De ruime Scandinavische badkamer van Erica en Barend

Erica (64) en Barend (73) verhuisden vorig jaar naar een bungalow in Assen met hun hondje Buddy (6). “Toen we het huurden was het helemaal uitgewoond, dus het moest flink worden aangepakt. Met toestemming van de verhuurder hebben we de bungalow naar onze wensen verbouwd. Dit is het laatste huis waar we gaan wonen, dus we hebben alles levensloopbestendig ingericht.” Door de verbouwingen zaten Erica en Barend lang zonder keuken, badkamer of warm water. “We zaten op onze knieën bij het badkamerputje om onze tanden te poetsen en douchen deden we bij de buren.” Dat moest dus maar eens veranderen!

Erica en Barend
douche ruimte

Het nieuwe huis is een mooie bungalow achter het Asserbos. Erica: “Een prachtige woning uit de jaren ’60. En we gaan hier niet meer weg, dus we hebben echt goed nagedacht over hoe we alles wilden inrichten.” Erica liep langs Sanidirect in Meppel en besloot even binnen te kijken. “Ik voelde mij meteen welkom en er was veel keuze. Adviseur Jan-Bart hielp mij direct zó goed. We hebben met hem gebrainstormd over onze wensen en ideeën, en hij heeft ons de goede richting in geduwd. Ik had al een idee voor de badkamer en het toilet. Jan-Bart heeft zo goed meegedacht en de puntjes op de i gezet. Écht super. Die man verdient een pluim!”

+
Ben Round One Handdouche Gestructureerd Zwart
+
Ben Lavion Square C Afbouwset voor 3-weg omstelling en thermostaat Gestructureerd zwart
+
Ben Lavion 2-gats inbouw wastafelkraan afdekset Gestructureerd Zwart

Badkamerwensen

De badkamer moest een sfeervolle ruimte worden met veel natuurtinten. De tegelkeuze was voor Barend en Erica snel gemaakt. “Wij wilden warm grijze betonlooktegels. Toen zagen we in de winkel een houtlook lattentegel. Oh, geweldig!! Die móesten we ook hebben. Prachtig als accenttegel, zodat het niet te veel de overhand kreeg. Door het grijs te combineren met de houtlook, heeft de badkamer een Scandinavische look gekregen met zwarte elementen. “Zoals de jaloezieën en de inbouwkranen, die wilden we ook per se.” En wat er dan niet in hoefde te komen was een bad. “Dat is voor in de toekomst niet handig als we misschien wat slechter ter been zijn.”

+
Saniselect Black Handdoekhouder 60x6x2,2 cm mat zwart
+
Ben Thasos Designradiator 50x180 cm 638W
+
Ben Round Hoofddouche 25 cm Gestructureerd Zwart

Badkamer voor gasten

Door de verbouwing van de bungalow kon het stel een ruime badkamer creëren voor henzelf. “Wat toen de badkamer was, is nu onze inloopkast geworden. En van de open studeerkamer hebben we onze grote badkamer gemaakt.” Daarnaast was er ook ruimte voor een kleinere badkamer voor gasten. “Dat is eigenlijk een mini variant geworden. Met hetzelfde meubel, dezelfde houtlook lattentegel en dezelfde wasbak. We vonden het gewoon zo mooi!”

+
+
Saniselect Econ 2-gats Inbouw Wastafelmengkraan Mat Zwart

Ruime badkamer

Door de grootte van de badkamer heeft het stel een grote inloopdouche kunnen realiseren. “Met een bankje zodat je ook lekker kunt zitten. De douche is zelfs groot genoeg om gezellig samen te douchen.” Ze kozen voor een grote rechthoekige spiegel en een grote kolom achter het toilet, “om de hoogte van de woning te benadrukken. “ Door te kiezen voor een badkamermeubel met lades kunnen alle losse spullen goed worden opgeborgen. “We houden niet van veel rommeltjes overal. In de keuken hebben we ook alles uit het zicht. Het witte sanitair houdt de badkamer rustig en fris om te zien.”

+
+
Ben Nemano Drukplaat 16x16 cm Mat Zwart
+
Saniselect Econ 2-gats Inbouw Wastafelmengkraan Mat Zwart

Tip: Benieuwd naar jouw ideale badkamerindeling? Met onze handige 3D badkamer tool kun je helemaal zelf jouw droombadkamer of toiletruimte samenstellen.

Resultaat

“Als we ’s ochtends in de badkamer komen, hebben we elke keer dat ‘wow’ gevoel,” vertelt Erica tevreden. “Eigenlijk zijn al onze wensen er helemaal in verwerkt: de Scandinavische stijl met een licht industriële look door de zwarte kranen. Het hout in combinatie met zwart past ook helemaal bij de rest van het interieur. En de betonnen vloer komt ook overal terug.” Hondje Buddy is ook blij met de nieuwe badkamer. “Die vindt het ook heerlijk om er te zijn. Als ik in de badkamer ben, gaat hij gezellig mee.”

Badkraan chroom

Tip: Vind je het ook zo lastig te bepalen welke badkamerstijl bij jou past? Wij helpen je graag! Gebruik onze Stijl Swipe game en ontdek binnen 1 minuut welke badkamerstijl jouw voorkeur heeft. Swipen maar!

Vraag en antwoord:

Favoriete badkamermoment
Erica en Barend: “Douchen onder de regendouche. We wilden een grote douchekop die uit het plafond komt. Het plafond zit extra hoog, dus dat is echt een heerlijke ervaring.”

Beste keuze die we hebben gemaakt
Erica: “Dat we geen douchewand hebben genomen. Het is nu echt een mooie grote ruimte geworden. Én het scheelt schoonmaken. Daarnaast hebben we het huis levensloopbestendig ingericht. Dus ook het bankje in de douche; zo kan je in de toekomst makkelijk met een rollator de douche in.”

Tip voor iedereen die een badkamer wil
Erica: “Pinterest! Kijk veel rond wat je stijl is, wat het beste bij je past. Je ziet daar zo veel voorbijkomen. En kies je voor tegels? Ga dan niet voor één type, maar kijk voor een leuke accenttegel erbij. Ook raad ik iedereen vloerverwarming aan. Dat is heerlijk in de winter!”

Geïnspireerd door de badkamer van Erica en Barend?

Wil jij ook graag zelf je ideale badkamer samenstellen? Wij geven je graag advies en laten je alle verschillende mogelijkheden zien in de winkel. Maak online alvast een afspraak, dan weten we zeker dat we alle tijd voor je hebben!

Maak een afspraak