Badkamer met schuin dak

Badkamer met schuin dak

Een badkamer met schuin dak wordt op het eerste gezicht niet altijd erg praktisch gevonden. Men denkt vaak dat je hierdoor minder ruimte te besteden hebt. Maar wist je dat je juist die ruimte onder het schuine dak ook heel praktisch kan gebruiken? Wij geven je graag advies over het inrichten.

Schuin dak en een smalle badkamer

Een smalle badkamer met schuin dak vraagt om een creatieve manier van denken. Er is namelijk geen optie om twee delen tegenover elkaar te plaatsen. Gelukkig is er een andere oplossing: een rijtje! Bijvoorbeeld een wastafel aan de voorkant, het toilet in het midden en de inloopdouche tegen de achterwand.

+
Ben Segno Wandcloset Xtra Glaze Wit Free Flush
+
Ben Compact Flush Lomex bedieningspaneel 2-knops tbv BCF/BCF112 glans wit
+
Ben Segno Wandcloset Xtra Glaze Wit Free Flush
+
Ben Mandana wastafelkraan draaibaar Geborsteld Zwart

De badkamer op zolder

Een badkamer op zolder beschikt in de meeste gevallen ook over een schuin dak. Natuurlijk licht is hier vaak in mindere mate aanwezig, daarom adviseren wij om lichte kleuren te gebruiken en het licht dat er is optimaal te benutten. Ook zal deze ruimte hoogstwaarschijnlijk kleiner zijn, maak daarom gebruik van nissen voor extra opbergruimte. Dit versterkt ook de authentieke uitstraling van een badkamer op zolder met een schuin dak. Beschikt het schuine dak over een klein raam? Kijk dan of het mogelijk is om het bad onder het dak te plaatsen. De echte romantici onder ons genieten dan van een sterrenhemel tijdens het badderen!

Inloopdouches als optie in een schuin dak badkamer

Een inloopdouche past bij de uitstraling van een badkamer met schuin dak en draagt ook bij aan een ruimtelijk gevoel. Beschik je over een brede badkamer? Dan is een inloopdouche zeker geschikt. Ook in een kleine badkamer met schuin dak is een inloopdouche een optie, kies in dit geval voor een glazen wand zodat de ruimte groter lijkt. Wil je de douchewand tegen de schuine wand plaatsen? Dan zijn er mogelijkheden om de glazen wand ook af te schuinen. Neem contact met ons op voor deze maatwerk mogelijkheden.

+
Ben Vico vrijstaand bad Glanzend wit 180x80cm met badafvoer/overloop Glans wit
+
Ben Lavion Verhoogde Wastafelmengkraan Geborsteld Koper
+
Ben Mirano spiegelpaneel maatwerk 140,1-160x<70cm
+
Ben Lavion Badmengkraan vrijstaand vloermontage Geborsteld Koper

Kleine badkamers met schuin dak

Bij een kleine badkamer met schuin dak is het nog belangrijker om de ruimte efficiënt in te richten. Deze ruimte moet optimaal benut worden. Plaats in deze badkamer bijvoorbeeld het bad onder het schuine dak, gebruik lichte kleuren en weinig accessoires. Past een bad niet? Overweeg dan een lage kast of paneelradiator onder de schuine wand te plaatsen. Lees ook onze blog over de kleine badkamer voor meer tips!

Maak een 3D badkamer ontwerp met schuin dak

Met de 3D-ontwerptool van Sanidirect kom je er gemakkelijk en snel echter hoe je badkamer eruit komt te zien. Voer de maten van je badkamer in, plaats het schuine dak op de juiste plek en kies de gewenste producten. Probeer diverse combinaties en ontdek wat de beste badkamer indeling is voor jou.

badkamer schuin dak

Bekijk badkamers in een van onze showrooms

Wil je nog meer tips of inspiratie voor een badkamer met schuin dak? Neem een kijkje tussen de producten in onze webshop of maak een afspraak in een van onze winkels. Bewonder onze verschillende badkamers van dichtbij, laat je inspireren en ontvang het beste advies. Onze adviseurs staan voor je klaar en helpen je graag bij het bepalen van de beste indeling voor jouw badkamer.