Goedkope badkamers

Goedkope badkamers

Een goedkope badkamer van hoge kwaliteit, is dat mogelijk? Jazeker! Ook met een beperkt budget is een duurzame badkamer waar je van geniet en die geheel naar jouw smaak is een mogelijkheid. Er zijn verschillende oplossingen om een prachtige budgetkamer samen te stellen. Sanidirect geeft een aantal tips en goedkope badkamer ideeën.

Budget tips voor een goedkope badkamer

Hoe zorg je er nou voor dat je met een klein budget een mooie nieuwe badkamer bewerkstelligt?

1. Ga voor goedkoop sanitair

Het sanitair is één van de belangrijkste onderdelen uit jouw badkamer. Wanneer je op zoek bent naar goedkoop sanitair, zijn er een aantal keuzes voordeliger dan andere. Zo is bijvoorbeeld een inloopdouche vaak goedkoper dan een douchecabine, omdat je hierbij maar één douchewand hebt. Een douchebak is doorgaans voordeliger dan een douchevloer, omdat de montage hiervan eenvoudiger en sneller gedaan is. Combineer dit met een goedkope douchedeur en jij geniet van een heerlijke douche voor een relatief lage prijs. Heb jij naast een douche ook graag een bad? Dan bespaar je met een douchebad eveneens kosten, omdat je maar één product hoeft aan te schaffen en tegelijkertijd geniet van een bad én douche.

Badkamer met douchebad
Badkamer met inloopdouche

2. Bespaar met goedkope badkamermeubels

Ook op het gebied van badkamermeubels is er genoeg keuze in het goedkopere segment. Er zijn bijvoorbeeld diverse goedkope wastafelmeubels en goedkope badkamerkasten in uiteenlopende stijlen, maten en kleuren. In het assortiment van Sanidirect vind je verschillende merken die allemaal hun eigen uitstraling en eigen prijskaartje hebben. Zo is Saniselect een goed voorbeeld van een voordelig maar toch stijlvol en kwalitatief goed badkamermerk.

Goedkoop badkamermeubel

3. Voeg goedkope accessoires toe

Accessoires zijn de finishing touch en deze hoeven helemaal niet duur te zijn! Wat dacht je bijvoorbeeld van een paar kaarsen of een mooie, groene potplant die geschikt is voor de badkamer? Ook kan een klein plankje waar op je wat mooie, goedkope accessoires uitstalt al een heel verschil maken.

4. Wat is goedkoper: tegels, stucen of verven?

Er zijn diverse manieren waarop je jouw budget badkamer kan afwerken. Zo kun je bijvoorbeeld tegels plaatsen, je badkamer stucen of enkel verven. Verven is een van de goedkoopste manieren om jouw badkamer van een nieuw uiterlijk te voorzien, helemaal wanneer je dit zelf doet. Stucen is een wat duurder alternatief, hier staat wel tegenover dat je badkamer van een ontzettend sfeervolle uitstraling is voorzien. Let wel op dat de badkamer een vochtige ruimte is. Bij verven en stucen is dus ook kans op schimmelvorming. Daarom adviseren wij om de ruimte zoveel mogelijk te betegelen. Het laten betegelen van een badkamermuur of -vloer kan in principe zo duur worden gemaakt als je zelf wilt. Je kunt er namelijk voor kiezen om goedkope tegels in de badkamer te plaatsen en zo kosten te besparen. We raden je aan om ook de tegel aanbiedingen in de gaten te houden om voor een schappelijke prijs stijlvolle en goedkope tegels te kunnen aanschaffen.

Badkamertegel inspiratie

5. Zelf installeren of de montage uitbesteden?

Ben jij (of familieleden) handig met klussen? Dan is het slim om zelf de huidige badkamer te slopen en vervolgens zoveel mogelijk sanitair zelf te installeren. Hoe meer je zelf doet, hoe goedkoper het uiteraard wordt. Wanneer je de montage en installatie toch liever door een professional wilt laten doen, kan je uiteraard gebruik maken van onze montage service.

6. Vergelijk prijzen goed met elkaar

De ene badkamer is de andere niet. Daarom is het slim om goed prijzen met elkaar te vergelijken. Waarom is bijvoorbeeld het ene product duurder dan het andere product? Wij helpen je graag mee prijzen vergelijken. In de winkel kunnen wij dit uitleggen, zodat jij weloverwogen een goede keus kunt maken.

Wat kost een goedkope badkamer?

Ben je benieuwd naar de prijs van jouw nieuwe, goedkope badkamer? Zoals je hierboven al kunt lezen is de prijs van jouw badkamer afhankelijk van verschillende factoren: bijvoorbeeld het sanitair, de meubels, de muur, vloer en de montage. Wil je toch graag al een schatting van jouw ideale, goedkope badkamer? Maak dan gebruik van onze budgettool. Beantwoord hierin een aantal vragen. Je ontvangt vervolgens direct een prijsindicatie van jouw nieuwe badkamer.

Geniet van onze goedkope badkamers

Heb je geen zin om zelf een hele badkamer samen te stellen? Bekijk dan onze pakketdeals: complete badkamers en een toiletruimte voor een vaste lage prijs! Deze ruimtes zijn eenmalig groot ingekocht, en daarom super scherp geprijsd. En uiteraard voorzien van al het sanitair dat je nodig hebt, zelfs de tegels zijn bij de prijs inbegrepen.

Bekijk alle pakketdeals
Badkamer ontwerpen

Maak je eigen badkamer met onze 3D tool

Wil jij zelf een budget badkamer geheel naar jouw wens samenstellen? Maak dan gebruik van onze 3D badkamer planner. Je bepaalt hier zelf jouw ideale indeling en welke elementen je terug wilt laten komen in de badkamer, van tegels tot sanitair. Vervolgens krijg je een realistische weergave van hoe jouw droombadkamer eruit kan komen te zien.

Ontwerp je badkamer