De landelijke badkamer met industriële tintjes van Paul en Jip

De landelijke badkamer met industriële tintjes van Paul en Jip

Paul (29) en Jip (25) verhuisden twee jaar geleden naar Weert. Nu wonen ze er met hun dochtertje Lynn van drie maanden oud. Paul: “Het enige dat we wilden aanpakken waren de badkamer en toilet. Dat bleek toch nog een behoorlijke klus.”

Paul en Jip
nis

Paul en Jip hadden een baby op komst, dus moest er nieuw badkamermeubel met genoeg opbergruimte komen. Bij het verwijderen van de oude kastjes van de muur kwam er onherstelbare schade tevoorschijn. En als dat nog niet erg genoeg was, bleek er ook nog een lekkage te zijn in het toilet. Paul vertelt: “Door deze tegenvallers en het tegelwerk dat opnieuw moest, besloten we maar te gaan voor een volledige renovatie van de badkamer en het toilet.”

Advies van Patrick

Voor het uitzoeken van een nieuw badkamermeubel gingen Paul en Jip al naar Sanidirect. Paul: “Het was de eerste winkel waar we langs zijn gegaan. We liepen één rondje en waren gelijk geslaagd. Dus voor de gehele badkamer wisten we direct waar we moesten zijn.” In Weert gingen ze om tafel met adviseur Patrick. “We gaven aan wat we mooi vonden en hoe we de indeling ongeveer wilden hebben. Hij maakte daar een 3D-tekening van en binnen een week was alles uitgezocht en besloten! Hij heeft ons ontzettend goed geholpen.”

+
+
Ben Round Inbouwspot LED Chroom
+
Ben Mandana Wastafelmengkraan draaibaar Geborsteld Messing

Tip: Benieuwd naar jouw ideale badkamerindeling? Met onze handige 3D badkamer tool kun je helemaal zelf jouw droombadkamer of toiletruimte samenstellen.

Badkamerwensen

Een grote must have was de inloopdouche vanwege het schoonmaakgemak. Daarnaast houden Paul en Jip erg van in bad gaan dus deze mocht echt niet ontbreken. Bovendien is het erg handig met een baby. Jip: “We wilden ook heel graag een dubbele wastafel. Het is zo gezellig om ons samen, naast elkaar, klaar te maken ’s ochtends.” De wens om vloerverwarming te verwerken in de nieuwe badkamer is ook vervuld. “Alles is precies zoals we het voor ogen hadden.”

Qua stijl werd de nieuwe badkamer landelijk met wat industriële tintjes. Op de muren zijn witte 60x60cm keramieken marmerlooktegels te vinden. Deze passen goed bij de houtlook tegels op de vloer. Als speels element zijn er groene hexagon tegeltjes in nisjes geplaatst. “In het hele huis zit veel hout, wit en groen verwerkt. Dat wilden we terug laten komen in de badkamer en het toilet.”

+
Ben Lavion Regendoucheset 25 cm Geborsteld Messing

Tip: Benieuwd welke badkamerstijl het beste bij jou past? Check het met onze Stijl Swipe game.

Verbouwen met baby

De renovatie moest zo snel mogelijk gebeuren, zodat alles af zou zijn voor de geboorte van Lynn. “Dat bleek even anders te gaan”, lacht Paul. “Ze is vijf weken te vroeg geboren. We zijn met de renovatie maar twee weken bezig geweest en precies tijdens het weekend tussenin besloot ze te komen. Dat was even onhandig, maar alles is gelukkig goed gegaan.” In de nieuwe badkamer is het nu genieten met zijn drieën. “Het is fijn dat de ruimte zo royaal is. Lynn vindt het heerlijk als we met haar in bad gaan.”

+
Saniselect Hilla Bad Back-to-Wall L met zwarte rand en witte waste cover 180x80 cm Wit
+
Ben Lavion Badset Round Geborsteld Messing
+
Ben Lavion Thermostaatkraan Geborsteld Messing

Budget

Paul en Jip hadden een budget van 20.000 euro. Paul: “Maar we hadden ook bedacht – met alle verbouwingen in huis – als je het doet, doe het dan goed naar smaak en zin. Sanidirect had zulke mooie materialen, daar wilden we niet op inleveren.” Uiteindelijk hebben Paul en Jip 26.000 euro uitgegeven. Dit was inclusief de nieuwe toiletruimte en de gehele sloop en installatie. “We hebben alles uit handen gegeven. Dat was wel zo handig, zeker met de kleine op komst.”

+
Ben Sito Wandcloset Xtra Glaze Free Flush Wit
+
Ben Sito Wandcloset Xtra Glaze Free Flush Wit

Vraag en antwoord

Favoriete badkamermoment: Paul: “Als ik onder de douche sta met Lynn. Dat is zo gezellig en leuk! En met de regendouche en de grote ruimte die we hebben, gaat dat heel goed.” Jip: “Voor mij zijn dat de momentjes dat Paul en ik ons ’s ochtends naast elkaar bij onze eigen wastafel klaarmaken om de dag te starten.”

Mijn tip voor iedereen die een nieuwe badkamer wil: Paul: “Ga goed voorbereid naar de winkel. Er is daar zó veel te krijgen, dan zie je al snel door de bomen het bos niet meer.” Jip: “Laat je goed adviseren en vraag om hulp. De adviseurs zijn er niet voor niks.”

De beste keuze die we hebben gemaakt: Paul: “Wat mij betreft de inloopdouche. Dat is echt de grootste verbetering ten opzichte van de oude badkamer.”

Maak een afspraak
Wit bad