Toilet renovatie

Toiletruimte

Is jouw toiletruimte nu niet volledig naar wens? Ontbreekt er iets of is de stijl niet geheel naar jouw smaak? Dan is het tijd voor een toilet renovatie. Dit is een klusje die je zelf kunt doen, als je goed bent geïnformeerd. Daar helpen wij je graag bij. Lees snel verder voor belangrijke zaken die je moet weten bij het renoveren van jouw toilet.

Het kleinste kamertje verbouwen

De kleinste ruimte in huis krijgt soms ook de minste aandacht. Dat is jammer, want juist op deze plek heb je soms een moment van rust en bezinning. Als je hier echter zo snel mogelijk weg wil of liever niet wil dat je bezoek naar het toilet gaat, is het tijd voor een wc renovatie. Dit kan om verschillende redenen gaan, zoals een oude wc-pot, vergeelde muren of kapotte tegels. Het voordeel van een toilet renovatie is dat het in een paar dagen zou kunnen. En, niet te vergeten: jij geniet straks weer van een prachtige toiletruimte.

Roest marmer toiletruimte
beige toiletruimte

Nieuw toilet

Misschien betekent een toilet renovatie voor jou alleen maar het vervangen van de wc. Misschien is je huidige toilet te oud, kapot of zit het toch niet zo lekker. Bij het aanschaffen van een nieuw toilet zijn er een aantal belangrijke dingen die handig zijn bij het proces. Bij Sanidirect kun je kiezen voor een complete toiletset, hierdoor beschik je in één keer over alles wat je nodig hebt bij het installeren van een nieuwe wc. Bekijk hier ons aanbod toiletten.

+
Ben Stelvio Wandcloset Xtra glaze Free Flush 36x55x34,5 cm Mat Zwart
+
Ben Nemano Drukplaat 16x16 cm Mat Zwart
+
Ben Nemano Drukplaat 16x16 cm Mat Zwart
+
Ben Kos handdoekradiator 178x50cm 941W Antraciet

Kosten voor een toilet renovatie

De kosten voor een toilet renovatie kunnen erg variëren. Bij het renoveren van een complete toiletruimte kun je al snel denken aan zo’n €5.000 euro. Hierin is ook nog verschil tussen het zelf uitvoeren of het werk door een vakman laten doen.

Werkzaamheden toiletruimte 2 m² Gemiddelde arbeidskosten
Verwijderen wand- en vloertegels € 160,- tot € 320,-*
Demonteren huidig toilet € 40,- tot € 90,-*
Leidingen leggen en afvoer plaatsen € 100,- tot € 160,-*
Stuccen plafond en wanden € 150,- tot € 210,-*
Wandtegels plaatsen voor toilet renovatie € 125,- tot € 210,-*
Vloer egaliseren € 45,- tot € 80,-*
Vloertegels leggen € 55,- tot € 120,-*
Nieuw toilet monteren € 100,- tot € 220,-*
Toiletrolhouder monteren € 10,- tot € 15,-*
Fonteintje en fonteinkraan monteren € 50,- tot € 110,-*
Afkitten € 50,- tot € 150,-*

*bovenstaande prijzen zijn enkel een indicatie. De prijs van het monteren kan per regio en per monteur verschillen. Hier bovenop komt nog het uurloon, puin afvoeren en klein materiaal bij.Britt en Sjors
Creatieve badkamer

Welke factoren hebben invloed op de kosten van een toilet renovatie?

Als je bovenstaande factoren bij elkaar optelt, snap je dat het moeilijk is om een goed antwoord te geven op de vraag hoeveel een toilet renovatie precies kost. Heb je vragen over de kosten van een toilet verbouwen? Stel deze aan onze online adviseurs, zij helpen je graag! Of maak gebruik van onze budgetplanner om de kosten te berekenen.

Britt en Sjors
Creatieve badkamer

Benodigde onderdelen

Er zijn een aantal belangrijke onderdelen bij een toilet renovatie die vervangbaar zijn en welke je dus moet vervangen als je jouw wc gaat opknappen. Als eerste natuurlijk het toilet zelf! Het is belangrijk om te kiezen tussen een hoog of laag toilet. Op een toilet hoort natuurlijk een toiletbril, vergeet deze niet. Een toiletbril wordt altijd los verkocht, tenzij je een set koopt. Ook de minder bekende onderdelen van het toilet, denk aan een wc rubber ring, het binnenwerk van de wc, de stortbak en het bodemventiel van het toilet, moeten vervangen worden. Vergeet ook de drukknop van de wc en de kraan niet! Deze zijn onmisbaar in het kleinste kamertje!

Betonnen fontein met koperen kraan
+
Ben Stilo Opbouwkom Ø 40x14 cm Mat Azuur
+

Zelf doen of uitbesteden

Door zelf het toilet te verbouwen kun je veel geld besparen dan wanneer je dit door een vakman laat uitvoeren. Een wc pot vervangen is iets wat je zelf makkelijk gedaan krijgt met behulp van een handleiding. Ook een fonteintje plaatsen en de wand tegelen kan je zelf doen als je een beetje handig bent. Mocht je zelf niet handig zijn, dan is het aan te raden om de hele klus door een vakman te laten doen. Je moet namelijk over de juiste kennis beschikken om de toilet renovatie tot een succes te maken. De kosten zijn hoger, maar een fout maken kost je nog veel meer. Daarna kan jij zelf jouw toiletruimte inrichten met de juiste toiletaccessoires!

Hoe lang duurt een toilet renovatie gemiddeld?

Een toilet renovatie kan in één dag gebeurd zijn! Echter is het altijd goed om rekening te houden met extra tijd aan overige werkzaamheden. Wanneer je het zelf doet, is het verstandig om altijd extra tijd te rekenen. Een vakman kan eenvoudig de wc renovatie in 1 dag doen.

Toilet inspiratie opdoen?

Wil je ontdekken hoe jouw toiletruimte eruit komt te zien na de verbouwing van het toilet? Ga dan direct aan de slag met onze 3D badkamer ontwerp tool! In slechts 4 stappen krijg je een realistische indruk van je nieuwe toiletruimte. Selecteer een ruimte, en sleep hier al het gewenste sanitair in. Probeer diverse combinaties, speel met tegels en bepaal zo de beste indeling. Klaar? Sla dan het badkamer ontwerp op en print het uit, zodat je er nog eens rustig over na kunt denken. Wil je juist een complete badkamer renoveren en ben je benieuwd naar de kosten van een nieuwe badkamer? Bereken het met onze tool.

Veelgestelde vragen

De kosten voor een toilet renovatie kunnen erg variëren. Bij het renoveren van een complete toiletruimte kun je al snel denken aan zo’n €2.000 tot €5.000 euro. Je kunt hierin veel geld besparen door de renovatie zelf te doen.
Een toilet renovatie kan in één dag gebeurd zijn! Echter is het altijd goed om rekening te houden met extra tijd aan overige werkzaamheden. Wanneer je het zelf doet, is het verstandig om altijd extra tijd te rekenen. Een vakman kan eenvoudig de wc renovatie in 1 dag doen.
Een toiletruimte gaat gemiddeld zo'n 15 jaar mee. Als je dus gaat verbouwen of renoveren wil je het dus gelijk goed doen!
De kosten van een toiletruimte stucen kunnen erg variëren. Het type stucwerk, de oppervlakte en de regio hebben allemaal invloed op de kosten. Gemiddeld zijn de kosten per m2 €10 tot €30.
FAQ