer. “Wel hebben we grotere tegels genomen dan eerst het idee was. Door de strepen werden kleinere tegels te druk.” Die keuze voor marmer beviel uiteindelijk zo goed, dat er meer is gebruikt dan op de originele tekening. “De bad omloop zou eerst grijs zijn zodat die werd doorgetrokken vanuit de vloer, maar ook daar hebben we marmeren tegels geplaatst.”

Groot badkamermeubel

De zoontjes van Sammy-Jo en Mitchell genieten ook volop van de nieuwe badkamer. “Ze vinden het helemaal fantastisch en een mooie ruimte. We merken dat ze ook nog wel voorzichtig zijn, omdat het zo nieuw is.” Nu de jongens wat ouder zijn, is er geen speelgoed meer nodig in bad. “Ik hou van een hele opgeruimde badkamer,” legt Sammy-Jo uit. “Daarom wilde ik een groot badkamermeubel. Deze is ook groter geworden dan op de originele tekening. Ik wil het zo opgeruimd mogelijk hebben, zonder spulletjes in het zicht. Dus moesten er van mij spiegelkastjes komen, in plaats van een losse spiegel; wat je nu veel ziet.” Waar de zoontjes over de grond glijden in de inloopdouche, genieten Mitchell en Sammy-Jo van een chique, opgeruimde badkamer. “We zijn ontzettend graag in de nieuwe badkamer. Het is elke keer weer fijn om er naar binnen te lopen.”

Ik heb een fobie voor losse spullen, dus er moest een groot meubel komen.
+
Ben Mandana Wastafelmengkraan draaibaar Geborsteld Messing

Budget

Sammy-Jo en Mitchell hadden een origineel budget van 10.000 euro voor de nieuwe badkamer en de installatie daarvan, maar het is niet helemaal gelukt om het daarbij te houden. “Het is uiteindelijk iets meer geworden. We wilden geen concessies doen op onze wensen. Uiteindelijk zijn we rond de 13.000 euro uitgekomen. Dat vinden we helemaal niet erg. Een badkamer is niet iets wat je elk jaar veranderd, dus we hielden vast aan onze ideeën en we zijn ontzettend blij met hoe het is geworden.”

Tip: Wil je vooraf een schatting maken van de kosten? Gebruik dan de budgetplanner van Sanidirect en ontvang een indicatie van hoeveel jouw gedroomde badkamer gaat kosten.

Vraag en antwoord:

Favoriete badkamermoment: Sammy-Jo: “Sinds we de nieuwe badkamer hebben, lig ik veel vaker in bad. Het is nu zo fijn om er te zijn en lekker met je blote voeten over de warme vloer te lopen. Ik vind het heerlijk om ’s avonds even lekker te ontspannen door te douchen of in bad te gaan, voor ik languit op de bank ga liggen.”

Beste keuze die we gemaakt hebben: Sammy-Jo: “We zijn blij met de gewaagde keuze om het marmer te combineren met de gouden kranen en de zwarte wastafel. Elke keer als we nu binnenlopen zijn we echt onder de indruk van onze badkamer."

Mijn tip voor iedereen die een nieuwe badkamer wil: Sammy-Jo: “Doe niet te veel concessies. Dat leken wij eerst ook te moeten doen, maar we hebben toch onze eigen ideeën doorgezet. Dan ben je misschien wat meer geld kwijt, maar dat is het waard.” Mitchell: “Als je met de adviseur om tafel zit, wees dan open en eerlijk over alles, ook als je iets echt niet wil. De adviseur kan dan gaan puzzelen met het tekenen en komt met een ontwerp. Bij ons is er zo iets heel moois uitgekomen.”

Geïnspireerd door de badkamer van Sammy-Jo en Mitchell?

Wil jij ook graag zelf je ideale badkamer samenstellen? Wij geven je graag advies en laten je alle verschillende mogelijkheden zien. Kom naar de winkel en maak online alvast een afspraak!

Maak een afspraak