Aflevering 3 – Realisatie van de droombadkamer

Een nieuwe badkamer aanschaffen is nogal wat. Wat komt er allemaal bij kijken als je een badkamer samenstelt? Hoe ziet de verbouwing eruit? Waar loop je tegenaan tijdens die verbouwing? In drie afleveringen laten we zien hoe het hele proces van begin tot eind in zijn werk gaat. Van idee en badkamerinspiratie tot het samenstellen van de badkamer, met dan nu: het eindresultaat!

In de vorige aflevering zagen we hoe Judith (29) met haar man Koos (32) in de showroom van Sanidirect Meppel op zoek ging naar de producten die het beste aansloten bij haar wensen. Hiervoor kreeg ze hulp van adviseur Jeroen. Alle kleuren en producten zijn uitgekozen, tijd om de droombadkamer tot leven te laten komen!

Moodboard Sanidirect

De verbouwing kan van start. De oude, kleine badkamer wordt eruit gesloopt. Én een van de muren, zodat een deel van de slaapkamer bij de nieuwe badkamer getrokken kan worden. Alles wordt helemaal gestript, er blijft niets meer over van de oude situatie. De vloer wordt eruit gehaald zodat er vloerverwarming in gelegd kan worden. En er komt een nieuw plafond in met spotjes.

De verbouwing duurde wat langer dan gepland. “Maar dat is bijna onvermijdelijk bij een verbouwing natuurlijk. Gelukkig hadden we een nooddouche in de garage zodat we wel nog konden douchen. En de kindjes deden we in de gootsteen in de nieuwe keuken in bad. Die vonden dat alleen maar heel leuk, dus die hebben niet veel van het ongemak gemerkt.”

toiletruimte
keukentegeltjes

Als eerste is de toiletruimte klaar. Deze is in dezelfde stijl en met dezelfde elementen samengesteld als de badkamer: grote 60x60cm beige tegels aan de muren, een messing gouden kraan met een mat wit wasbakje en de oud-Hollandsche witte tegeltjes in de nis boven het toilet. “Deze witte tegeltjes vonden we zó mooi, dat we ze ook in de keuken hebben laten plaatsen! Ze zitten dus nu in de keuken, het toilet én in de badkamer.”

Na een aantal weken langer in spanning te hebben gezeten dan verwacht, is het dan zo ver: Judith haar droombadkamer is klaar! “Eindelijk hebben we een badkamer die bij ons past. Dat hadden we namelijk in ons vorige huis ook niet. En eindelijk kunnen we nu gemakkelijk de kindjes in bad doen. Het is heerlijk!”

Benieuwd hoe de badkamer eruitziet? Bekijk het in aflevering 3 van Judith’s nieuwe badkamer:

Ben jij ook op zoek naar jouw droombadkamer en kan je wel wat hulp gebruiken? Maak dan een afspraak met een van onze adviseurs!