Aflevering 2 – Samenstellen

Een nieuwe badkamer aanschaffen is nogal wat. Wat komt er allemaal bij kijken als je een badkamer samenstelt? Aan welke praktische dingen moet je dan denken? Welke keuzes moet je maken? In drie afleveringen laten we zien hoe het hele proces van begin tot eind in zijn werk gaat. Van idee en badkamerinspiratie tot het samenstellen van de badkamer, gevolgd door het eindresultaat.

In de vorige aflevering zagen we hoe Judith (29) badkamerinspiratie opdeed voor de verbouwing van haar oude badkamer door Pinterest en Instagram af te struinen. Nu is het tijd om die inspiratie om te zetten naar een echt plan en haar droombadkamer samen te stellen. Op naar de showroom in Meppel!

Showroom Sanidirect
spiegel sanidirect

Met man Koos (32) en dochter Noor (10 maanden) kijkt Judith wat het beste bij hun past. Ze krijgen hulp van adviseur Jeroen. “We gaven hem de afmetingen van onze badkamer en hij schetste met ons mee. We willen graag een vrijstaand bad en een douche naast elkaar. Jeroen kon ons vertellen hoeveel ruimte daarvoor nodig is door een deel van de slaapkamer erbij te betrekken. Ook gaf hij bijvoorbeeld tips over welke soort tegels bij elkaar passen. Er is namelijk zo veel keuze! Het was fijn dat Jeroen op het tegelplein in de showroom ons verschillende kleurencombinaties kon laten zien, door middel van het maken van een moodboard.”

moodboard samenstellen

Daarnaast zijn er elementen waar je misschien zelf niet aan denkt bij het samenstellen van je droombadkamer. “Jeroen vroeg dingen als: wat voor doucheputje willen jullie en waar moet die komen? Of willen jullie kastjes met of zonder handgreep? Over dat soort dingen had ik nog nooit nagedacht. Het is fijn dat er dan iemand met expertise over deze onderdelen met je meedenkt.”

afspraak maken

Nadat alle materialen en onderdelen uitgekozen zijn in de showroom, is het tijd voor de 3D tekening. Met behulp van de Sanidirect 3D planner wordt er een realistische tekening gemaakt van de uiteindelijke badkamer. Judith: “Het is gek te bedenken dat dit straks echt onze badkamer gaat zijn!”

Ben je benieuwd hoe Judith haar inspiratie heeft omgezet naar het samenstellen van haar droombadkamer? Bekijk het in aflevering 2 van Judith’s nieuwe badkamer:

Wil jij je eigen droombadkamer samenstellen? Dat kan met onze online 3D planner! Probeer deze eens uit en bekijk wat er past in jouw badkamer.

Bekijk hier aflevering 3